Göklerdeki Nikah (Tamamlandı)

By BursaliGelin

382K 31.6K 5.2K

-Beni istiyorsan O'dan iste . Beni seviyorsan seni sevmemi benden değil O'dan iste . Değişmek istiyorsan O'nu... More

*1. bölüm*
*2. bölüm*
*3. bölüm*
*4. bölüm*
*5. bölüm*
*6. bölüm* (Aşk Özel)
*7. bölüm*
*8. bölüm*
*9.bölüm*
*11. bölüm*
*12. bölüm*
*13. bölüm'
*14. bölüm*
🌌Ahsen'űl Kasãs🌌
*15. bölüm*
🌌Ahsen'űl Kasãs🌌
*16. bölüm*
*17. bölüm*
*18. bölüm*
*19. bölüm*
*20. Bölüm*
*21. Bölüm*
*22. Bölüm*
*23. Bölüm*
*24. Bölüm*
*25. Bölüm*
*26. Bölüm*
*27. Bölüm*
*28. Bölüm*
*29. Bölüm*
YENİ KURGU
*30. Bölüm*
*Final*

*1O. bölüm*

11.4K 1K 148
By BursaliGelin

"Bir an kayboldun , yaşadım kıyameti ..
Yoruldun ama buldun ey kalbim emaneti .
Yeniden su yürüdü dalıma , yaprağıma
Çiçeğe durdu kalbim , içtim parmaklarından
Göz çeşmem suya erdi sevda kaynaklarından
Bir aydınlık denizin sonsuz derinliğinde
Yüzüyorum gözünün yeşil serinliğinde ..
Adil Erdem BÂYEZİD

🍃~Emanet-i Kalp...🍃

"Yarın saat 3 te Beykozdaki Tuva Kafede ol . Yoksa müstakbel kocanın başına geleceklerden ben sorumlu olmam Sevgili Su Hümeyra Çelikel .."

Afra elindeki kağıdı bir kez daha okudu ve zarftaki fotoğrafların yanına koydu . Emir'in sabah namazında camiiden çıkarken çekilen fotoğraflarıydı bunlar . Arkasında onu takip eden bir adamda ayan beyan belliydi . Düpedüz Emir'e zarar vermekle tehdit ediyordular . Yanında oturmuş ağlamaya devam eden Hümeyra'ya döndü . Eliyle omuzunu sıvazladı .

-Ne yapmayı düşünüyorsun ?'dedi kısık bir sesle . Hümeyra başını iki yana salladı .

-Bilmiyorum Afra . Hiçbirşey bilmiyorum . Sadece Emir'e bişey olacak diye ödüm kopuyor .'dedi hıçkırmaya devam ederek. Tanırdı Cem'i uzun zamandır . Kafasına birşey koyduysa mutlaka peşinden giderdi . Şimdide aklını Hümeyra'ya takmıştı işte . Elleriyle başını tuttu genç kız . Tehlikeliydi birde bu adam . Kendi gözleriyle görmüştü bir adamı bacağından vurduğunu hiç olmayacak bir sebepten . Afra yerinde huzursuzlukla kıpırdandı.

-Emir'e anlatsan. Belki...'dedi Hümeyra'ya bakarak . Bir an düşünür gibi durakmışsa da çarçabuk vazgeçip başını iki yana salladı. 'Yok yok vazgeçtim . Bu zamana kadar neden sakladın diye kızar . Birde düğün üstü gerginlik çıkmasın .'

Zorlukla yutkundu Hümeyra. Evet bu zamana dek söylememişti. Aslında saklamış değil söyleyememişti. Sanki Cem'i ve geçmişini anlattığında bir ilmek boynuna dolanıverecekmiş gibi hissediyordu. Sıkıntıyla gevşetti kıyafetinin yakasını.

-Yarın gitmem gerekiyor . Konuşup ikna etmem gerekiyor peşimizi bırakması için .'dedi gözlerinden akan yaşları elinin tersiyle silerken . Afra endişeli gözlerini ona çevirdi. Herşey arap saçına dönmeden hallediverselerdi bari.

