Érzelmek fogságában | mia car...

By ddorcii

67.5K 3K 742

.· 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙣𝙚𝙚𝙙 𝙨𝙤𝙢𝙚𝙤𝙣𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙩𝙖𝙮 ·. Amelia Solane több mint két éve tartó kapcsolata egy... More

prológus
egy
kettő
három
négy
öt
hat
nyolc
kilenc
tíz
tizenegy
tizenkettő
tizenhárom
tizennégy
tizenöt
tizenhat
tizenhét
tizennyolc
tizenkilenc
húsz
huszonegy
huszonkettő
huszonhárom
huszonnégy
huszonöt
huszonhat

hét

2.6K 104 25
By ddorcii

7 ·.

Fogalmam sincs róla, hol vagyok, amikor kinyitom a szemem a párnák között feküdve. A délelőtti napsugár fénye beesik az ablakon, és körbetáncolja az ágyat, amelyben fekszem, de nem egyedül...

– Úristen – pattanok fel a szám elé kapva a kezem, amint realizálom a helyszínt, és azt, hogy ki is fekszik mellettem félmeztelenül, egyik karjával a derekamon. Matteo.

– Hm? Mi történt? – kérdezi rekedt hangon, és a szemét kinyitva mélybarna íriszei egyenesen az enyémekbe fúródnak.

– Én is ezt kérdezem. Mi történt? – ismétlem meg a szavait enyhe kétségbeeséssel a hangomban. Alig emlékszem valamire a tegnap estéből, ráadásul a fejem is eszméletlenül hasogat, úgy érzem, képtelen vagyok egy percig is gondolkodni.

– Elhoztalak a buliból, és mivel mondtad, hogy így nem mehetsz haza, aztán meg elaludtál a kocsiban, végül ide jöttünk – foglalja össze tömören az eseményeket.

– És – kezdem, majd mikor észreveszem, hogy a sötétzöld ruhám helyett egy rövidujjú póló és egy bokszeralsó van rajtam, megdörzsölöm az arcom – ez mi?

– Adtam rád valamit, amiben aludhatsz – feleli egyszerűen, majd félredobja a paplant, és felkel az ágyból.

Tekintetem ösztönösen téved csupasz, szálkás mellkasára, a kidolgozott hasizmára, és nagyot nyelve hátrálok.

– Mármint, te öltöztettél át? – kérdezősködöm továbbra is. Az agyam mintha elpárolgott volna a helyéről, nem vagyok képes megemészteni a szavait, és a pillantásomat sem tudom elvenni izmos mellkasáról, amelyen még a napfény is táncot jár.

– A szemembe nézz, drágaság – nyúl az állam alá, és az érintésétől kiráz a hideg. – És a kérdésedre válaszolva igen, én öltöztettelek át. Nyugi már – folytatja, amint látja, hogy mondani készülök valamit –, a melltartód és a bugyid még rajtad van. Bár ezen változtathatunk, csak egy szavadba kerül. – Kaján mosollyal az arcán engedi el az arcom, hagyja, hogy ismét egy lépést hátráljak.

Lesütöm a szemem kínomban, és szinte fizikailag érzem, ahogyan vörösödik a fejem, amint a szavak elhagyják a száját, és elsétálva mellettem a fürdőbe indul.

– Mielőtt kiakadnál – fordul vissza –, aranyos vagy, amikor alszol.

– Csak akkor? – bukik ki a számon annyira automatikusan, hogy nem tudom megakadályozni.

Halkan felnevet, és megrázza a fejét.

– Mindig.

Becsukja maga mögött az ajtót, én pedig egyedül maradok a szobájában a gondolataimmal. A kezdeti megszeppentség és döbbenet érzése kezd lassan alább hagyni, amint pillantásomat körbejáratom a helyiségben, a cuccaim után kutatva. Végül a falra szerelt tévével szemben álló kanapé karfáján találom meg a ruhámat ledobva, mellette pedig a fekete retikülöm hever, amelyből gyorsan előbányászom a telefonomat. Félig lehunyt szemmel, kissé félve bökök rá a kijelzőre, ami felkapcsolódik, megjelenítve az egymás alatt sorakozó értesítéseket. Pillantásom végigfut az összesen, míg ki nem szúrom a fogadatlan hívásokat. Ellie-től és... anyutól.

