Hirtelen

By Justgo_Back

38.2K 1.7K 95

Arthur Leclerc "Beleestem, aztán pofára." "Nézd, ez itt - óvatosan megragadta a csuklóimat és a mellkasára he... More

SZEREPLŐK
1.
2.
3.
4.
5.
6.
lejátszási lista
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Új könyv
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27. - L'Amore deve passare!
28.
29.
Közérdekű infó(k)
30. - Tornare a Monaco
31. - Con te
32.
33. - Mia Principessa
34.

7.

1.2K 51 2
By Justgo_Back

Arina Moretti
2023.04.24.

- Indulhatunk? - kérdezte Arthur, miután betettük a hátizsákomat a fekete Alfa Romeo csomagtartójába és beültünk az elképesztően kényelmes bőrülésekre.

- Igen. Mégegyszer köszi, hogy elviszel.

- Ugyan, nem tesz semmit. - vonta meg a sok edzéstől széles vállát, amin megfeszült a fekete póló anyaga. - Mit csináltál ma?

- Egész álló nap az egyetemen voltam, nemrég értem csak haza, aztán bedobtam néhány ruhát a táskámba és most itt vagyok. Röviden ennyit, de az a pár óra, amíg a vizsgákra tanultunk, felért egy örökkévalósággal. Te?

- Reggel elmentem futni, aztán még edzettem egyet. Szimulátoroztam és ebédeltem. Kb ennyi.

Időközben elhagytuk Monacot és a part menti főútról felkanyarodott a Genova felé tartó autópályára.

- Mihez kezdesz, ha megvan a diploma?

- Maradok a kávézóban, amíg fel nem vesznek valahova ezzel a végzettséggel. Ha meg nem jön össze, lehet, hogy hazaköltözöm és besegítek a cégben.

- Az autószerelő műhelyben?

- Nem, az anyai ági nagyszüleimnek volt egy vállalkozása, amit a haláluk után anya a nagybátyámmal együtt örökölt meg. Ő intézi a cég vezetését, mármint ennek az egésznek a jogi oldalát, átnézi a szerződéseket meg ilyenek. Biztosan nekem is akad majd munka, ha nem jön össze az élet itt Monacoban. - hát igen, akármennyire is szeretem a motorolaj szagú műhelyt, nem az abból befolyó összegből tudtam Monte-Carlóba költözni. A nagyszüleim kezdetben a társtulajdonosai voltak egy genovai vendéglőnek, ami az évek során egy méretes hotellé nőtte ki magát, és amint kezdett beindulni a turizmus a városban, mindent egy lapra feltéve felvásárolták az egészet. Nem igazán szerettem, sőt egyáltalán nem szerettem kimondani, hogy a családom egy komplett hotel birtokosa, mert tőlem ez egészen távol állt, de a tudat, hogy egy stabil anyagi hátteret biztosít nekünk, azért jól esett.

- Tényleg, mit is mondtál? Mikor vizsgázol?

- Egy hét múlva, addig meg lerágom a körmöm.

- Ne idegeskedj rajta annyit, árt a szépségednek.

- Szépégemnek? - kérdeztem hitetlenkedve, ugyanis két éve nem igazán éreztem jól magam a bőrömben. Ezalól kivételnek számítnak azok az alkalmak, amikor Arthurral vagy a családommal vagyok, magyarán pozitív emberekkel veszem körül magam.

- Igen. - felelte könnyedén, mire valahogy sokkal érdekesebbnek tűnt a farmerem mintázata, ahogy a tornacipőm orra is.

- Nem tartom magam annak... Mindegy... Alapvetően nem izgulok a dolgok miatt, de egy ismerősömet háromszor buktatta meg egy tanár az államvizsgán és emiatt plusz két évig dekkolhatott az orvosi egyetemen, ahelyett, hogy dolgozott volna vagy a férjére figyelhetett volna. Fogalmam sincs miért meséltem el... Arthur, én nem akarok úgy járni, mint ő...

- Ne aggódj... Menni fog. Tudom. Könnyedén túl leszel rajtuk és hamarosan a kezedben tarthatod a diplomádat. Nem régóta ismerlek, de az már feltűnt, hogy mennyire szorgalmasan készülsz és mennyit tanulsz. Én két héttel a töri érettségi előtt jöttem rá, hogy nem ártana tanulni, ezzel szemben te szinte csak a könyveidet bújod.

- Ja.. Szinte... De azért egész sok időt töltöttünk együtt az elmúlt két hétben...

- Annyi pihenés mindenkinek jár. Különben is, ennek a pofinak képtelenség ellent mondani.

- És még szerény is vagy... Azt ki ne felejtsd.

- Jó, hogy szólsz, az egyik kedvenc tulajdonságom magamban... - mondta rám nézve egy fülig érő vigyor és egy grimasz kíséretében, ami csak tetőzte, hogy nevessek az enyhén egoista megszólalásain.

