Kuklacım

Od reallunicornn

2.3K 231 48

Yıllardır rutin bir yaşam sürerken beden bir anda keskin bir viraja girdik ? Belkide keskin virajlar bize ge... Více

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Duyuru !!

12

103 9 1
Od reallunicornn

multimedya : Mira
*Ekinden *
Kapı çaldı .
- Mira gelmiştir ben bakayım dedim ve hızla kapıyı açtım .
Mira önce bana sarıldı ve direk
- Hoşbuldum diyerek içeri girdi . Bu kızdaki özgüven patlamasına hayrandım .
Mutfağa girdi ve Yalını görünce durdu .
- Arkadaş ? Dedi Yalını işaret etti ve soran gözlerle Çileme baktı .
- Ortak annelerimiz var her neyse kısacası kardeşiz .
Benimle kalmak istedi bizde kaçtık diyelim . Ha bu arada adı da Yalın .
Mira gülümseyerek elini Yalına uzattı .
- Memnun oldum ben de Mira
Ben atladım ,
- Acıkmışsınızdır ben en iyisi makarnaları koyayım . 2 tabak daha çıkardım ve makarnaları koyup üstüne de sos döktüm . Sonra da hadi oturun diyerek ben de masanın baş köşesine oturdum . Yalın tek kelime etmiyordu .
Spagettimi çatalıma sararken
- benimle ne konuşacaktınız ? Diye sordum .
- Şey aslında biraz Atakan hakkında dedi , Çilem
- Nolmuş Atakana ?
- Aslında senin yanımıza gelmen bizi biraz geri plana attı . Aslında bu kötü bir şey değil ama ne bileyim bu kadar parayı alsa ne olacak diye düşünüyoruz . Sen bir şeyler biliyorsundur diye düşündük dedi Mira .
- Bu konu hakkında bir şeyler mırıldanırken duymuştum Atakanı . Denizi görmeden ufuk çizgisini bulacağım mı diyordu öyle bir şeyler
Çilem Miraya döndü .
- Atakan bir şey yapacak !
- Bunu öğrendiğimiz iyi oldu dedi Mira
- Sakin olun ya bir şey bilmeden hareket edemeyiz öyle değil mi ? Diyerek makarnayı ağzıma attım .
Sonra da devam ettim , Ama şu an ciddi anlamda para kazanıyor ve hepsini biriktiriyor . Bugüne kadar da biriktirmiş . Ne kadar olduğunu bilmiyorum ama bir firmayı dolandırmak için uğraşıyor . Müdürleri biraz inatçı o yüzden gergin biraz .
- Bu firma çok önemli sanırım . Dedi Mira
- Ellerinde çok para ve mal varlığı var . Dedim ve çatalımı salatalıklardan birine batırıp ağzıma attım .
- Para neredeyse , Atakan orada dedi Çilem .
Yalın ise sadece dinliyordu ve pek bir şey de yememişti , Yalına döndüm ve ;
- Yalın yemeği beğenmedin mi ? Dedim çocuk bir andaki dalgınlıktan kurtulup çatalını makarnaya batırdı ve
- Yoo gayet güzel olmuş dedi .
Göz ucuyla Çileme baktım bir yandan makarnadan alıyor bir yandan da Yalına kaçamak bakışlar atıyordu . Bana böyle bir şeyle geldiklerinde çok şaşırırdım açıkçası , sonuçta yıllar sonunda hiç tanımadığın insanları karşına annen ve kardeşin diye çıkarıyorlar . Çilemin Yalına güvenip onu buraya getirmesi bile hem fedakar hem de iyi bir insan olduğunu gösteriyor . Belki de hayatın ona gösterdiği tecrübeler karşısında onda oluşturduğu bir olgunluktu bu . Bilemeyiz ama o gerçekten iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da baskın olan bir kızdı . Resmen kendini dengeliyordu , Mira ise zeki insanları pek umursamıyor ama yaptığı işler anlamında ciddi anlamda umursamaz bir kız .
Birbirilerine zıt düşen karakterleri vardı ama abla kardeş gibiydiler hatta ikiz gibiydiler . Aralarındaki bağ çok kuvvetliydi . Onlara gerçekten hayran gibi bakıyordum .
Mira boş tabağı öne doğru iterek geriye yaslandı ,
- Çok güzel olmuş !
Yalın da tabağını bitirdi ,
- Biraz daha Makarna var mı diye sordu .