– Jaj, istenem – túrok a hajamba idegesen, majd nagy levegőt veszek, és tárcsázom a barátnőm számát. – Szia – szólalok meg, amint felveszi, mire ő azonnal a szavamba vág.

– Mel, hol vagy? Mikor mentél el a buliról, és hogyan? Sajnálom, hogy eltűntem, de aztán, amikor kerestelek...

– Minden oké, tényleg – nyugtatom meg azonnal. – Az van – folytatom, azon vacillálva, hogyan fogalmazzam meg a mondanivalómat –, hogy Matteo elhozott, és...

– Várj, mi? – képed el annyira, hogy simán maga elé tudom képzelni döbbent arcát. – Az a Matteo?

– Igen – felelem szűkszavúan. – És nála is aludtam, most keltem néhány perce.

– El kell mesélned mindent! – A hangja könyörgő, és lefogadom, hogy a telefon túlsó végén éppen az ágyán ugrál.

– Nem történt semmi – lombozom le azonnal, mire csalódottan sóhajt egyet. – Legalábbis nagyon remélem.

– De akkor is kíváncsi vagyok – folytatja kitartóan.

Már éppen mondanám, hogy alig emlékszem valamire az estéből, amikor elfordul a kilincs, és Matteo lép vissza a szobába.

– Most le kell tennem, majd hívlak – motyogom gyorsan a telefonba, majd a fiú felé fordulok, aki az ajtóban áll, pillantása rajtam cikázik.

– Haza tudnál vinni, kérlek? – kérdezem óvatosan, mire azonnal biccent.

– Persze, most?

– Először átöltöznék – felelem, mire ismét bólint, de nem mozdul.

– Csak nyugodtan.

Magamhoz veszem a ruhát, és idegesen toporgok a padlón.

– Elfordulnál, kérlek?

Megrázza a fejét, majd amikor gyilkos pillantást vetek rá, felnevet.

– Csak szívatlak, Ams – mosolyog rám –, menj nyugodtan a fürdőbe.

– Kösz – sziszegem hátat fordítva neki, és bezárom magam mögött az ajtót.

Magamra kapom a ruhát, és gyorsan összekészülődöm, miközben igyekszem nem foglalkozni a szédüléssel, ami miatt kis híján lefejelem a mosdót.

– Nincs valami fejfájás csillapítód? – sétálok vissza a szobába, miközben az ágyra rakom az összehajtogatott „pizsamám".

– Rosszul vagy? – kérdezi, és mintha aggodalom csillanna az arcán.

Halványan bólintok, mire mellém lép, és megsimítja a karom.

– Keresek valamit, addig maradj itt.

Engedelmesen leülök a kanapéra, miközben Matteo résnyire nyitva hagyva az ajtót sétál ki a helyiségből, a mozdulat pedig – pólóhiány következtében –, tökéletes rálátást biztosít kidolgozott hátára. Gyorsan visszafordulok a telefonomhoz, mielőtt még észrevenné, amint őt bámulom, majd tárcsázom anyu számát, hogy magyarázatot adjak hollétemről.

– Szia, anyu – kezdem, ujjaimmal köröket írva le a kanapé bőrhuzatán. – Ellie-nél aludtam, most reggelizünk, nemsokára megyek haza – darálom le egy szuszra, és nagyon igyekszem, hogy szavaim hihetőnek hangozzanak.

– Rengetegszer hívtalak – szólal meg számon kérően. – Miért nem vetted fel egyszer sem? Azt hittem, valami bajod esett.

– Nem, dehogy – nyugtatom meg azonnal –, csak elmentünk moziba, ahol lehalkítottam, aztán meg sütit sütöttünk és karaokéztunk, úgyhogy teljesen elfelejtettem visszaállítani – magyarázkodom, és magamat is meglepem, mennyire gyorsan jönnek a számra a szavak. Bűntudatom van, amiért hazudnom kell, mégsem merem elárulni anyunak az igazat. Félek, hogy mit reagálna, ha a tegnap este magamba döntött alkoholmennyiségről beszélgetnék vele, és az igazat megvallva kissé szégyellem is a történteket, azt, hogy ennyire elengedtem magam, ezért sem akarnám őt beavatni az eseményekbe.

