Coffee and Cigarettes [SK]

By hogwartsbitchez

915 145 898

Poďme to trochu poprekrúcať a zmiasť zarytých čitateľov Harryho Pottera, Záškodníkov a Fantastických zverí: T... More

Úvod - Prehovor autoriek
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
Rok nás máte na krku
29. Kapitola

10. Kapitola

19 4 3
By hogwartsbitchez

„Násilie možno nie je odpoveď, ale je to riešenie a keby si ma nechal, James by už nebol"

T A L I A

Talia sa objímala. Nesedeli dlho na kamennej lavičke. Nie tak dlho, aby ju pri hladení na hviezdy začal bolieť krk a plecia. Toto nádherné miesto opustili až keď Talii začali drkotať zuby od zimy. Bola by ostala aj dlhšie, lenže sveter, ktorý mala na sebe hovoril o opaku.

Zima sa jej pomaly ukladala v kostiach, prechádzala ňou triaška. Pritiahla si sveter bližšie k sebe. Hlavu mala sklonenú.

„Asi budem potrebovať doučovanie," prerušila ticho medzi nimi. Remus sa na ňu pozrel. Nadvihol jedno obočie.

„K čomu?"

„Obrana proti čiernej mágií," Talia sa zapozerala pred seba. Remus zo seba vydal trhaný výdych.

„Ak chceš, budem ťa doučovať," navrhol a ona sa na neho prekvapene pozrela. Na tvári sa jej objavil prekvapený úsmev.

„Naozaj?" zaklipkala očami a Remus sa usmial. Prikývol a Talia sa zoširoka usmiala.

„To by bolo od teba pekné," povedala potichu. Pozrela sa na neho so zdvihnutým obočím. Nič jej neodpovedal a ani nemusel. V Talií sa zrodila iskierka radosti. Pomaly sa rozlievala v každom kúštičku jej tela. Odohnala triašku.

„Čo si oblečieš na ples?" spýtal sa a Talia našpúlila pery.

„Neviem," nadvihla ramenom. „Ešte som to neriešila, ale asi poprosím Lyssinu mamu, alebooo... No, najradšej by som išla v teplákoch," zasmiala sa.

„Je pravda, že tepláky by boli príjemnejšie," pritakal a Talia prikývla.

„Určite budem chcieť šaty, ktoré by mi zakryli nohy," nadhodila a Remus naklonil hlavu.

„Prečo?"

„Nechcem mať opätky," zastonala a privrela oči. Proste jej vzťah k opätkom bol odporný. Mala jedny nádherné topánky ale bohužiaľ ich funkcia bola zmenená na lapače prachu. Stisla pery do tesnej čiarky a zastavila sa. Vystrela pred seba nohu, prezrela si tenisky, ktoré mala práve na nohách.

„Bolia ma v nich nohy ale toto," začala a Remus zastavil. Otočil sa a prekrížil si ruky na hrudi. Sledoval ju s pobavením v očiach.

„Toto je kvalita," postavila sa na špičky. „Myslím, že v tomto prežijem," usmiala sa keď položila nohu na zem. Mierne sa poklonila a hlavu sklonila, aby zakryla jemný rumenec.

„Takto sa postaviť proti systému," krútil hlavou a pri tom sa usmieval.

Poskočila a postavila sa vedľa neho. Otočila sa mu tvárou. Zaklonila hlavu a široko sa usmiala. Hľadel na ňu. Vstrebával jej úsmev.

„Takže," začal potichu a ona naklonila hlavu. Pootvorila pery. Chystala sa niečo povedať. Zašepkať pár slov alebo spraviť krok vpred, lenže vyrušili ich kroky, ktoré sa ku nim blížili.

A L Y S S A

Akonáhle prekročili prah obrazu a vtrhli do klubovne, do cesty im vbehol James. Alyssa sa zľakla a nechtiac narazila do Siriusa, ktorý zmeravel, ale zabránil jej pádu tým, že ju prichytil pod pazuchami. Zarazila sa a odtrhla sa od neho. Vďačne sa na neho usmiala a so zamračeným výrazom sa pozrela na vyčumeného Jamesa.

„Mám niečo na ksichte, alebo sa ako idiot tváriš teraz stále?" opýtala sa sarkasticky a vykrivila ústa.

James si vzdychol a oblizol si pery. No zrejme mu ospravedlnenie robilo rovnaký problém, ako sebaovládanie. Potom však predsa len otvoril ústa a povedal: „Prepáč mi."

Nadvihla obočie a prikývla. „Aj ty mne... asi. Nemala som sa smiať."

