„La picioarele lui Iisus"-Via...

By y_andrei_y

890 26 0

Viața și moartea Căpitanului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu(13 septembrie 1899, 30 noiembrie 193... More

De la icoană și de la altar...
Schimbarea totală a vieții și suportarea insultelor din jur
Legitima apărare a neamului nu e ură...ci datorie creștină!
Misticismul legionar
Elita
Esență profund spirituală
Temnița lui Corneliu: preambul al temnițelor comuniste
„Fanatismul" și violența legionară: privite creștinește
Diferenţele dintre legionarism şi naţional-socialism sau fascism
A fost Mişcarea antisemită?
Cultul morților
Agatanghel: proorocie despre România şi Mişcarea Legionară
Sfințenia vieții și lucrării lui Corneliu Z. Codreanu
Caracterul profund creştin şi sfinţenia vieţii lui Corneliu
O formidabilă dinamită: rugăciunea!
Sfârșitul de maritir și semne după moarte
Declaraţia plutonierului Sârbu, 1940 (cel ce l-a ucis pe Căpitan)
Semne minunate după moarte despre sfinţenia Căpitanului
Mărturia monahiei Andreea de la mănăstirea Pasărea, 1999
Mărturia lui Emil Cioran despre creştinismul lui Corneliu Codreanu
Mărturia părintelui Dumitru Stăniloae
Părintele Arsenie Boca despre sfinţenia Mişcării şi a lui Corneliu Codreanu
Mormântul Căpitanului

Credința fără fapte moartă este!

17 0 0
By y_andrei_y

În aprilie 1935 legionarii au organizat la Craiova Congresul Studenţilor Români Creştini. În tabăra de muncă de la Drăgăşani, au lucrat de la 13 iunie până la 14 august 1935, fabricând 100.000 de cărămizi destinate catedralei din acel oraş.

De la 30 iunie până la 15 septembrie, ei au lucrat cărămizi şi au clădit mănăstirea Izbuc, judeţul Bihor. De la 1 iulie până la 16 septembrie 1935, au lucrat la Buga, judeţul Lăpuşna, la temelia unei mânăstiri.

De la 1 iulie până la 10 octombrie 1935, au clădit o biserică la Acilin, judeţul Sibiu.

De la 8 iulie până la 15 septembrie 1935, au construit un drum prin stâncă la Mănăstirea Arnota, judeţul Vâlcea. Au lucrat 242 legionari.

De la 8 iulie până la 8 septembrie 1935, au lucrat 100.000 de cărămizi pentru construirea bisericii în comuna Marca, judeţul Sălaj.

De la 8 iulie până la 6 octombrie 1935, au lucrat 100.000 de cărămizi pentru zidirea unei biserici în comuna Valea-Mare, judeţul Bălţi.

De la 9 la 26 august 1935, au lucrat la pietruirea curţii bisericii şi la repararea bisericii din Baciu, judeţul Braşov.

La 17 august 1935, la Buşteni se ridică o cruce pentru pomenirea lui Virgil Teodorescu, primul legionar asasinat în lupta electorală.

De la 6 septembrie la 4 octombrie 1935, au construit şase diguri ca să împiedice revărsarea apelor Oltului asupra terenului Mănăstirii Mamu, judeţul Vâlcea.

Însemnăm şi faptul dureros şi nedrept că la 4 octombrie 1935, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române interzice munca voluntară a legionarilor pentru repararea şi construirea de biserici (motivul? – „propagandă legionară”).

La 22 martie 1936, legionarii ridică o troiţă la Olteţ în judeţul Făgăraş.

La 1 mai 1936 s-a deschis tabăra legionară din Rădăuţi, condusă de prof. univ. Traian Brăiloiu, care a construit aici biserica Arhanghelul Mihail, demolată de comunişti.

În lunile august-septembrie 1936, în tabăra de la Susai–Predeal, legionarii adună osemintele ostaşilor români din primul război mondial rămase neîngropate şi fac un cimitir care să adăpostească mormintele eroilor neamului. La 5 septembrie 1936 jandarmii năvălesc în tabără, distrug mormintele, maltratează şi alungă pe legionari.

La 5 octombrie 1936 se sfinţeşte la Azuga o troiţă lucrată de legionari.

La 7 septembrie 1940 a fost o zi de rugăciune şi de pomenire a eroilor Mişcării Legionare în toate oraşele şi satele ţării.

Despre această latură creştină a jertfei legionare pe altarul credinţei strămoşeşti nu se scrie în cărţi, în reviste, la conferinţe, la televizor. De ce? „Despre faptul că regimurile de până la 6 septembrie 1940 au ucis fără judecată mai mult de 500 de legionari nu se scrie şi nu se vorbeşte, dar despre cele cinci victime pe care le-au făcut legionarii scoşi din fire, care n-au mai putut răbda, se face atâta caz. De ce? Numai Duca, Stelescu, Armand Călinescu, Iorga şi Madgearu au fost oameni? Cei 500 de legionari n-au fost oameni? Sau există oameni superiori şi oameni inferiori?” (se întreabă preotul Victor Moise).

Continue Reading

You'll Also Like

11.7K 1.2K 48
❝E potrivit un om de rând pentru o prințesă atât de frumoasă?❞ ☆ᴛʜᴇ ʜɪɢʜᴇsᴛ: #1 ➯ momo; tzuyu; leeknow; minho; prince; kimjennie; princess; twice; ro...
35K 1.9K 5
Forțată de familia ei să aleagă între a se călugări sau a se căsători cu un bărbat atât de bătrânt încât i-ar putea fi bunic, Jane alege să fugă și s...
8.3K 786 20
.
The King K.TH/J.Jk By Mari

Historical Fiction

418 41 6
Kim Taehyung:Este un rege în vârstă de 25 de ani,el nu iubește pe nimeni, când cineva nu îl ascultă devine foarte dur, e încăpățânat,e pervers,manipu...