- Az utat figyeld Humor Herold! Tudom én, hogy érted a dolgod, meg vérprofi vagy az utakon, de előre nézz, könyörgöm, mert nem egy autópályán tervezem végleg az ükszüleimhez költözni és nem is mostanság. - szúrtam oda neki, mire értetlenül nézett rám. - Ők legalább 60 éve nem élnek már. - világítottam rá, mire megint csak felnevetett.

- Imádom a humorod, Ari. - kijelentésére az arcom felvette egy érett paradicsom színét és néhány centivel lejjebb csúsztam az ülésben. - És azt is, hogy ilyen könnyen zavarba tudlak hozni...

A rádió már az indulás óta halkan szólt a kocsiban, de egész eddig beszélgettünk, így csak hattérzajnak volt jó. És most, hogy kellőképpen zavarba hozott, egyikünk sem szólalt meg, meghallottam, ahogy az egyik kedvenc zeném csendül fel a hanszórókból. Hirtelen felbátorodva a hangerő szabályzó gombhoz nyúltam és felhangosítottam, majd elkezdtem torkom szakadtából énekelni, amihez nemsokkal később a mellettem ülő fiú is csatlakozott. Együtt énekeltük a Maroon 5 Sugar című számát. Biztos vagyok benne, hogy egyedülálló élményt nyújthatott, ahogy ő francia, én pedig olasz akcentussal éneklünk egy angol dalt.

Sugar
Yes, please
Won't you come and put it down on me
I'm right here, 'cause I need
Little love and little sympathy
Yeah you show me good loving
Make it alright
Need a little sweetness in my life
Sugar
Yes, please
Won't you come and put it down on me

- Ez borzalmas volt!

- Ez nagyon jó volt! - vágtuk rá egyszerre.

- Ha szerinted jó volt, akkor nem hallottál engem! Amikor még anyával éltem, egyszer karácsonyra egy nagy zacskónyi füldugót kapott Charlestól karácsonyra, hogy ne hallja, hogy a zuhany alatt milyen magánkoncerteket adok. - mesélte, mire ismét elnevettem magam. - Csak emlegetni kellett...

Az autó kijelzőjén felvillant az édesanyja neve.

- Szia Kincsem! Minden rendben?

- Szia Anya! Igen. Veled minden okés?

- Persze Kincsem, de nem hallak rendesen. Ki vagy hangosítva?

- Igen, autóban ülünk. Maranelloba megyek, mondtam már tegnap este, amikor ott voltam.

- Akkor ezek szerint nem vagy egyedül?

- Nem, egy barátommal utazok, úgyhogy annak függvényében mondd, amit szeretnél. - felelte franciául a nőnek, miközben megelőzött egy újabb előttünk haladó autót. Még a gimi első évében tanultam franciául, de nem igazán szerettem, ezért átjelentkeztem spanyolra, viszont egy-két dologra még emlékszem, így majdnem tökéletesen értettem azt, amiről azt hitte, hogy nem. Ez van.

- Au revoir maman! ' Viszlát, anyu!'

- Sois prudent, á lundi Arthur!
'Légy óvatos, hétfőn találkozunk, Arthur!' - köszönt el a nő és bontotta a vonalat.

- Beírod a címet? Hamarosan elhagyjuk Genovát. - bökött ki a fejével az ablakon át a gyönyörű olasz táj felé, ahol látszódtak a több száz éves város templom tornyai.

- Oui,

- Te beszélsz franciául? - kérdezte meglepetten.

- Oui, mais juste un peu. 'Igen, de csak egy kicsit.'

- Itt ki tudsz rakni? - kérdeztem, amikor a szemem elé tárult a fákkal szegélyezett ismerős kis utca, ahol egykor felnőttem.

- Miért? Még nem vagyunk ott, de ha azt szeretnéd, persze.

- Nézd, az ott a mi házunk. - mutattam egy nagy világosbarna épületre, amit néhol befutott a borostyán, akárcsak a térglával kirakott kőkerítést is. - Csak nem akarom, hogy Sofia nagyi meglásson, mert amint megtudja, hogy te hoztál el, egyből elkezdenek komplikálni és egész hétvégén hallgathatom.

- Ezek szerint titokban kell tartanod a kilétemet?

- Bizony, bizony.

- Akkor leszek én hivatalosan is a titkos hódolód. - mondata megmelengette a szívemet, hisz régen nem beszélt velem így senki. A gyomrom furcsa módon görcsbe rándult, de ehhez nem társult semmilyen rossz érzés, ahogy azt korábban megszokhattam.

- Mondd, Leclerc, mégis ki nevezett ki téged erre a nemes címre?

- Te.