– Jól van, kicsim, gyere, amikor gondolod. Csak aggódtam, hol vagy, mert nem szóltál róla. Máskor ne tűnj el, kérlek, egy szó nélkül.

– Nem fogok, ígérem.

Furcsa érzéssel a mellkasomban köszönök el anyutól. A bűntudat keveredik a ténnyel, hogy mennyire kihasználtam azt, hogy anyu minden szavamat elhiszi, mert őszintének gondol, és az érzelmek ezen egyvelege könnyeket csal a szemembe. A közeledő léptek zajára viszont összeszedem magam, mert nem akarok Matteo előtt kiborulni. Úgy minden miatt.

– Hoztam gyógyszert – lép elém egy pohár vízzel és tablettával.

– Köszönöm – veszem át tőle, és beveszem a fejfájás-csillapítót, remélve, hogy gyorsan hat, különben hamarosan kénytelen leszek levágni a saját fejem, annyira eszméletlenül fáj.

Hátradőlök a kanapén, Matteo pedig mellém telepszik, és átveszi tőlem a poharat.

– Nem vagy éhes? – köröz az ujjaival az üvegen, mire megrázom a fejem.

– Biztos? – fordul ezúttal felém, hogy lássa az arcomat.

– Biztos.

– Mikor ettél utoljára?

– Mi ez, egy kihallgatás? – forgatom a szemem, és a kanapé anyagát bámulom. Nem szeretem az evés témát, sosem szerettem, de az utóbbi időben még nehezebb számomra beszélni róla.

– Mikor ettél utoljára? – ismétli meg önmagát, és úgy tűnik, nem tágít, amíg nem válaszolok.

– Tegnap, Ellie-nél – felelem halkan.

Egy pillanatra elgondolkodik, majd újra megszólal, és az arcán átsuhanó érzelmekből már előre tudom, hogy nem lesz ínyemre, amit hallani fogok.

– Rowan beszólt, amikor még jártatok?

– Mi? – pattanok fel elképedve, mert olyan dolgot vág a fejemhez, amelyre még álmomban sem gondolnék. – Ennek semmi köze Rowanhez. És hozzád sem.

Felkapom a táskám, és mérgesen kiviharzom a szobából, majd amilyen lendülettel elhagyom a helyiséget, olyannal meg is torpanok. Ugyanis elfelejtettem, hogy egy ismeretlen házban vagyok, így fogalmam sincs, mi merre van.

– Most meg hová mész? – hallom meg a hangját magam mögül, de csak azért sem fordulok meg.

– Haza – fonom keresztbe a karom.

– Gyalog?

– Igen.

– Magas sarkúban? – kérdezősködik továbbra is, mire magamban elfojtok egy káromkodást, amiért erre nem gondoltam.

– Majd megoldom valahogyan – vágok vissza a vállam felett, mire mellém lép.

– Elviszlek, gyere.

Mélyet sóhajtok, miközben realizálom, hogy felesleges makacskodnom, úgy csak nekem lesz kényelmetlen, ha le kell sétálnom a lábam, és sokkal észszerűbb inkább Matteóra hallgatnom. Bármennyire is nehezemre esik.

– Oké – motyogom, majd követem őt a bejárati ajtóig, ahol felveszi a cipőjét, és a zsebébe süllyeszti a kulcsait.

Kinyitja az ajtót, majd hozzám lépve egyszerűen a karjaiba vesz, és elindul az autó felé. A nyaka köré fonom a karom, miközben a testemen borzongás fut végig ott, ahol megérint.

– A kocsiban hagytad a cipőd, miután tegnap levetted – jegyzi meg a szótlanságomra, és arra, miért is tart a karjaiban.

Kinyitja az ajtót, és beültet az ülésre. Beszáll mellém, és beindítva a motort felém pillant.

– Hova lesz, drágaság?

– Ellie-hez – ütöm be a címet egy rövid gondolkozás után a felém nyújtott telefonjába, amin pillanatok alatt megjelenik az útvonal.

