Vieți schimbate

By affella

119K 9K 232

Iubirea este suficient de puternică pentru a schimba viața pe care ai fost obligat să o alegi din cauza unei... More

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34 - final

Capitolul 26

2.9K 234 10
By affella

Jessie nu mai știe cât timp a trecut de când cele două prietene s-au retras de la fereastră. Ea s-a lăsat în voia gândurilor frumoase cu care a reușit să-și construiască o poveste cu final fericit. O poveste în care lumea era a ei, Elian era al ei, totul era al ei.

Acum blondina urmărește agitația de la intrarea în imobilul unde se află Sara, fiind iritată de neputința ei de a găsi o cale pentru a pătrunde în acel loc. A recunoscut-o imediat pe roșcata care a apărut la fereastră, lângă Sara, iar nerăbdarea a pus stăpânire pe ea. Nerăbdarea și speranța că există posibilitatea ca aceea femeie ar putea să fie soluția problemelor ei. Nu i-a trecut niciodată prin cap că ar putea să o găsească atât de repede.

Dacă și-ar fi dat seama încă din prima zi, atunci când a văzut-o la nuntă, că ceva este în neregulă cu individa aceasta, poate că nu se ajungea aici. A sesizat privirea pe care i-a aruncat-o Elian la ceremonie, dar atunci a fost mult prea preocupata de propria ei persoana și nu a mai văzut pe nimeni altcineva în jurul ei. Cum dracului de nu s-a gândit că bărbatul ei ar putea să reprezinte o posibilă țintă pentru ea? Cum de a putut să o ignore?

Își amintește vag chipul roșcatei care a provocat destul de multe exclamații de apreciere printre masculii care au văzut-o atunci când si-a făcut apariția cu pletele ei precum focul, dar cu siguranță nu este unul de lepădat. Cel puțin din poza pe care a văzut-o ea pe ecranul televizorului în această dimineață, nu reieșea să fie vreo urâțenie.

Jessie se apropie cu pași mărunți, atât cât îi permitea fusta mult prea strâmtă și tocurile mult prea înalte, de clădirea cu pricina. Intenționează să-și folosească toate atuurile pentru a urca la Sara. După aceea va încerca să afle câteva lucruri despre prietena ei roșcată și cam ce are ea în cap. Dacă intențiile ei sunt de bun augur și dacă intradevar reprezintă un pericol pentru sotul ei.

Nici nu ajunge la prima treaptă și, printre reporterii care mișunau precum furnicile în jurul musuroiului, Jessie observă câțiva bărbați îmbrăcați în costume negre care seamănă extrem de mult cu bărbații din garda lui Elian. Ce dracului caută ăștia aici? Care este obiectivul lor? Oare au venit împreună cu cunnata ei?

Se întoarce speriată rugându-se neîncetat să nu fie recunoscută de niciunul dintre ei, apoi pornește spre mașina pe care a parcat-o la repezeală atunci când a ajuns aici. Își frământă mintea și se chinuie să întoarcă situația pe toate părțile încercând să-și explice prezența acelor bărbați în acest loc.

Știe că imobilul respectiv nu le aparține, asta în ipoteza în care Clara nu a uitat cumva să o anunțe despre această achiziție neașteptată. Chiar și așa nu se explică implicarea soțului ei, sau mai bine zis a armatei lui de paznici, în aceasta operațiune. Elian nu și-ar mobiliza atâția oameni decât dacă ar fi vorba despre ceva personal. Mai personal chiar și decât soția lui. Ce treabă are el cu proaspăta milionară ?

Varianta ca această femeie ar putea sa fie noua lui cucerire este ignorată total de către Jessie. Creierul ei nu poate concepe așa ceva. Mintea ei nu poate accepta. Chiar dacă gândul o trimite de fiecare dată la același scenariu, ea refuză categoric această posibilitate.

Ajunsă la mașină, blonda stă câteva minute nemișcată pentru a analiza încotro să facă următorul pas. Posibilitatea de a da buzna peste Sara este clar anulată, la fel cum este anulată și posibilitatea să afle ceva interesant de la aceasta.

Nu îndrăznește să alerge la Elian, nici măcar nu-si permite să ia în calcul acest gând.