-Kuzum kendin diyorsun tehlikeli bu adam diye.'dedi endişe içinde mırıldanarak. Başını stresle iki yana salladı.' Seni bir başına göndermem . Bende seninle geliyorum . Artık bir bahane uydururuz .' Genç kız gözlerini ağır ağır kapatıp açtı.

-Olmaz Afra .'dedi üzgünce burnunu çekerek . 'Seni de bulaştıramam bu işe .' Afra kolunu omuzuna attı arkadaşının . Aralarında öyle içten bir muhabbet hasıl olmuştu ki yıllar süren dostlukları var sanırdı görenler .

-Sen dert etme . Arka masada oturur beklerim seni . Sonrada birlikte sağ salim döneriz eve .'dedi gülümseyerek . Hümeyra sarıldı. Belki bir kardeşi olsaydı ancak Afra kadar sevebilirdi onu. Zorlukla tebessüm etti güzel yüzü.

-İyiki varsın Afra.' dedi nefes verir gibi. 'Sen olmasan ben ne yapardım?...'

Konuştukları gibi ayrı ayrı girmişlerdi kafeye . Hümeyra kolundaki çantasıyla kendinden emin adımlarla içeri ilerlemişti. Çok geçmeden Cem'in oturduğu masayı farketti ve gidip oturdu . Afra ise onun oturduğu masayı tam görebileceği bir yere geçmiş , her an müdahale edebilecek bir vaziyette bekliyordu . Zaten tipinde de hayır olmayan bu adamdan her türlü zorbalık beklenirdi.

-Hoşgeldin . 'dedi Cem elindeki anahtarlıkla oynarken pis pis sırıtarak . 'Geleceğini biliyordum .'

Genç kız. antasını boynundan çıkartıp sert bir şekilde koydu masaya . Gözlerinden ateşler saçarak Cem'e tüm nefretiyle baktı. Onu can damarından vurduğunun farkındaydı ve o yüzden bu kadar rahattı. Tiksintiyle gezdi deniz gözleri üzerinde.

-Sen pislik herifin tekisin .'dedi tükürür gibi konuşarak. 'Ne istiyorsun benden ?'

Yüzündeki sırıtması tüm iğrençliğiyle yayıldı Cem'in . Karşısındaki kız hayatını devam ettirmek için ona muhtaçtı . Ve bu onun fazlasıyla hoşuna gidiyordu . Çıkarları olmasa çokta meraklı değildi Hümeyra'yla evlenmeye . Ama o da ondan gelecek imtiyazlara muhtaçtı. Bu yüzden amacına giden her yol mübahtı. Dudaklarını üzgünce astı.

-Seni istiyorum Su . Ben senin nişanlındım her ne kadar kabul etmesende ..'dedi kafasını sallayarak . Yüzüne masum bir ifade giydirmişti . Ama karşısındaki buna kanacak gibi durmuyordu . Genç kız sinir bozucu bir tavırla gülmüştü.

-Sen benim hiçbir şeyim değilsin . Benim için o gün bittin sen . Hem ..'dedi Hümeyra ve durup gözlerini Cem'e dikti . 'Hem zaten hiç olmamıştın bende . Ne kadar uğraştıysam sokamamıştım seni kalbime .

Cem ani bir hareketle uzanıp elini tuttu Hümeyra'nın . Normalde sinirlenmesi , hatta bağırması gereken yerde yumuşak konuşuyordu . Bu normal değildi . Hiç normal değildi .

-Bırak !'diyerek çekti elini Hümeyra . Eskiden elini tutması için binbir heves beklediği bu adamdan tiksiniyordu artık . Sahi , yeni yeni anlıyordu Cem'i hiç sevemediğini . Ne kadar alışmaya sevmeye çalışsada beceremediğini . Emir'de öğreniyordu herşeyi .. Emir'le öğreniyordu sevmeyi ...

-Çok mu seviyorsun o adamı ? Beni de aileni de silecek kadar çok mu ?'dedi Cem tek kaşını havalandırarak . Hümeyra masadaki çantasını alıp tekrar boynuna taktı . Yeterince kaldığını zannediyordu burada.

-Evet .'dedi hiç düşünmeden . 'O varsa benim için hiçbirinize ihtiyacım yok demektir . O benim herşeyim ...'