Elindulunk, és miután bekapcsolom a biztonsági övet, szótlanul figyelem a tájat, a délelőtti napsütést, amint végigsimít a városon, a fehér bárányfelhőket, amint meg-megmozdulnak, ahogyan a gyenge szellő táncba hívja őket, és a színes virágok sokaságát, melyek az úttest melletti füves területeket díszítik.

– Minden oké?

Matteo hangja zökkent ki a gondolataimból, mire feleszmélek.

– Igen, miért? – Meglep az érdeklődése, nem tudom, hová tegyem ezt a dolgot.

– Percek óta nem szóltál egy szót sem – feleli egyszerűen. – Csak azt hittem, baj van.

Megrázom a fejem, és akaratlanul is könnyek gyűlnek a szemembe, fogalmam sincs, miért. Lehajtom a fejem, hogy előrebukó hajam valamelyest elfedje az arcom. Tudom, hogy ha Matteo sírni látna, valószínűleg nem hagyná abba a kérdezősködést, azt viszont nem akarom, hogy megint rólam és az érzéseimről faggasson.

Néhányszor felém pillant az út során, de miután látja, hogy nem vagyok a legjobb kedvemben, békén hagy, és nem próbál beszélgetést erőltetni. Ellie háza elé érve leállítja a motort, majd felém fordul, amikor érzékeli, hogy nem mozdulok.

– Ne vigyelek inkább mégis haza?

– Itt vannak a dolgaim – veszem az ölembe a magas sarkúm, mert nincs kedvem belepréselődni, hogy megtegyem azt a pár lépést a házig. Inkább megyek mezítláb.

– Bevihetlek, ha gondolod – ajánlja fel, amikor a kezem a már a kilincsen van.

– Megoldom – intek, és kiszállok az autóból. – Köszönöm – fordulok vissza, mielőtt becsuknám az ajtót. – Mindent.

Óvatos mosollyal az arcán biccent, majd figyeli, ahogyan a magas sarkút a kezemben szorongatva az ajtóhoz sétálok, és becsöngetek. Ellie szinte azonnal ajtót nyit, én pedig megkönnyebbülten borulok a nyakába, és szorosan magamhoz ölelem.

– Itt van Matteo – szólal meg furán, amikor a vállam fölött megpillantja az út mentén álló kocsit.

– Ő hozott el – felelem tömören, holott tudom, nem elégszik meg ennyivel. Minden apró részletre kíváncsi.

Bemegyünk a házba, és mielőtt becsukom magunk mögött az ajtót, veszem csak észre, hogy még mindig nem ment el. A szélvédőn keresztül figyel a távolból, és egy pillanatra akaratlanul is összetalálkozik a tekintetem az övével.

Nem fordítja el a fejét, csak néz. A pillantása átható és annyira kegyetlenül őszintén mutatja érzelmeit, hogy megtöröm a szemkontaktust.

Nem tudom elviselni mindazt, amit a tekintetében találok.

_________________________

to be continued
01/12

kedves olvasóim!
köszönöm, hogy elolvastátok ezt a részt is,
remélem, elnyerte a tetszéseteket. az egyik legkedvesebb a szívemnek nemcsak azért, mert megjelenik be "a" becenév, hanem mert a szülinapomon posztolom.

következő fejezet pénteken!

további platformok
instagram: ddorciiwrites
titkok: ddorciiwrites

sok puszi <3

Continue Reading

You'll Also Like

160K 6.9K 38
Mit tennél, ha a szüleid össze akarnának hozni az ex legjobb barátoddal? Persze, hogy alkut kötnél vele! Skylar Lynch vállára súlyos teherként nehez...
664K 17.3K 78
Kimberly amióta az eszét tudta mindig is utálta Ryan Greyt. A hatalmas egóját, ahogy a lányokkal bánik, ahogy a világról vélekedik, de a legjobban ta...
3.3K 176 21
~ Befejezett ~ Emilie Ford vagyok és ez az én kis történetem, rengeteg kavarral és bonyodalommal, de legalább az enyém. - Azt hiszem, utoljára még ki...
45K 1.8K 22
𝐒𝐞𝐫𝐞𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐃𝐞𝐯𝐢𝐧 - tökéletes párkapcsolatban él a véleménye szerint, bár barátja megjegyzései kissé fájnak számára, de gyorsan túl teszi m...