Coffee and Cigarettes [SK]

By hogwartsbitchez

913 145 898

Poďme to trochu poprekrúcať a zmiasť zarytých čitateľov Harryho Pottera, Záškodníkov a Fantastických zverí: T... More

Úvod - Prehovor autoriek
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
10. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
Rok nás máte na krku
29. Kapitola

4. Kapitola

34 7 17
By hogwartsbitchez

Plastika a Bombarda

T A L I A

Obrana proti čiernej mágií bol záživný predmet. Pre Taliu ani moc nie, ale nechcela tým kaziť radosť ostatným. Profesorka prišla na hodinu s tým, že si preberú základné veci, ktoré nevyžadujú prax, ale bolo by dobré, aby o nich vedeli. Už vtedy Talia poznala to, že táto hodina bude nudná. Neodpustiteľné kliatby, ako ich predstavila profesorka, boli pre Taliu peklom. Hlavne s ukážkou, ktorú si nachystala. Pišťanie malého tvora, ktorého vytiahla z klietky, bolo neznesiteľné. Chcela jej niečo povedať, no uznala, že by to nemalo cenu. Tak sa len slepo prizerala ako profesorka vrhá jednu kliatbu za ďalšou na tvora, ktorý za to nemohol.

Hodina postúpila a Talia sa znudene opierala o ruku.

Palcom prechádzala po stránke od knihy – po obrázku dementora. Druhá vec, čo isto vedela, bola, že jej pripomínali čiernu levitujúcu handru.

Hlas profesorky bol tak monotónny, že Talia mala problém ostať medzi bdelými. Doris, ktorá sedela pred ňou, sa oprela o operadlo stoličky. Jednu ruku položila na Taliin stôl bez toho, aby sa otočila.

Položila jej na stôl malý papierik. Talia sa usmiala. Zobrala papierik a ruky schovala pod stôl. Pomaly ho otvorila. Prečítala krásne napísaným písmom otázku: Spoločné učenie?

Doris sa pozrela ponad plece na svoju priateľku, ktorá prikývla. Usmiala sa na ňu a modlila sa, aby bol koniec.

A L Y S S A

Pri poslednej hodine, ktorou bola transfigurácia, sa chrabromilčania náramne zabávali. Hlavne skupina Záškodníkov a Alyssy, ktorí si kúzla premeny človeka vyložili po svojom. Pôvodne im pani profesorka McGonagallová dala za úlohu zmeniť tvar a farbu obočia, no oni sa rozhodli ísť si po svojom a na ich úprimné prekvapenie, to profesorke neprekážalo. Zdalo sa dokonca, že nad ich transfiguračnými schopnosťami, vzdala určitú poklonu. Často totiž používala práve ich stôl za výborný príklad. Keby tá len tušila, prečo im tieto kúzla tak vychádzali. Niežeby sa chceli pred ňou ukázať, oni skôr zápasili o to, kto koho znemožní viac.

Alyssa práve vybuchla smiechom, keď Siriusa zmenila na blond, ešte k tomu mu vlasy vyrovnala, takže vyzeral ako nejaká slečna z reklamy na farbu na vlasy. To isté sa však nedalo povedať o jeho hustom, žiarivo bielom obočí a novonadobudnutých fúzoch, ktoré sa skôr podobali drevorubačovi, než šestnásťročnému chlapcovi.

Ten jej výbuch smiechu sa však už pani profesorke zrejme nepozdával, lebo sa pristavila pri ich stôl. Prezrela si ich a s otvorenými ústami vytreštila oči najskôr na Alyssu, potom na Siriusa a, nech sa zadrhne Merlinovým... (no tuto to stopneme), keď uvidela Jamesa, takmer sa zasmiala tiež. Alyssa mohla odprisahať, že videla, ako sa jej pohli kútiky úst. A ani by sa nečudovala. Jeho vlasy totiž Sirius zmenil na afro účes a žiaden sťahovavý vták by neodolal, a isto by si to pomýlil s prechodným hniezdom. No a potom tu bola jeho tvár, ktorá sa naozaj podobala na nejakú vyplastikovanú Barbie. Mihalnicami zaklipkal na pani profesorku. Tá pokrútila hlavou a rýchlo ten náznak úsmevu striasla zo svojej tváre. Dala si ruku pred ústa a odkašlala si.

„Myslím, že som vás vychválila až príliš, páni a slečna," povedala karhavým hlasom. „Okamžite s týmito hlúposťami prestanete znevažovať moju výučbu!"