- Evet var diyerek kalktım ve Yalına bir tabak daha makarna koydum . Çilem de Miranın tabağını kendi tabağını çatalını alarak lavabonun içine koydu ve suyu açtı . Yapmak istiyorsa engel olmamalıydım , ben de kendi tabağımı bitirdim ve lavaboya koydum . Elime biraz köpük alacaktım ki Çilem kolumu tuttu ,
- Bugün ben yapacağım siz odaya geçin dedi . Sonra da fısıldayarak , hem Yalınla beni yalnız bırakmış olursunuz . Ona sormam gereken bazı şeyler var diyerek Yalına göz ucuyla baktı , ben de baktım Yalına ve başımı sallayarak bize bakan Miraya kafamla diğer odayı işaret ettim . Başını sallayarak ayağa kalktı ve Mirayla beraber odadan çıktık .
* Çilemden *
Tabakları temizlerken Yalın geldi ve tabağını oraya bıraktı . Daha sonra masaya tekrar oturup ellerini cebine koyarak beklemeye başladı . Ben de bütün tabakları yıkayarak kuruması için tezgahın kenarına bıraktım. Sonra kapıyı kapatıp Yalının karşısına oturdum . Yalın masanın üstünde duran kürdanlardan birini almış elinde oynuyordu .
- Yalın ? Dedim ve bakışlarını bana çevirdi . Masanın kenarında sigara paketi vardı ondan bir tane aldım .
- İster misin ? Diyerek ona uzattım . Başıyla onaylayarak içinden bir tane aldı .
Sigaraları yakarak konuşmama başladım .
- Biliyorsun birbirimizi hiç tanımıyoruz , bir anda karşıma çıktın . Ama sana güvendim çünkü bana kendini kardeşimmiş gibi hissettirmeye başladın .
- Öyleyim zaten dedi bilmiş bir tavırla . Gülümsedim ve önüme baktım .
- Bak benim hayatım sana gerçekten sana çok ters gelecek , biliyorum o kadınla kalmak istemiyorsun sana da hak veriyorum bu kadar mantıksız bir hikayeyle önce senin benim karşıma çıkması gerçekten böyle bir annem mi varmış benim dedirtiyor insana . İster istemez güveni de sarsılıyor insanın .
- Haklısın diyerek sigarasından bir nefes çekti . Nefesi çekerken benim gibi yanakları hafif içe çöküyor ve sol gözü kısılıyordu . Bu çocuk gerçekten benim kardeşimdi . Biraz da olsa birbirimizi anımsatıyorduk .
- Hayatına gelince de Çilem , çok uzakta değilsin benden dedi .
- Nasıl yani diyerek doğruldum .
- Hepinizi tanıyorum . Annemden denecek o kadından gizli bir şekilde silah pazarlaması yapıyordum . Ama siz benim mekanımı bir kaç gün önce soydunuz . Sonuç olarak ben de orayı amcama devredip annemin yanına geldim . O da bana düzgünce okula git diye beni okula kaydettirdi .
Kalakalmıştım . Kader beni tam orta noktasına koyabilir miydi ? Atakan Yalının kardeşim olduğunu bilmiyordu ama muhtemelen soyduğumuz kişi olduğunu biliyormuştur . Bugün hiç bilmiyormuş gibi davrandı .
- Yalın ! Atakan seni tanıyor mu ?
- Bugün hiç tanımıyormuş gibi davranıp işime yarar mı diye sordu bir de diyerek kahkaha attı .
Bu işler canımı sıkmaya başlamıştı . Atakan neden benden bir şeyler saklamaya çalıştı ki ?
- Yalın benimle yakınlaşmanın sebebi sizi soymamız mı ?
Ellerini havaya kaldırdı ve
- Asla ! Zaten beni sürekli döven bir amcama devrettim içinden çıkamasın diye , diyerek göz kırptı .
- Sana güvenmek istiyorum Yalın !
- Atakanın dolandırmaya çalıştırdığı firma aslında babamın bir dostunun .
Gözlerim yuvalarından çıkmıştı , o adam Atakanın bu işlerde olduğunu benim sayemde biliyor ben de bu işlerin hepsini senin sayende biliyorum .
- Nasıl yani ya ?
- Annem hep bahsederdi , sarı saçlı açık mavi gözlü çok güzel bir kızım vardı ve ben onu bırakıp gittim derdi . Sonra da ağlamaya başlardı . Adının hep Çilem olduğunu söylerdi , aslında seni bulmak pek zor olmadı . Bir arkadaşımdan yardım istedim . Sağ olsun yardım etti .
- Şu an çok kafam karıştı , benimle kalmaya devam edecek misin ?