Își scoate telefonul din poșetă și apelează singura persoană care, crede ea, ar putea să o ajute să rezolve cu succes problemele apărute recent în viața ei.

- Bună! Să nu-mi spui că te-ai răzgândit, spune bărbatul după primul apel.

- Aș vrea eu. Zi-mi dacă te-a întrebat cineva zilele astea ceva legat de... știi tu ce? întreabă Jessie îngrijorată privind lung spre aceeași aglomerație.

- Poftim!

- Nu face pe neștiutorul. Te-a luat cineva la scuturat?

- Aaa! Nu. Ai probleme? întreabă acesta vesel și în același timp preocupat.

Știe că Jessie acționează uneori fără să se gândească la consecințe. Încă se comportă precum o școlăriță  inocentă care are probleme cu hormonii.

- Voiam doar să mă asigur că Elian stă potolit, răspunde aceasta ocolind în mod voit adevăratul motiv pentru care l-a sunat.

Aseară, când i-a povestit despre eșecul ei, a fost destul de nervoasă și nu a putut să-și controleze vocabularul aruncând toate cuvintele grele care îi treceau prin minte direct în urechile lui Tobias. Acesta a ascultat-o răbdător știind că nimic din ceea ce îi spune nu este spus din inimă. I-a acceptat tăcut fiecare vorbă și i-a ascultat răbdător fiecare înjurătură. A lăsat-o să se descarce așa cum a considerat ea că trebuie să se descarce fără sa intervină în vreun fel. Știa că numai asa se putea calma și astfel reușea să depășească situația complicată pe care o crease cu mâinile ei.

- Cu excepția Ilonei nimeni nu m-a întrebat nimic, adaugă Tobias degajat.

- Sora ta știe despre mine? Ești un dobitoc, Tobias! De ce dracului i-ai spus?

- Nu i-am spus nimic. Cum să-i spun așa ceva? M-ar trimite cu mâna ei la pușcărie, chiar dacă îmi este soră. Știi foarte bine că am nevoie de cabinetul ei. M-a întrebat de ce nu l-am folosit? Atât și nimic mai mult.

- Aha. Nici nume.

- Nici nume. Jessie, ce dracului crezi că m-am tâmpit? Ea nici măcar nu știe cine ești cu adevărat.

- Mai bine... Nici să nu te gândești să spui cuiva.

- Știi foarte bine că nu aș face niciodată așa ceva. Doar ți-am promis, ce dracului.

- Ok, ok. Dar nici vreo referire la trecut nu ai făcut, nu?

- Nimic. Jur. Ce naiba te-a apucat?

- Bine atunci. Aici se întâmplă niște lucruri ciudate și nu am chef să mai am și beleaua asta pe cap.

- Ok. Tu știi mai bine. Încearcă să te potolești atunci. Poate ne întâlnim ca să-mi povestești pe îndelete ce se întâmplă. Sau aștept vești...

- Nu mai aștepta nimic. Am abandonat planul acela. Este mult prea periculos în condițiile actuale. Mă gândesc la altceva și voi avea nevoie de calitățile tale de bărbat cuceritor.

Tobias devine dintr-o dată curios și o ascultă cu mare atenție pe Jessie încercând să deslușească adevărata ei problemă. Dacă la început aceasta, știind de nepăsarea soțului ei, se străduia totuși să-i facă acestuia un copil afirmând că este singura ei soluție salvatoare, acum se pare că are un alt plan. Sau poate că încearcă din nou să găsească acele dovezi care îl incriminează pe el, dar o vor ajuta pe ea.

- Știi foarte bine că sunt total la dispoziția ta, spune acesta dornic să afle care sunt intențiile ei. Pe cine a pus ochii de data asta?

- Nu sunt sigură dacă reprezintă o amenințare pentru mine, dar vreau totuși să te ocupi de ea. Nu i-am reținut numele. O să-ți trimit poza ei împreună cu adresa unde o găsești. Te atenționez încă de pe acum că vei avea mult de muncă. Nu este chiar o femeie obișnuită.

Asta era! Există o femeie care îi încălzește patul soțului ei. O altă femeie. Până și el le-a pierdut șirul. Păcat totuși că Jessie nu vrea să priceapă o dată pentru totdeauna că acele femei sunt doar niște obiecte pe care Elian nu le folosește niciodată de două ori.