Kalktı masadan . Son sözünü söylemişti . Yetmeliydi artık bu saçmalık . Emir'den habersiz yaptığı bu şeyler yüzünden huzursuzluk kıvrandırıyordu zaten onu sabahtan beri . Ama genç adamın pes etmeye niyeti yoktu.

-Su !'diyerek kolunu tuttu aniden . Ne ara kalkmıştı ki masadan ? Şaşkınca ona baktı Hümeyra . Cem ise tek bir hamleyle onu belinden tutup kendine çekti . Hayır ! Şuan onun kolları arasındaydı ! Sert bir hareketle itti onu Hümeyra . Ellerini yumruk yapıp sıkmaya başladı .

-Sen ne yaptığını zannediyorsun ! Bir daha sakın dokunma bana !'diye bağırdı bir anda . Cafedeki tüm müşteriler dönüp onlara baktı . Cem üzgünce başını eğdi .

-Özür dilerim . Ben sadece sana son bir kez sarılarak veda etmek istedim .'dedi yumuşak bir ses tonuyla . 'Mutluluklar Su ..'

Şaşkındı Hümeyra . Şaşkındı çünkü hiç bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordu . Hayır , böyle olmaması gerekiyordu sanki . Hızlı adımlar ve düşünceler eşliğinde çıktı kafeden dışarı. Bir an nerede olduğunu, yanında Afra'nın bulunduğunu unutmuştu. Duyduğu seslenmeyle aklı başına gelmişti. Afra koşar adımlarla kafeden çıktı. Dışarıda onu bekleyen Hümeyra'nın yanına gitti .

-Ne oldu kuzum halledebildin mi ? Bir ara zorla elini tutmaya çalışıp sarıldı ya manyak! Ha işte orda geliyordum çantamı kafasına indirmeye . Neyse ki sen haddini bildirdin .'

Sustu Afra . Kendi bıcır bıcır konuşmaya devam ediyordu etmesine ama Hümeyra onu duymuyordu sanki . Gözlerini yere odaklamış , her adımlarını ezberlercesine takip ediyordu .

-Hümeyra ?'dedi Afra omuzuna dokunarak . Hümeyra sıçradı . Bugün hayırlısıyla bitsin başka bir şey istemiyordu.

-Efendim Afra ?'dedi daldığı yerden uyanarak . Afra eliyle yanağını okşadı arkadaşının . Ne kadar bahtsızdı şu kız. Düğünden birkaç gün evvel olacak iş miydi bu yaşadıkları?

-Bir sorun yok değil mi kuzum ?'dedi yumuşacık sesiyle. Hümeyra zorlukla gülümsedi . Rahatlamalıydı artık . Cem mevzusu Emir'e sıçramadan kapanmıştı nihayet . Ve yarın dini nikahları, ardından da kınası vardı . Diğer gün ise artık Emir'in eşi olma zamanıydı onun için . Hümeyra Paksoy olma zamanıydı. Başını iki yana sallayarak iç çekti.

-Artık herşey çok güzel olacak Afra .'dedi tüm içtenliğiyle gülümseyerek . Ama farketmediği birşey vardı. İnşallah dememiş miydi o ?...

Anahtarla kapıyı açıp içeri girdi Hümeyra . Eğilip ayakkabılarını çıkartmaya uğraştı . Evet , anahtarı vardı artık onun . Çünkü o da bu evin bir ferdi olmuştu . Bu evin insanı , Halide teyzenin güzel gelini , Emir hoca'nın ise bir tanecik eşiydi . Aklından geçen bu sıfatlar onu tebessüm ettirirken duyduğu ayak sesiyle başını kaldırdı.

-Hümeyra ?'

Terliklerini giyip hızlı adımlarla çıktı merdivenlerden . Yüzündeki gerginlik ve huzursuzluk yerini tatlı bir tebessüme bırakmıştı yeniden . Merdivenleri tamamlayıp salona girdi .

-Hümeyra ?'dedi Emir bir kez daha seslenerek . Ve bu kez karşısında buldu genç kızı . 'Hoşgeldin . Hallettiniz mi Afra hanımla özel işlerinizi ?'