- Én? Tényleg? Mikor mondtam én valaha is, hogy te vagy a titkos hódolóm?

- Most.

- Hát jó, így játszunk... Várjál csak, Leclerc, nem tudod, kivel kezdtél te!

Kivette a táskámat a csomagtartóból és egy szoros ölelés után otthagytam a járdán álldogáló fiút, boldogan csillogó szemekkel s arcomon egy levakarhatatlan mosollyal.

Az ismerős házba belépve egyszerre öntött el a nyugodság érzése és rohamozott meg rengeteg emlék. Jók és rosszak is egyaránt. Amikor öt-hat évesen a bátyámmal papírból versenypályát ragasztottunk a konyha padlójára és azon versenyeztünk a kis távirányítós autóinkkal... Amikor elballagtam a nyolcadik osztályból és az egész család, mind a harminc akárhány fő összeült megünnepelni... Amikor először mutattam be a szüleimnek Fabiot... És amikor zokogva, teljesen sokkos állapotban meséltem el nekik, mit akart velem tenni az a gyökér...

Ezek az emlékképek sorra pörögtek le a szemem előtt, ahogy végigsétáltam a világos márványlépcsőn a tetőtéri szobámba. Senki nem volt otthon, tekintve, hogy nem szóltam, hogy valamivel előbb érkezem.
Ledobtam a táskámat a földre, felvettem egy kényelmes itthoni ruhát és lementem a konyhába, hátha találok valami ehetőt. A hűtő szinte kongott az ürességtől, így nekiláttam elkészíteni egy hatalmas adag carbonara spagettit.

Éppen elkészültem vele, mikor betoppant apa, nagyapa, Sofia mama, Mirco valamint a barátnője, Ysabelle. Egyszerre derült fel mindannyiunk arca, amint realizálták, hogy előbb hazaéetem és nem kell elmenni értem késő este a buszpályaudvarra.

- Hogy kerülsz ide, Elfo? - ezt a becenevet még születésekor akasztotta rám az imádott és egyetlen bátyám. Mivel csak néhány centivel vagyok több másfél méternél, szerinte pont rám illik a Manó név. Mondanom se kell, hogy imádom, amikor így hív, pláne ha nagyobb társaságban vagyunk...

- Egy barátom elhozott, így nem kellett vonatoznom.

- Anyád csak egy óra múlva jön, maradt egy kis dolga a hotelben, de siet haza.

Vacsora után mind a heten kiültünk a hátsó kertben lévő fedett teraszra egy üveg nagyapa-féle fehér borral, hogy koccintsunk a hazajövetelemre. Szóba került a vészesen közelgő vizsgám, utána a munkám és még pár hasonló téma. Ekkor rezgett meg a telefonom, miszerint valaki üzenetet küldött.

Arthur
Mit szólnál, ha elnapolnánk a hétfői találkát?

Valami sokkal jobbat találtam ki.

Én
Rendben

Arthur

Akkor vasárnap egy órakor ott leszek, ahol ma kiszálltál a kocsiból.

Nincs vita

Otthon hogy fogadták, hogy korábban érkeztél?

Én
Mindenki nagyon örült

Küldtem neki egy rém homályos lesifotót az asztalnál ülőkről, a fókuszt a félig teli poharamra állítottam.

Arthur
Látom, jó a hangulat...

Én
Áh... Nagyon... Mindenki hiányzott már mindenkinek

Arthur
Békénhagylak, hadd legyél velük...

Jó pihenést, vasárnap találkozunk, Principessa !

Én
Jó éjt, Arthur

- Kivel beszélgetsz ilyen boldogan, Ari? - kapta ki a bátyám a kezemből a telefonomat. - Óh, Principessa... De édes... Lemaradtunk valamiről?

- Nem! - vágtam rá talán túlságosan is gyorsan. - Senki. Vagyis... Egy barátom, ő hozott haza.

   

    

TikTok: hqnna.writer

Continue Reading

You'll Also Like

166K 4.9K 22
Megint új tesitanár érkezik az Audrey Wood gimibe. A négy év alatt már ő az ötödik, viszont a mostani maradni fog. A csajok többsége oda van érte, a...
71.6K 3.8K 45
Mindenkibe bele szerethetett volna. Mindenkibe, kivéve a bátyja legjobb barátjába nem.
25.7K 748 45
~ ʙᴇʟᴇ́ᴅ ᴇsᴛᴇᴍ ~ 🏎 " -Hello! -mondta egy elégedett mosolygás közben. -Sz-sz-szi-szia! Öm, Én, én most ömm vissza ömm megyek oda, be, igen, a-a szobá...
8.1K 203 17
A történet Edináról szól. Fotósként dolgozik, néha ha úgy hozza az élet videóklipben szerepel vagy koncerteken is fotózik. /- Nem érted meg, hogy í...