- Nicio femeie nu rezistă farmecelor mele, spune acesta știind deja că va avea succes.

- Vedem noi.

- Chiar așa, tu încă nu ai încredere în mine? Cum aș putea să te conving?

- Nu trebuie să mă convingi de nimic. Ceea ce simt pentru tine este mai mult decât orice altă demonstrație pe care ai putea să mi-o oferi tu.

- Acum devenim sentimentali?

- Nu știu ce m-a apucat. Când zici că ești pregătit să începi treaba?

- Păi trimite-mi datele alea și lasă-mă vreo două zile ca să testez terenul și să concep un plan. Bănuiesc că nu știi nimic despre ea, ca de obicei.

Tobias trebuie să pară cel puțin preocupat de această nouă misiune. Oricum nu va apuca să facă nimic pentru că sigur Elian o va alunga așa cum face de obicei.

- Sunt sigură că vei afla singur tot ceea ce ai nevoie. Eu vreau doar să o faci să dispară din peisaj cât mai repede posibil.

- De ce am senzația că tipa asta este mai specială decât celelalte?

Replica bărbatului o nemulțumește pe Jessie deoarece pare că-și aude din nou instinctul care strigă disperat același lucru. Doar că ea se încăpățânează să-l ignore hotărâtă.

- Te înșeli. Nici măcar nu știu dacă se încadrează în categoria celorlalte. Nu i-am văzut împreună și nici nu cred că el o cunoaște, spune Jessie mai mult pentru a se convinge pe ea decât să-l convingă pe el.

- Păi și atunci de ce mi-o bagi mie pe gât? Ai impresia că mă plictisesc?

- Stai calm. O să vezi că este exact pe gustul tău și pe deasupra are și ceva bani moșteniți de la tati. Chiar o să te distrezi cu ea.

- Mda! Cunosc eu care este definiția ta pentru distracție.

- Îți trimit datele și apoi aștept să mă suni tu, atunci când ești pregătit.

Jessie nu-i mai dă ocazia să comenteze ceva și se grăbește să închidă apelul punând punct convorbirii telefonice. Caută în telefon știrea apărută azi despre moștenitoare și îi trimite link-ul lui Tobias. Zâmbește scurt atunci când imaginea lui îi apare în fața ochilor. Ea știe încă de pe acum că o să-i placă la nebunie proaspăta vedetă roșcovană, la fel cum știe că o să-i placă și contul ei bancar.

Chiar dacă un sentiment ciudat o face să regrete ceea ce tocmai a făcut, gândul că se va trezi în curând din acest crud coșmar al ei o face să ignore tot ceea ce simte.

Doar Tobias nu regretă nimic atunci când vede fotografia trimisă de Jessie. Parcă toate eforturile lui au primit în sfârșit recompensa mult așteptată. Parcă neliniștile lui au dispărut brusc eliberându-l din strânsoarea lor. Parcă zilele lui au devenit dintr-o dată mult mai senine.

Cu o singură mișcare a pleoapelor, Tobias se întoarce cu câțiva ani în urmă, la momentul acela în care tatăl său i-a arătat-o, tot prin intermediul unei poze, pe femeia cu care trebuia să se însoare. Cu care era obligat să se însoare.

La început a crezut că este vorba despre o glumă proastă. O farsă pusă la cale de către tatăl său împreună cu colegii lui de facultate. Un complot menit să-i sustragă din febra studiului care îi cuprinsese. Voiau să uite, cel puțin câteva zile, de examenele pe care le susțineau.

Apoi totul s-a transformat într-un joc. Un joc în care el a avut rolul principal. Un rol care nu s-a potrivit însă cu sentimentele lui. Și nici cu ale ei. Jocul a devenit în scurt timp realitate. O realitate neașteptat de convingătoare.

Finalul însă a depășit toate așteptările. Și pe cele ale lui Tobias, și pe cele ale tatălui său și, bineînțeles, chiar și pe cele ale... ei. Ale femeii care a fost prinsă fără voia ei, într-o situație... complicată.

Tot într-o situație complicată se află acum și Elian care caută disperat soluții. Întreaga zi a răscolit orașul și a alergat după răspunsuri. O parte le-a găsit, iar o altă parte le va afla în curând.