Hümeyra kızardığını hissetti . Emir'e yalan söylemek istemediği için bahane bulma kısmını Afra'ya bırakmıştı . Ve sanırsa en büyük yanlışı yapmıştı . Emir çok soru sormasın diye , düğünden önce gelinlerin özel işleri olduğunu kendisininde yardımcı olacağını söylemişti . Ha kadınsal mevzular diye eklemeyide unutmamıştı sevgili arkadaşı . Şimdiyse Hümeyra utancından yerin dibine geçmeyi diliyordu .

-Hallettik hallettik .'dedi alelade bir tavırla. Etrafına bakınarak atlayacak bir konu aradı Hümeyra. Neyse ki aradığı konu ayağına gelmişti. 'Aa şey ... Halide annem nerede ?'

Başka konu bulmuş olmanın rahatlığını yaşayarak gidip masadaki sürahiden bir bardak su doldurup öğrendiği gibi üç yudumda bitirdi . Başında 'bismillah' sonunda 'elhamdülillah' demeyide ihmal etmiyordu tabii . Bunlar hep babaannesinden öğrendiği ama sonra ona unutturulan şeylerdi. Lakin özüne dönüyordu işte. Emir müstakbel karısının tam karşında durup yüzüne baktı.

-Annem biraz uzandı . Yorgunmuş .'dedi genç kızın merakını gidererek. Biraz önce üzerinden giden sıcaklık tekrar Hümeyra'nın üzerine çökmüştü . Ne yani şimdi başbaşa mı kalmışlardı ? Ufaktan ufaktan odasına kaçmanın planlarını yaparken genç imam gelip bir sandalye çekerek yakınına yanaşmıştı.

-Aslında benim seninle konuşmak istediğim birşeyler vardı .'dedi Emir ve huzursuzca kıpırdandı oturduğu yerde . Her ne kadar rahat görünse de o da yanlız kalmaktan hoşnut değildi nikahtan evvel . Genç kız heyecanla elini kolunu nereye koyacağını bilemiyordu.

-Ne..neyle ilgili ?'dedi Hümeyra içindeki heyecanı bastırmaya çalışarak odada dolanmayı sürdürdü . Oturamıyordu ki . Oturursa Emir ile göz temasına girmesi kaçınılmaz olacaktı . Böylesi çok daha iyiydi .

-Aslında ..'dedi Emir ve duraksadı . 'Aslında yarın dini nikahtan sonra konuşsak daha iyi olur . Çünkü konuşmak istediğim şey karı-koca arasında konuşulması gereken bir konu .' Hümeyra'nın yanakları alev alev yanmaya devam ediyordu . Mahsus mu yapıyordu bu Emir bunu ? Bu kızı utandırmak bu kadar mı hoşuna gidiyordu sanki ?

-Neyse .'dedi Emir oturduğu yerden kalkıp kitaplıkta yarım kalmış kitabına uzanırken. 'Odanda seni bekleyen birşey var Hümeyra . Çeyizin seni bekliyor , git bak istersen .'

Hümeyra şaşkınca Emir'e çevirdi gözlerini . Ve bir anda buluşverdi yine birbirine hasret gözbebekleri . Bu adam nasıl güzel bakıyordu böyle ...

-Çeyizim mi ?'dedi Hümeyra nefesini tutarak . Emir gülümsedi ve başıyla onayladı .

-Evet senin çeyizin . Hadi git bak .'

Koşar adımlarla gitti Hümeyra odasına . Gerçekten de Emir'in dediği gibi süpriz onu bekliyordu . Hemde bir tanede değil tam üç tane hediye paketi vardı yatağının üzerinde .

-Bunlarda ne böyle ...'dedi heyecanla . Evet artık hediyelerini açma zamanıydı . Sağdaki ilk paketi aldı ve kalbi güm güm atarken yavaşça açtı . Bu bir Kuran-ı Kerim'di . Tabii yanındaki ElifBa cüzüyle birlikte ..Üzerinde duran kart ilişti Hümeyra'nın gözüne . Dışı parlak pembe kağıttan , içiyse iki taraflı yazılıydı . Bir tarafındaki yazıyı okumaya başladı Hümeyra .

