Sherlocked? [*Szünetel* - 202...

By DottieToth

7.3K 533 20

Mi lett volna ha... ...John talál valakit aki majdnem olyan, mint halott barátja? ...Mary nem az egyedüli, a... More

Az ügyvéd
Visszatérés
Súlyos titkok apró szilánkjai
Terror fenyegetettség
Játék :)
Közös ügy (?)
Bonfire night
(Talán) Kezdet {1. rész}
(Talán) Kezdet {2.rész}
(Talán) Kezdet {3.rész}
Tisztázzuk...
A föld alatti szervezet
"Mert maga Sherlock Holmes..."
Mycroft
The game is on...
Esküvő (part 1)
Esküvő (part 2)
Esküvő (part 3)
A hármak jele
Váratlan utazás
London I - Rádiócsend
Washington I.
London II - Magnussen
Washington II.
Washington III.
Washington IV.
Visszatérés Londonba
A/N

Jack

363 29 0
By DottieToth

Lestrade szemszöge:

- Donovan!

- Uram.

- Hívja őket, legyen szíves.

- Miért?

- Szeretném, ha a tegnapira vetnének egy pillantást.

- Melyiküket?

Ez egy eléggé jó kérdés.

- Mind hármukat.

- Biztos? A hangyást is?

- Donovan – mondtam és próbáltam elégé nagy nyomatékot adni neki.

Ezzel kifordult az irodámból elintézni a telefonokat. Felvettem a kabátom, a székem támlájáról és én is a nő után indultam.

Mikor kiértünk a helyszínre, Hope épp megérkezett. Nem sokkal később már John is ideért, de Sherlock-ot még nem láttam sehol. Donovant megkértem, hogy kísérje le őket, míg én megvárom Holmes-t.

Nem sokkal azután, hogy eltűntek az ajtó mögött megérkezett egy taxi, amiből, meglepetésemre ismét, két ember szállt ki.

Sherlock szemszöge:

- Ehhez hozzá sem tudtunk szagolni.

- Hm, nem lep meg – mondtam mielőtt beléptünk volna az ajtón melyről, furcsán már hiányoztak a rendőrségi szalagok. Egymás után léptünk be az ajtón, Molly zárta a sort. Amikor leértünk már felvoltak kapcsolva a lámpák, amiket a helyszínelés alkalmával állíthattak a helyiségbe. Nem hittem a szememnek, az ajtón belépve. John és az ügyvédnő, Donovan társaságában már lenn voltak, az őrmester kivételével, vizsgálva a helyszínt. Molly meglepett sóhajára mind felénk néztek.

- Lestrade? – kérdezte Hope, felhúzott szemöldökkel és számonkérő hangsúllyal. John a váz mellett, mint akit leforráztak, úgy állt.

- Csak próbáljatok meg együtt dolgozni, kérlek – mondta a felügyelő kérlelő hangsúllyal.

- Én már úgyis végeztem, nem tudom John, hogy van vele – törte meg a már fülledt csöndet az ügyvéd.

- Csak nyugodtan – feleltem.

- Én akkor haza is mennék.

- Maradjon csak, miss?

- Molly Hooper.

- Molly.

- De...

- Maradjon Molly. Több szem többet lát. Szeretné? – mióta itt vagyunk John most először szólalt meg, de még véletlenül sem nézett felém.

- Khm. Szabad? – kérdeztem, mivel már kezdtem soknak érezni a kötelező udvariassági köröket. Szerettem volna már tényleg csinálni valamit.

- Persze – mondta Hope végig a szemebe nézve. Volt valami a pillantásában, ami felcsigázott. Lehet, hogy Mycroft-nak mégis igaza van? Majd Lestrade-ra nézve folytatta – Felügyelő, szabad pár szóra?

- Igen. Donovan – mutatott az ajtóra, mely mögött eltűntek a sötétségben, Donovan pedig követte őket.

Nekikezdtem a vizsgálathoz, az asztalra kibontott készletemből kivett nagyítóval. Míg John és Molly az egyik lámpa mellett beszélgettek, közelebbről is szemügyre vettem a csontvázat. Amint közelebb hajoltam megcsapta az orrom valami. Fenyő? Luc? Nem, Cédrus. Új naftalin golyó. Fekete porszemcsék, szén. Tűzkár.

- Mi az? Talált valamit, igaz? – kérdezi Molly, miután feláltam és leellenőriztem az iménti megfigyeléseimet a telefonomon.

- Talán – mondtam és a telefont elsüllyesztettem a kabátom belső zsebébe.