- Hei! Tocmai ce m-a sunat Sara să-mi spună că este la Aimee. Vin și eu cu tine, îi comunică Victor fratelui său când intră în biroul acestuia.

- Ok. Plecăm în zece minute.

- Crezi că este bine să fi văzut cu ea în momentele astea?

- Cu siguranță. Vreau ca toata lumea să știe că Aimee se află sub protecția mea. Nu mă feresc de nineni.

- Nici de Jessie?

- Jessie nu mai reprezintă nimic pentru mine. Este un capitol încheiat.

- A vrut să intre astăzi în clădire, dar s-a răzgândit în ultima clipă, spune Victor privindu-l atent pe Elian.

- Știu. Atâta timp cât o am în vizor sunt liniștit în privința ei. Ea nu se poate atinge de Aimee, iar Aimee este suficient de puternică pentru a se lupta cu Jessie.

Reacția acestuia îl surprinde în mod plăcut pe Victor care se afundă mai bine în fotoliul pe care s-a așezat. Dacă la început a fost destul de sceptic în privința relației dintre fratele său și frumoasa Aimee, acum este mult mai liniștit.

Până și gestul domnului Straton de a-și lăsa averea în mâinile lui Elian pare să aibă o explicație logică. Persoana care este aruncată într-un război cu clanul Hall are nevoie de anumite calități. Calități de care fratele său nu duce însă lipsă.

- Și Hall?

- Hall?! Sunt cu ochii și pe el.

- Păi și atunci ce mai aștepți? Dacă ai aflat care este partenerul tău de luptă, de ce nu treci la atac?

- Lipsește o persoană din tot acest scenariu. Persoana care i-a dejucat planurile lui Hall. Aș putea crede că este o persoană care mă ajută pe mine, dar nu bag mâna în foc. Încă nu am aflat cine este și nici ce interes are în toată această poveste. Dacă miza ar fi doar afacerile lui Straton, parcă aș tinde să cred că este vorba despre un partener de-al lui, dar dacă miza este întreaga avere, atunci lucrurile se complică puțin.

- Singura persoană care cunoaște detaliile testamentului este Hall.

- Posibil. Dar pe Hall nu-l interesează afacerile și nici nu a fost cel mai bun prieten al lui Straton. De ce Christian s-a dus la el? De ce există clauza de doi ani? De ce Hall a omis să mă anunțe despre responsabilitățile pe care le-am primit?

- Pentru că este interesat de întreaga avere...

- Ok, dar de ce? Ce-i pasă lui de averea unui client?

- Poate nu este doar un client. Cine știe ce relație există între ei? Eu cred că tot acest mister va dispărea mâine, odată cu citirea testamentului. Până atunci nu are rost să ne batem capul cu astfel întrebări. Hai să mergem pentru că ne așteaptă fetele!

Victor se ridică din fotoliu și pornește spre ușa pe care o deschide larg invitându-l din priviri pe Elian să facă și el același lucru. Acesta abandonează spășit dosarul pe care îl studia, și pășește tăcut pe urmele fratelui său.

Gândul îi zboară liber către Aimee, către liniștea din brațele ei, către mirosul părului ei. Speră din tot suflet ca toate aceste îndoieli și neliniști să dispară pentru totdeauna din viața lor. Ssperă să reușească până la urmă să dezlege toate misterele și să aibă puterea să o protejeze pe femeia care i-a furat inima.

Continue Reading

You'll Also Like

stripper By M.

General Fiction

40.7K 2.3K 43
Seokjin, Taehyung, Jimin și Hoseok lucrează intr-un club de noapte,ca strippãri, asa, ajungand prieteni foarte buni. Namjoon,Yoongi, JungKook și...
17.1K 1.3K 35
Whisky și sex, fără nimic în plus. Fac ce vreau, de la început și până la final, întotdeauna. Nimeni nu-mi poate sta în cale, cu atât mai puțin șate...
918K 56K 54
Ava Russel este doar o tanara de nouasprezece ani ce aspira la o cariera in medicina. Visul ei este aproape de realitate cu fiecare zi ce trece. Stu...
214K 7.4K 42
De la o simplă adolescentă de liceu, care iubea muzica și ieșirile cu prietenii, Stormy Manson, ajunge să fie iubită de un băiat aflat total în antit...