„Akoby sa stalo," usmiala sa na ňu kučeravá, rúžovo vlasá Alyssa.

McGonagallová s krútením hlavy odišla od ich stola a niečo si mrmlala popod nos. To spôsobilo ďalšiu, avšak tichšiu, vlnu smiechu od ich stola. Ostatní sa po nich obzerali, a keď sa Lilyne oči stretli s Jamesovými, mierne sa usmiala. Zato Jamesova opuchnutá tvár očervenela ako zrelá rajčina.

„Ja vás zabuem!" povedal akýmsi šušlavým hlasom James. Tie veľké pery mu asi sťažili rozprávanie. Peter začal normálne chrochtať, chudák, ten rypáčik, čo mu pričaroval Remus, sa asi na jeho zdraví podpísal.

„Aleeee možno letí na takýchto ehm..." Sirius hľadal správne slová.

„Kenov," zasmiala sa Alyssa.

„Presne!"

„Vy ste tuápni," urazil sa na nich James a snažil sa svojím prútikom účinky kúzla odstrániť. No Alysse sa zdalo, že jeho pery opuchli ešte viac a mihalnice boli ešte dlhšie.

T A L I A

Milovala obranu proti čiernej mágií, naozaj to milovala. No monotónny hlas a nezáživná prednáška, tomu moc nepomáhali.

„Dobre, do ďalšej hodiny si prečítate ďalšiu kapitolu, budete vedieť zreferovať o čom bola," týmito slovami hodinu profesorka skončila. Talia sa zhlboka nadýchla. Z posledných síl zavrela knihy pred sebou. Z posledných síl sa postavila a ako mátoha sa preplichtila ku Doris, ktorá jej prehodila ruku okolo krku.

„Trocha úsmevu," zaštebotala a Talia jej venovala jeden z vražedných pohľadov. „Máme koniec," dodala Doris

„Na dnes," zašomrala Talia a jej hlava mierne klesla k taške, ktorú mala na boku. Vytiahla z nej Kaza a usmiala sa na neho.

„Tento tu by nám mohol inač zabezpečiť riadnu výplatu," začala Doris a Talia ju smiechom prerušila.

„Síce je to pre neho lákavé, ale lesklé veci nekradneme. Že?" pozrela sa na ňucháča v jej rukách. Kaz mierne naklonil hlavu ako keby zvažoval ponuku, ktorá bola vyslovená len pred malou chvíľou. No nakoniec pokrútil hlavou.

A L Y S S A

„Choďte už, prosím, hodina končí," vzdala to McGonagallová, keď videla rozrehotanú skupinku blízko jej stola a ostatných, ako nevenujú transformácií spolužiakov pozornosť.

Prvá skupina, ktorá triedu opustila, bola samozrejme tá, ktorá všetkým poskytla ten komický zážitok a spolu už smerovali chodbou von z hradu. No čo? Bol krásny deň a chcelo by to ísť si sadnúť do mäkkej trávy a užiť si čerstvý vzduch.

„Lyssa, puosím, pouedz, že to vueš dať pueč," prosíkal James a Alyssa sa na neho s úškľabkom na tvári pozrela.

„Ale si teraz taký pekný," zaklipkala mihalnicami a Peter za nimi znova vydal ten chrochtavý zvuk.

Chcela si ho ešte chvíľu doberať, no rozhodla sa, že dnes nebude taká uštipačná ako obvykle. No... možno trochu. Ale predsa len, musela si šetriť energiu aj na prípadné ďalšie príležitosti. Kto vie? Možno sa jej charakter bude dnes hodiť ešte na iné veci. Deň je ešte dlhý.

Zastala a takmer Jamesovi vypichla oko prútikom, keď na neho namierila jeho špičku. Urobila pár zložitých pohybov a jeho tvár aj vlasy sa začali vracať do pôvodného stavu. Spokojne sa usmiala a následne odčarovala všetkých ostatných, vrátane seba.

James si vydýchol, keď si rukami nahmatal svoju dokonalú, už nespuchnutú tvár. Vďačne sa na Alyssu usmial a ona nad tým mávla rukou. Čo by pre kamaráta nespravila, všakže?

„Myslím, že sme mu pomohli sa o krok posunúť k Evansovej," naklonil sa k nej Sirius a ona ucítila jeho vôňu. Voňal ako skutočné ihličie, nie ako tie lacné voňavky, jednoducho ako skutočný les.

Alyssa pokrútila hlavou. Nad čím to zas premýšľala?