"Ey insanlar ! Şüphesiz size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik !/Nisa suresi"

Gözlerini çevirip diğer taraftaki yazıyı okudu bu seferde .

"Her harfi , her heceyi aşkla öğreneceksin Hümeyram . Bizzat kocanın yardımıyla :) "

Güldü Hümeyra . En çok istediği şeydi gerçektende Kuran okumayı öğrenmek . Gerçi kısa surelerin hepsini Halide hanımın yardımıyla ezberlemişti ama yinede arapçasından okumak gibi olmuyordu tabii . Ah tabii birde Emir'in öğretmesi bambaşka olacaktı onun için ..

-Şimdi ikinci kutu ..'dedi Hümeyra ve eline aldığı ikinci kutuyuda hızla açtı . Meraktan çatlamak üzereydi. İkinci kutudan çıkan hediyeyse bir seccadeydi . Renkleri tam Hümeyra'nın sevdiği , beyaz ve mavi renklerde bir seccade .. Elindeki seccadeyi evirip çevirdi . Not olması gerekiyordu bunda da . Ve aradığını bulunca ışıldadı gözleri . Yine heyecanla açtı ve okumaya başladı .

"Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin . Şüphesiz namaz , Allah'a derin saygı duyanlardan başkasına ağır gelir ./Bakara suresi"

Öğrenmesi ve tam anlamıyla önemleri kavraması için ayetlerle kuvvetlendirmişti Emir notlarını . Basit sevgililer gibi aşk sözcükleri yazmasada , bunlar Hümeyra için kat be kat daha değerliydi elbette . Ve diğer taraftaki Emir'in dilinden olan nota gelmişti sıra .

"Zamansız gelip girdin hayatıma . Lakin sadece hayatıma değil yüreğime de zamansız giriverdin Hümeyra'm . Ama iyiki geldin ... Zamansız gel ama namazsız gelme olurmu ?...'

Derin bir nefes aldı Hümeyra . Haklıydı Emir . Günlerdir hatta haftalardır uğraşıyordu kendini değiştirmek için . Başarıyordu da aslında . Ama en önemli şeyi atlayıp duruyordu farkında olmadan . Namaz ... En önemli olan namazdı . Ve artık kılmaması için bir mazareti yoktu . Surelerin tamamını ezberlemişti . Namaz kılmayıda biliyordu aslında . Kitaptan da çok okumuş , ama en çok Halide hanımı izlerken öğrenmişti . Evet , artık en büyük eksiğinide tamamlama vaktiydi .

Son kutusuna döndü Hümeyra . Namaz demişti Emir , Kuran demişti , peki ya ne kalmıştı ki başka ? Paketi açtı ve içinden çıkan hediyesine bakarak yutkundu . Bu minik çiçekli ipek bir eşarptan başka birşey değildi .. Kalbi her zamankinden daha hızlı atarak uzandı üzerindeki kağıda . Ve önce ayet kısmını okudu .

"Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle ! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere , ziynetlerini teşhir etmesinler . Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler ./Nur suresi "

İstiyordu .. Çok istiyordu tesettüre girmeyi . Ve Emir'de onun kadar istiyordu belli ki . Eliyle kalbini tuttu ve heyecan içinde çevirdi gözlerini kartın diğer kısmına .

"Yeryüzünde bana helal kılınan en kıymetli mücevhersin sen .. Ve bilesin istedim ; ben mücevherimi başkalarından kıskanırım .. "

Kıskançlığın en güzeli değil miydi bu ? Sevdiği kadını zorla tesettüre sokmak yerine , onun için ne kadar kıymetli olduğunu hissettirmiş ve zarifçe rica etmişti Emir . Kullandığı kelimeler bile naiflikle Hümeyra'nın gönlüne işlemişti zaten . Nasıl olurda hayır diyebilirdi ki zaten ?..

Odasından hızlıca çıktı . Emir'i bulması gerekiyordu . Emir'i bulup teşekkur etmesi gerekiyordu bu değerleri çokça yüksek hediyeler için . Odasına baktı , banyoya baktı ama Emir yoktu . Gözü saate ilişince nihayet aklına gelmişti Emir'in nerde olduğu . Salondan çıkıp merdivenlere yöneldi . Evet işte ordaydı Emir ! Camiye gitmek için ayakkabılarını giyiyordu .