„Hej no, nevadí, stalo sa," uškrnul sa a vystrel pred seba ruku. „Kamoši?"

Skepticky sa pozrela na jeho vystretú ruku. Čo ho tak trochu podráždiť? Mala na to naozaj veľkú chuť. Nahodila svoj šibalský úsmev, oblizla si ruku a skôr, ako si to James stihol uvedomiť, mu ňou potriasla. Zatváril sa znechutene, čo spôsobilo jej rastúcu eufóriu.

Pustili sa a James si začal znechutene utierať ruku do habitu.

„Upokoj sa," dohovárala mu Alyssa a pobrala sa ku gauču, oproti krbu. Bola jej docela zima.

„Mám na sebe jej DNA," zašepkal James Siriusovi, aj keď dobre vedel, že to Alyssa počuje.

Sirius si sadol vedľa Alyssy a tá to využila na to, aby si ľahla a vyložila na neho nohy.

„Neboj, z toho neotehotnieš," pretočil očami Sirius.

James si sadol pri nich do kresla a pozrel sa do ohňa. Zavládlo medzi nimi neznesiteľné ticho. Alysse to prekážalo, a tak sa rozhodla ozvať: „Kde je Peter?"

„Hľadá Doris," pozrel sa na ňu pobavený James.

„Chlapec si verí," okomentoval to Sirius.

„Kde je Remus?" spýtal sa na oplátku James.

Alyssa si vymenila so Siriusom pobavené pohľady. Sirius jej pokynul, že môže hovoriť, a tak sa posadila, naklonila k Jamesovi a šepla: „Je s Taliou. Myslím, že konečne sa Remusko osmelil."

„Premerlina!" zakryl si James ústa. „Ja budem strýko!"

Alyssa sa od neho odtiahla a znova si ľahla. Jednou rukou si podoprela hlavu a druhú si položila na brucho. Nohy opäť vyložila na Siriusa. Pokrútila hlavou, keď pozerala na strop.

„Ty si debil, James," povedal mu Sirius.

„Prečo, zase?" opýtal sa dotknuto.

Alyssa si vzdychla a potočila hlavu smerom k Jamesovi. „Mali sme na mysli ples, nie plodenie malých harantov."

„Ahaaaaa," zatiahol James, akoby práve objavil Ameriku. „Aaaa keď už sme pri plese... Ehm, máš už niekoho?"

„Nie," povedala jednoducho a znova sa pozrela na strop. Nevšimla si, ako sa Sirius zamračil na Jamesa. Dokonca ani James, si nevšimol, jeho pohľadu. Hypnotizoval totiž pergamen, vyvesený na nástenke.

„A nešla by si so mnou, prosím? Nechcem ísť sám," poprosil ju James.

Alyssa si ho premerala skúmavým pohľadom a uškrnula sa. „Okej, kľudneeee aaaa. Sirius, čo robíš?" spýtala sa, keď pocítila, ako jej Sirius odkladá nohy späť na gauč.

Pozrel sa na ňu a ukázal prstom na priechod. „Chcel som knihu z knižnice, zabudol som na to, mám úlohu, takže... Prídem neskôr," vypustil zo seba narýchlo a otočil sa k priechodu.

Keď prešiel k obrazu, Alyssa sa zmätene pozrela na Jamesa. „Je v pohode? Sirius a úloha? Teraz pred Vianocami?"

„Eh, áno," povedal, ale niečo jej vravelo, že vie niečo, čo ona nie, pretože sa jej nepozeral do očí. „Asi som niečo pos- teda... Bude v pohode. Má to nahnuté naaaa..." chvíľu sa zamýšľal, až mu pohľad padol na akúsi rastlinku, ktorá visela neďaleko priechodu, kde sa pred chvíľou stratil Sirius. Luskol a povedal: „Na herbológii."

„Okeeej," povedala neisto a pozrela sa na pergamen na nástenke. „Asi by bolo na čase, sa tam podpísať."

Nechcene sa zodvihla a odšuchtala sa k nástenke. Zobrala si brko, namočila ho do atramentu, ktorý ležal na stolíku pod nástenkou.

Jej ruka zastala a ona sa spýtala: „Mám zapísať aj teba?"

„Nie, vďaka," pokrútil hlavou, keď sa na neho bokom pozrela. „Ešte by si mohla McGonagallka myslieť, že si ma tam napísala schválne."

A tak zapísala len seba a podala brko Jamesovi.

T A L I A

Remus odtrhol pohľad od nej. Jemne zovrel Taliino rameno. Potiahol ju k jednému zo stĺpov – na miesto, kde sa tiene stretávali a svetlo z fakieľ nedosiahlo.