Usmiala sa a povedala: „Jasné, sme perfektní dohadzovači."

„Ja som vravel, že sme perfektný pár," pozrel sa na ňu bokom.

Zodvihla zrak a pokrútila hlavou. „My sme všetko Vlasáč, len nie perfektný pár."

Sirius si len neveriacky odfrkol, ale ten rebelantský a sebaistý úsmev mu z tváre nezmizol. Alyssa len znova pri tom pokrútila hlavou a vydala sa za ostatnými. Dovolili si ju totiž obehnúť, zatiaľ čo ona zastala na mieste.

T A L I A

Ako hodiny ubiehali, deti pomaly mizli, trávili svoj voľný čas robením úloh alebo klebetením s priateľmi, randením, alebo boli schovaní v knihovni.

Talia a Doris sedeli pod vŕbou, na malom nádvorí. Obe držali knihy. Spoločne si radili a pokúšali sa vysvetliť si učivo až kým k nim nepodišla jedna slizolinčanka. Vlasy mala v nepríjemne tesnom cope a jej tvár mala na sebe taký divný výraz, čo nútil Taliu vraziť jej.

Usmiala sa na nich. Zhlboka sa nadýchla a svoju pozornosť venovala Talii.

„Taliaaa," natiahla a zaklipkala očami na ňu.

„Sandra," usmiala sa na ňu nervózne Talia, všimla si ruky, ktoré mala Sandra schované za chrbtom. Pomaly ich odhaľovala, až nakoniec spoza chrbta vytiahla jej knihu, ktorú jej Talia požičala. Mladá čarodejnica pootvorila pery. Prezrela si zväzok, ktorý zvierala a teraz sa pomaly približoval bližšie. Nebol taký ako predtým. Vôbec nebol taký ako predtým. Jeho krásna hnedá koža bola roztrhaná, jej stránky boli obliate atramentom a niečím lepkavým. Pomaly ju od nej prebrala. Pretočila si ju, len aby si prezrela chrbát knihy, ktorý chýbal.

S plameňom v očiach sa pozrela na Doris, ktorá to tiež sledovala so širokými zreničkami.

„Prosím ťa," začala Doris, no Talia ju prerušila mávnutím ruky.

„Povieš mi, prosím ťa, čo sa stalo mojej knihe?" nadvihla obočie a Sandra len nadvihla ramenom.

„Je to len kniha, kúpiš si novú," dodala.

„Prosím?" zaklipkala očami Doris, nechápala ju. Rukou stisla Taliinu ruku.

„No, je to len kus papiera, určite si kúpiš druhú rovnakú," otočila sa na päte a vyrazila na odchod.

Doris sa pozrela prekvapene na Taliu. Možno v nej niečo vyvolalo chytiť jej obe ruky. Možno to bol inštinkt alebo oheň v Taliiných očiach.

„Prosím ťa, Talia," začala, no ona sa prudko postavila. „Talia," začala a sledovala ako jej priateľka pochoduje

„Hej!" zakričala Talia a vytiahla prútik. Sledovala, ako sa Sandra pomaly otočila. Pri pohľade na tichú Taliu a jej prútik v ruke sa široko usmiala.

A L Y S S A

Záškodníci s Alyssou smerovali dolu briežkom k malému nádvoriu, kde bolo jedno veľmi príjemné miestečko, kam sa oni a Talia – občas aj s jej kamarátkami – uchyľovali v dobách voľna.

„Lyss?" ozval sa Remus. „Nie je to tamto Talia?"

„Hm?" zodvihla hlavu Alyssa, vyrušená zo svojich bežných úvah a pozrela sa na tri osoby, nachádzajúce sa dole pri vŕbe. Talia sedela s kamarátkou Doris pri strome a hľadeli na tú odpornú kravu zo slizolinu – Sandru. Alyssa ju veľmi dobre poznala. A vedela ešte aj to, že všade, kde sa ukáže, vzniknú problémy.

Zrýchlila a chlapci nasledovali jej príklad. Zrejme z nej vycítili, že budú problémy. Alyssa len sledovala, ako sa jej kamarátka stavia a – pre Merlinove špinavé trenky – vyťahuje prútik! Dala sa do šprintu, aby tam bola skôr, než sa to celé zomelie.

T A L I A

„Čo spravíš?" prekrížila si ruky na hrudi a naklonila hlavu vbok.

„Ospravedlň sa tej knihe a daj ju do pôvodného stavu," precedila cez zuby. Pevne zovrela prútik, hánky jej beleli.