- Beni o kadının ellerine verme lütfen , yalvarırım dedi . Ciddi anlamda karışıp kalmıştım , Atakan için bu hiç iyi olmayacaktı .
- Atakana karşı iyi davranacığını nerden anlayacağım ?
- Yapma Çilem sen benim kardeşimsin dedi rahatlıkla .
- Bir şey yapmaman koşuluyla kalabilirsin . Dedim parmağımı havaya kaldırıp onu işaret ederek .
Ellerini teslim olurcasına kaldırdı ve
- Söz veriyorum hiçbir şey yapmayacağım .
- anlaştık diyerek elimi uzattım , içimden bir ses yapmamı bir ses ise yapmamamı söylüyordu . Atakan sinirlenebilirdi ama sonuçta kardeşimdi öyle değil mi ?
- Anlaştık diyerek elimi sıktı .
Bir yandan Atakanın neden bana rol yaptığını düşünüyor bir yandan da beni bulmasına yardım eden arkadaşının kim olduğunu merak ediyordum .
- Hadi gel içeri girelim dedim Yalına .
Başıyla onaylayıp yine o eski özgüvensiz Yalına büründü , bu çocuktan ya çok iyi oyuncu olurdu ya da çevremde olanlardan harika bir senaryo . Kafam ciddi anlamda çok karışmıştı , bir önce Metenin dönmesini bekliyordum . Bu konuda en çok o yardım edebilirdi bana .
Ekinle Mira koltukta yayılmış bir şekilde duruyorlardı . Ekin bayağı yan bir şekilde uzanmış Mira da ayaklarını uzatarak Ekinin telefonundan baktıkları şeye gülüyordu . Ekin telefonu tekrar Miraya uzatıp
- Baksana Mira bu çocuk daha yakışıklı !
Mira azdan çığlık
- Evet bana ayarlasana dedi . Gülerek , şu an ki halleri o kadar komikti ki . Durup kapıdan onları izliyordum . Yalında hala Mutfaktaydı .
Ekin ciddiyetle
- İstersen kesin ayarlarım .
Miranın gözleri büyüdü , eliyle geçiştirmek istercesine bir hareket yaptı .
- Salla gitsin şaka yapmıştım zaten dedi .
İçeri girip hiç bir şey olmamış gibi kendimi koltuğa attım. Sonra koltukta yan yatıp telefonumu çıkardım ve Meteye mesaj attım .
* Gönderilen : Patron *
Ne yaptın işin bitti mi ? Merak ettim ve gerçekten çok özlettin .
Yazarak ekranı kilitleyip telefonu göbeğime bıraktım sıkıntıyla nefes verdim . Telefon titreyince neşeyle bildirim çubuğuna baktım . Ama mesaj Meteden değil Atakandandı .
* Gönderen : Atakan *
Kardeşim dediğin kişiye dikkat et
Evet şaşırmış mıydım ? Hayır , Atakan yine nokta atışı zamanı denk getirmişti . Neden kafam bu kadar karışık . Atakan zaten iyice karıştırdı kafamı . Tamam belki şu an doğru bir şey yapmıyorum ama çocuk bu kadar gerçekçi rol yapamaz öyle değil mi ? Rol yapsa en azından bir sorumda tıkanırdı . Ama gerçek olmama ihtimalleri beni gerçekten yoruyordu . Bugün ciddi anlamda çok yorulmuştum ve uyumak istiyordum. Gözlerimi kapatıp ters tarafa döndüm bu koltuk o kadar rahat gelmişti ki hiç bir yatağı bu eski koltuğa değişmezdim . Artık çok direndiğim uykunun bedenimi ele geçirmesine izin verirken düşündüğüm tek şey , Yalın doğru mu söylüyordu yoksa rol mü yapıyordu ??
& oy ve yorum lütfen &
Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum 👇🏼

Pokračovat ve čtení

Mohlo by se ti líbit

83.9K 2.2K 43
Arkadaşı tarafından para için ihanete uğrayan bir kızzın adama mahküm edilmesi ön izleme : 3.bölüm Helin ben çok özür dilerim pişman oldum gerçektenn...
142K 1.2K 10
Aile baskısı olan bir genç ne kadar cesaretli olabilir? Hayallerini yaşamak sadece rüya mı? Belki de elinden tutacak bir ele ihtiyacı vardır. O el s...
20.3K 1.4K 12
Abiler hikâyesi... Dört kardeşin en küçüğü, Hilal, onun hikâyesi bu. İki abisi, bir ablası, anne ve babası ile yaşadığı evden bir parça bu hikâye; H...
1.5M 34.5K 44
Tam sınıftan çıkıcaktım ki gelen sesle dikildim kaldım."sen kal ada yapamadığın son soruya bakalım" OLUR OLUR HOCAM BAKALIM. Dırırııırıırıfırı Canı...