„Ticho," šepol a ona prikývla. Z tej blízkosti, ktorá medzi nimi práve nastala sa jej srdce roztancovalo. Teplo sa jej rozlialo po tele a do líc jej nastúpila červeň. Zhlboka sa nadýchla. Nadýchla sa jeho vône, čo spôsobilo slabosť v jej nohách. Zdvihla trochu hlavu, len aby sa jej pohľad stretol s tým jeho. Zadržala dych pri tom ako jeho tvár bola blízko. Remus potočil hlavou na bok. Pozrel sa ponad plece. Na tieň profesorky, ktorá okolo nich prefičala ako víchor. Klopkanie topánok ustálo.

Remusov pohľad sa vrátil späť. Hľadel teraz do jej očí. „McGonagallová by nás nechala po škole, keby zistí, že sme mimo klubovní," povedal potichu, hladiac do jej očí.

„A to nechceme, že?" spýtala sa šeptom. Nadvihla bradu.

Remus sa trhane nadýchol. Pomaly pokrútil hlavou. Chcel sa od nej odlepiť, náhle kroky ho však utvrdili o opaku.

Smerovali priamo ku nim. Remus sa trocha pritlačil k Talií, čo sprevádzalo jej tiché zašomranie.

Kroky boli čoraz bližšie. Remusovo telo vyžarovalo teplo a Talia sa cítila, že čoraz odpadne od toľkého zadržiavania dychu.

Kroky zahli za roh a náhle zastavili. Remus odskočil od Talie, sklonil hlavu a prezrel si postavu pred nimi. Talia sa pomaly odtisla od steny. Nebola si istá, či ju vlastné nohy nezradia. Rukou sa podoprela o stenu a prekvapene si prezrela Siriusa Blacka pred nimi.

„Sirius," povedala priškrteným hlasom a on sa na ňu pozrel. Zamračene, ale s prekvapením v očiach.

„Ehmm," odkašlal si a rukou si prešiel po vlasoch. „Neruším niečo?" spýtal sa a Remus s Taliou naraz pokrútili hlavou. Obaja sklonili hlavy ako deti, ktoré ich mama prichytila pri zlom čine.

„Dobreee," povedal podozrievavo a chcel sa pustiť ďalej, jeho kroky však zastavil Remus. Položil mu ruku na plece a pozorne si ho prezrel. Čítal ho.

„Podľa tých krokov by som usúdil, že si sa ponáhľal na záchod aleboooo," začal dedukovať Remus. Talia spravila krok k nemu.

„Čo sa stalo?" spýtala sa nežne a Sirius sklonil hlavu. Zhlboka sa nadýchol a zaklonil hlavu.

„James sa spýtal Alyssy či by s ním išla na ples," povedal potichu. Prižmúril jedno oko a pozrel sa na Taliu, ktorá sa mračila.

„Povedala nie?" spýtala sa sebaisto a on nič nehovoril.

„Povedz mi, že povedala nie," zastonala a nadvihla obočie, ktoré vytvorilo striešku. Sirius pokrútil hlavou a Talia si chytila dvoma prstami koreň nosa. Zhlboka sa nadýchla.

„Prečo povedala áno, veď si ju chcel pozvať ty," nechápal Remus a Talia sa na neho pozrela.

„Chcel som," oznámil. „Nebol som taký rýchly," nadvihol ramenom.

„Ja ju zabijem," zašomrala si pre seba Talia. „Ja ju reálne zabijem," povedala stále neveriacky.

Prešla popri Remusovi a Siriusovi, neprestávajúc krútiť hlavou. Ruky mala spustené popri tele.

Remus chcel povedať ešte niečo Siriusovi, no jeho pohľad zastal na mieste, kde pred chvíľou stála Talia.

„Do riti," zasyčal. Potľapkal Siriusa po pleci a rozbehol sa za ňou. „Talia," opakoval po tichu. Jeho hlas sa strácal, pomaly utíchal a Sirius ostal sám. Naklonil hlavu, pootvoril pery, hneď ich ale zavrel. Otočil sa na päte.

„Hej počkajte na mňa," povedal po chvíľu a rozbehol sa za Remusom a Taliou.

A L Y S S A

Ruky mala vystreté pred sebou a so záujmom hľadela do ohňa, zatiaľ čo James si prezeral svoju ruku – stále ho neprešla nechuť z toho, že mal na sebe pred chvíľou ešte sliny z Alyssiných úst. Pozrela sa na neho so zdvihnutým obočím.

„Preboha tak si to umy, nepozeraj na to, akoby som sa tam vysr..."