-Emir !'

İkişer ikişer atlayarak indi Hümeyra merdivenden . Emir ayakkabılarını giymiş kapıda onu bekliyordu . Hediyeleri beğenip beğenmediğini sormak için can atsa da genç kızın doğal tepkisini görmeyi yeğliyordu. Sonunda aşağı inmişti Hümeyra.

-Ben ..'dedi son basamağıda atlayıp . Emir kafasını kaldırıp ona baktı . Mutlulukla parıldadı denizden gözleri. 'Ben çok teşekkür ederim . Hepsi çok güzel . Hepsine de ayrı ayrı sevindim .'dedi bir nefeste . Emir gülümsedi . İçi huzurla dolmuştu. Hayal ettiği tepki tam da buydu. Başını ağır ağır salladı.

-Ben teşekkür ederim . Sevindiğin için ...' dedi duygu dolu sesiyle. Ve bu muhabbeti tadında bırakmaya karar vererek dönüp kapıdan çıkmak için hamle yaptı . Ama Hümeyra kolundan tutup durdurmuştu . Genç imamın gözleri kızın yüzünde sorarcasına gezindi. Hümeyra yutkundu.

-Emir ...'dedi adı dilinden şiir misali dökülürken. Söylemeliydi artık . İma etmişti , fark ettirmişti ama şu zamana kadar hiç dile getirmemişti bunu . Ve artık söylemeliydi . Emir kirpiklerini kıpırdattı.

-Söyle Hümeyra .'dedi gözlerini genç kızın gözlerine dikerek . Hümeyra derin bir nefes aldı . Vazgeçmeden söyleyecekti artık .

-Seni seviyorum Emir .'dedi denizden gözler koyu kahvelere hüzünle bulanırken. Emir gülümsedi . Hümeyra gözlerini hiç kaçırmadan Emir'in gözleriyle bakışmaya devam ediyordu . 'Seni çok seviyorum ..'

İlk kez söylüyordu bunu . En başta ima etmiş ve Emir susturmuştu . Emir itiraf ettiğinde ise arkadan gelen evlilik teklifiyle kaynamış , bir türlü söyleyememişti . Ama nihayet söylemişti işte şimdi . Emir elini kaldırıp yavaşça uzattı Hümeyra'nın yüzüne . Sanki dokunmaktan korkar , ama bir o kadarda dokunmak için can atar gibiydi hali . Ve engel olamadı kendine . Eli Hümeyra'nın pembeleşen yanaklarına minik bir dokunuş bıraktı . Belli belirsiz bir okşamaydı bu . Ama elinin sıcaklığı Hümeyra'nın tüm bedenine yayılmıştı sanki .

-Bende ..'dedi genç imam yumuşacık sesiyle . Ve ikisinin kalpleri aynı anda çarparken aşkla fısıldadı. 'Bende seni çok seviyorum Hümeyra'm ... '






Bende sizi çok seviyorum 😅

Sevgilerimle ❤️
Bursalı Gelin 👑

Continue Reading

You'll Also Like

31.6K 3.5K 70
Bir düş kocaman kanatlı, upuzun boylu, gök gözlü bir kuş getirdi penceremin önüne. Kartal dediler adına ama gülen gözlerinin kenarına sığınmış çocuğu...
4.6M 410K 139
Külkedisinin prensese değil, Anka'ya dönüşme hikayesi. Sonsuzluğa kanat çırpan otuz kuşun öyküsü.| Elena'nın hayatı, ruhu farklı bir boyuta çekilen...
3.5M 199K 36
Kız kardeşinin hatası yüzüden ceza alan ve ailesinden veto yiyen Rojbin, parasız pulsuz bilmediği bir şehre sürgün edilir. Tabi bu sürgüne ek deli do...
398K 19.4K 34
Ailecek toplanılan mekanlarda her babanın anlattığı komik, eğlenceli ve kurnaz anılar vardır. Bu anıların en güzel yanıda eski mahalle ortamlarıdır. ...