- Felvág – mondta John eléggé hallkan, hogy ne legyen feltűnő, mire kérdőn fordultam felé, de nem szóltam semmit. Folytattam a csontváz környezetének vizsgálatát. Kicsivel később Lestrade és Hope lépte át újból a küszöböt. Donovan nem követte őket, gondolom a felügyelő haza küldte. Hope az asztalhoz sétált, nem csinált mást csak vizslatta, mintha keresne valamit. Én az asztallal szembe sétáltam. Ekkor megrázkódott a helyiség.

- Metró? – kérdezte kórusban Molly, John és Lestrade.

- Metró – feleltem, miközben leguggoltam a kabát fakulását figyelve, ekkor Molly nekem jobboldalról nekikezdett a váz vizsgálatának.

- Férfi, 40 és 50 között, - kezdi, de hirtelen körbe néz – Bocsánat, maga akarja? – kérdezi tőlem, majd Johnra pillant. Módszeresen kerüli az ügyvédnőt. Féltékeny?

- Ja, nem. A vendégem rá – felelem, John pedig csak ösztönzőn bólint.

- Ennek nincs értelme – mondja Molly miközben Hope-al helyet cserélve az asztalt tanulmányozom.

- Minek nincs? – kérdezi a felügyelő értetlenül.

- A csontváz nem lehet régebbi, félévesnél – az utolsó szót négyen mondtuk kórusban.

Molly közben felém pillant, miközben sikerült megtalálnom, amit kerestem. Az asztal rejtett rekeszének az ajtaja egy jól irányzott nyomás hatására szinte kicsapódik. A kis ajtó mögül egy könyvet veszek ki. Lefújom a por nagy részét, miután láthatóvá válik a címe.

- Hűha – mondja Molly, én pedig az asztalra dobom a könyvet. Lestrade kíváncsian jön közelebb és olvassa a címet.

- Hogy csináltam, Hasfelmetsző Jack.

- Az nem lehet.

- Üdv a világomban.

- Nem hát – mondta Hope velem kórusban, mire ránéztem, de nem mondott semmi mást.

- Nem sérteném meg azzal, hogy el is magyarázom.

- De, kérem sértegessen csak – mondta Lestrade, és a mosolya hallatszik a hangján is, ám az ügyvédnő látványosan, szemét forgatva fordul ismét az asztal felé. Ekkor lett egy ötletem; lássuk mennyire figyel.

- Miss Wolf? Van ötlete? – kérdésemre kérdőn pillantott felém. Egy pillanattal később, egy féloldalas mosollyal az arcán jelezte, tudja mit szeretnék.

- Nem sok, Mr. Holmes – már épp szólni szerettem volna, mikor folytatta – A holttest, vagyis a csontváz, féléves. A Viktoriánus jelmez egy múzeumból való. Egy tűzeset miatt árusították ki, nagyjából egy-másfél héttel ezelőtt... Azt hiszem, maga mit mondana? – az utolsó kérdést kaján mosollyal az arcán tette fel. Hát nem szeretem bevallani, azonban, most meg kell tennem - meglepett.

- Egy dél-keleti fekvésű múzeumi kiállító teremben volt, egy héttel ezelőttig.

- Az egész csak kamu? – kérdezte a felügyelő kissé letörve.

- Az.

- Pedig ígéretes volt.

- Olcsó.

- Szerintem, lehetett volna még dolgozni rajta, de a kivitelezés az átlaghoz képest jobb – felelte az ügyvéd a megjegyzésemre.

- Miért öltek bele ennyi energiát? – tette fel a kérdést John.

- Remek kérdés – feleltem indulva kifelé a helyszínről.

****

Sziasztok!

Bocsánatot kérek a majd egy hónapos várakozásért, de eléggé sok minden történik körülöttem mostanság. Nem elég a végzős év, az érettségire való készülés, ráadásul még költözünk is.

Azért remélem minél előbb tudom hozni a kövit :) és remélem tetszett ez a rész is.

Continue Reading

You'll Also Like

5.5K 513 38
-Csak elfelejted azzal a szép fejeddel... -mondja- Hogy én bármit megtehetek. Seungmin egyedül él egy családi házban, és éppen a pizzafutárt várja...
14.6K 609 30
-Ugye tudod, hogy ebből hatalmas botrány lesz?-nézett rám, miközben egyre közelebb jött. -Tudom..csak nem érdekel- hajoltam hozzá közel, még nem az a...
5.7K 1.4K 144
"- Te tényleg belém szerettél?...Jun, aromantikus vagyok, nem táplálok senki iránt ilyesfajta érzelmeket! Értsd már meg!...Hihetetlen vagy, Choi Yeon...
91.8K 5.5K 119
A Szent Johanna Gimi, szinte mindenki ismeri ezt a könyvet. De mi lenne akkor, ha nem Reni lenne a főszereplő, hanem én, Szabó Regina. Ez egy Szjg f...