Prerušilo ju rozrazenie obrazu a sťažovanie Tučnej panej na nepodarené decká. Obaja sa otočili tým smerom. Talia sa k nim valila a Remus, ktorý sa ju očividne snažil dohnať, len neveriacky odfukoval. Sirius bežal rovno za nimi ako poslušný psík. Zastala priamo pred Alyssou a ukázala na ňu prstom.

„Ty," zaškrípala zubami, no potom jej oči narazili na Jamesa. „A tyyy..."

„Lia, to by stačilo," povedal Remus a chytil ju za rameno. Ona ho zo seba striasla. Potom sa však pridal aj Sirius.

Alyssa nevedela, čo v jeho tvári Talia uvidela, no očividne ju to zadržalo pred dvojnásobnou vraždou. Zrejme sa dozvedela, že ide s Jamesom na ples, aj keď Talia dobre vedela, že čakala na Siriusa. No čo... Bola jediná, ktorá vedela o tom, že sa Alysse možno trochu páči.

Postavila sa od kozuba a podišla k oknu, do ktorého následne vrazila sova. Alyssa zasyčala pri predstave tej bolesti. Otvorila okno a vpustila dnu trochu chladného vzduchu. Vzala si plamienku, ktorá sa tisla k okennému rámu do náručia a obzrela si ju. Pokrútila hlavou a vzala si od nej list.

„Raty, ty si hrozná, vieš to? Slepá si ako krtko, nechápem, že niečo ako ty, môže byť sova," pokrútila hlavou nad ich rodinnou sovou. Jemne ju pohladkala po mokrom perí a preniesla ju ku kozubu. Položila ju na rohožku a nechala ju tam, kým sa neosuší. Musela jej byť naozaj zima.

Sirius si sovu so záujmom prezrel, zatiaľ čo si k nej Talia sadla a prezerala si ju skúseným okom. „Možno bola v minulom živote naozaj krtkom," pokrčil plecami.

Alyssa sa uškrnula a poťažkala list v ruke. „No, ale je dobrá lovkyňa, preto to meno. Len mám dojem, že jej to ide lepšie za dňa. A že nočný tvor," odfrkla si, „to jasné."

Otvorila list a prečítala si jeho obsah, radšej sama pre seba:

Milá Alyssabelle (pri čítaní svojho mena mierne zavrčala),

dúfam, že si predvianočnú atmosféru užívaš. Nepýtaj sa ako, ale dozvedela som sa o tom vašom plese. Rátam s tým, že ani Lia ešte nemá šaty. S tým si však nerobte starosti, všetko zariadim. Ty aj Lia očakávajte balíčky od rannej sovej pošty. Raty však radšej nepošlem. Naposledy si takmer rozrazila zobák, keď sa netrafila do okna. Zrejme jej robí problém lietať v noci.

P. S.: Cez Vianoce príde aj Quentin a rozhodli sme sa s ockom pozvať všetkých Scamanderovcov. Dúfam, že som Ťa potešila.

Ľúbime Ťa a tešíme sa, keď prídeš.

S láskou,

Mama s ockom.

Alyssa sa usmiala od ucha k uchu, no keď chcel Sirius nahliadnuť do jej listu, pleskla ho po hlave (jemne). Zarazene sa na ňu pozrel a napravil si rozcuchané vlasy.

„Ženské záležitosti," vysvetlila naoko vážne, na čo Sirius len pretočil očami a sadol si k Remusovi na gauč. „No," tleskla, „asi pôjdem už spať. Majte sa, dobrú noc a Raty tu prosím nechajte cez noc. Ráno ju pošlem domov."

Obzrela sa po ich sove, ktorá už spokojne, aj keď mierne rozochvene, spala na rohožke. Zamávala ostatným a rýchlo zbehla po schodoch do dievčenských internátov. Ten dnešný tréning tanca ju dosť vyčerpal. Naozaj sa jej už chcelo spať a hneď ako si ľahla na posteľ, sa tak aj stalo.

T A L I A

Talia sa prekvapene pozrela do ohňa pred sebou. Prekrížila si ruky na hrudi a viac sa ponorila do sedadla. James ich opustil krátko na to ako sa stratila Alyssa. Odfrkla si pri tom ako sa postavil a prešiel okolo nej bez toho, aby sa na ňu čo i len pozrel.

„Chýbal len taký kúsok," vyletela z miesta, kde doteraz ticho sedela. Prechádzala sa pred kozubom a šomrala si slová pre seba. „Lily by mala pokoj, ja by som mala pokoj, všetci by mali pokoj," krútila hlavou a prešla ku kreslu, na ktoré sa zvalila. „Viete ako by mi bola Lily vďačná?" zamračila sa a palcom si prešla po brade.

„Keby si ma nezastavil, mali by sme pokoj od Jamesa," zašomrala a Remus po nej vrhol nepríjemný pohľad. „Nepozeraj sa tak na mňa!" zastonala a zakryla si tvár. „Veď jeho miesto by mohol nahradiť ktosi iný," nadvihla ramenom.

„Presne Remus, nepozeraj sa tak na ňu, spravila by viacerým službu," obránil ju Sirius a ona na neho prekvapene pozrela. Zoširoka sa usmiala.

„Vidíš," kývla k Siriusovi a teraz si pre zmenu zakryl tvár Remus.

„Násilie nikdy nie je odpoveď," vysvetlil a Talia nadvihla obočie. Spoza seba vybrala vankúš a z celej sily ho hodila po ňom. Remus ho odrazil a s otázkou v očiach sa na ňu pozrel.

„Násilie možno nie je odpoveď ale je to riešenie a keby si ma nechal, James by už nebol," vydýchla a ponorila sa opäť do sedadla.

„Ste ako dve deti," pokrútil hlavou a Talia sa zasmiala.

„Máš nás moc rád na to, aby si bol na nás nahnevaný," dodal Sirius a Remus váhavo prikývol.

„To už poznám," nadvihol obočie a jazykom si prešiel po spodnej pere. „Môj život by bol až moc nudný," usmial sa pri jeho slovách.

„Mám nápad," prerušila ich a zaujato sa pozrela na koberec na zemi. „Zhodíme ho zo schodov a povieme, že ten pako nevie chodiť," s nádejou v očiach sa pozrela na chlapcov, ktorí prekvapene zaklipkali očami.

„Pridám sa," zahlásil Sirius.

„Vy ste stratený prípad," posťažoval sa Remus, neudržal sa a nekontrolovateľne sa začal smiať – presne ako Sirus a Talia.


🌚🌚🌚

L: Táto kapitola má určité poslanie, ako už jej samotný názov napovedal. Násilie naozaj nie je odpoveďou na naše problémy. Takže deti, neriešte nič násilím!!! Ale nebojte sa, keď vám niekto siahne na balík čipsov, alebo na vašu obľúbenú čokoládu... Spomeňte si na Taliine slová: NÁSILIE JE RIEŠENIE!!! 💪💪(okej toto vyzerá na nové hnutie...)

Ehm... ale ešte k jednej veci, sľúbila som vám playlist, no keďže pesničky počas vydávania kapitol stále  nachádzame😅, musím sa ospravedlniť, ale vyjde zrejme až pri posledných kapitolách 🥹 Prepáčte, ale zatiaľ môžete počúvať tie, ktoré pridávame ku každej novej kapitole. Alebo jednoducho napíšte do youtube: Coffee and cigarettes na kanále kowxlski.hp, choďte do zoznamov (malo by to tam byť). Ako som vravela, playlist ešte nie je kompletný, ale nájdete tam tie hlavné, ktoré sme pridávali počas písania... A keďže už moc rozprávam, je čas ma utíšiť... Sou ďakujeme za prečítanie a predávam slovo ďalej. Wera?

⭐⭐⭐

W: Whaaaaat... jaj no takže ako ste si všimli v tejto kapitole sa nám trocha prebúdzajú rôzne vášne 😉😂... tiež vám môžem povedať, že to nie je jediná takáto kapitola hehehe... no ale tak to je asi všetko... za hviezdičky, videnia a neviem čo ešte sme moc vďačná a ja ako aj moja kolegyňa, idem v pokoji umrieť takže zatiaľ sa majteeeee 😂😂

Continue Reading

You'll Also Like

2.6K 180 21
Jedna noc bude pre nich oboch prelomová. Bude to mať dočasné alebo trvalé následky? Emilia Manitra, prezývaná Harpúna si nikdy pred ústa nekládla se...
25.5K 1.9K 13
Trojicu chlapcov by ani vo sne nenapadlo, čo sa môže vykľuť z nevinného plánu na vyhnutie sa školskému trestu. No neznámy čarovný predmet môže v ruká...
86.7K 7.5K 42
Štyria mladí čarodejníci, ktorých všetci poznajú pod jedným menom - Záškodníci, prežívajú nevšedný život, plný zábavy a vylomenín, ktoré sú u nich na...
246K 10.5K 91
Bethany Amy Horan si žila svoj šťastný život, teda až do jedného incidentu, ktorý jej svet prevrátil naruby. Uzatvorila sa do seba a k telu si púšťa...