„Lebo čo? Dôjdeš za svojou chrabromilskou kamoškou žalovať?" povedala piskľavým hlasom. „Všetci vieme, že nemáš na to, mi ublížiť," dodala výsmešne a Talia zaťala zuby.

Bombarda!" povedala nahlas a mávla prútikom. Z konca prútiku jej vyšlo pár iskričiek, ktoré dopadli priamo pri Sandrine nohy.

Nadskočila. Z jej pier vyšiel tichý výkrik a v očiach sa jej objavilo zdesenie.

„Si úplne mimo!" zakričala a rozhodila rukami.

„Nebudem to opakovať," začala, prútik stále mala namierený na ňu. „Ospravedlníš sa a dáš ju do pôvodného stavu."

„Čo sa tu u Merlina deje?" ozval sa známy hlas. Alyssa si prezrela Taliu s otázkou v očiach, no väčší oheň sa v jej očiach prebudil, keď pohľadom zastavila na slizolinčanke.

„Tvoja kamoška je totálne vyšinutá!" pišťala Sandra a Alyssa si prekrížila ruky na hrudi. Lenivo sa pozrela na Záškodnikov, ktorí stáli po jej boku. Sirius bol milo prekvapený, James mal z toho veľmi dobrú šou a Remus... Ten len hľadel na Taliu.

„Doris?" oslovila ju Alyssa. Dievča zdvihlo poškodenú knihu, aby ju každý videl, a potom ukázalo na Sandru.

„Ty malá špina," zasyčala Sandra a Talia vyslala ďalšiu vlnu explózií pod jej nohy. Sandra začala nadskakovať.

„To... to... o... ľu... tu... ješ," povedala medzi výskokmi, mala problém polapiť dych. Jej líca boli červené.

„Jasné jasné, toto oľutuješ; zabijeme ťa vo sne; schováme ti žabu do oblečenia; hada do skrine a takéto hovadiny," pretočila očami. „Buďte už originálnejšie, je to prehratá platňa," dodala.

Odvolala kúzlo, schovala prútik a pozrela sa na Alyssu, na čej tvári bol hrdý úsmev. „To znamená, že asi nebudem mať knihu v pôvodnom stave," povedala smutne a pobrala sa pozbierať svoje veci. Doris ju len s úsmevom sledovala ako sa od nich vzďaľovala čo najďalej.

„To bolo úžasné," vydýchol James.

„Nevedel som, že má niečo také v sebe, vyzerala krehko," dodal Sirius a Remus ostal ticho. Sledoval miesto, kde bola pred chvíľou Talia. No jeho myšlienky boli neorganizovaný chaos. No jedno slovo z nich zachytil: Fantastická.

Alyssa tleskla a spravila pár krokov ku Sandre, ktorá stála na mieste. Jej líca boli červené. V jej očiach plápolal hnev, no vyparil sa, keď zazrela Alyssu.

„Niečo jej spravíte a ste mŕtvi... do jedného," šepla a prešla popri nej.

A L Y S S A

Otočila sa a pozrela sa na vyplašenú Sandru, ktorá trasúcimi sa nohami bežala podivným behom, čo najďalej od nich. Alyssa ju chvíľu pozorovala a mala chuť zakričať, aby si dávala pozor, aby sa jej noha nevychýlila z kurzu. Nakoniec si len odfrkla a prezrela si chlapcov. Zastala na Remusovi, ktorého pohľad smeroval za Taliou a ona pretočila očami.

„Čo tam len tak stojíš, akoby si čakal, že do teba udrie blesk?" rozhodila rukami a Remusa pri jej hlase myklo, zvlášť keď zistil, že tentokrát, bol nasmerovaný na neho a nie na Siriusa. „A vraj si inteligentný... Choď asi za ňou, nie?"

Akoby to bol rozkaz pre vojaka od generála, Remus prikývol a rozbehol sa za Taliou. Alyssa ho len neveriacky sledovala. Počula, ako sa k nej blížia kroky, ktoré opustili skupinu ostatných dvoch Záškodníkov, ktorí chválili Taliin výkon. Kroky zastali priamo za ňou.

„Tááákže?" ozval sa Sirius. „Ideme?"

Alyssa odhalila svoj diabolský úsmev a obrátila sa na Siriusa. „Ideme."


🌚🌚🌚

L: No... Naše dievčatá sa ukazujú v celej svojej kráse. A rovnako ako Lia s Lyssou, aj my dúfame, že sa vám kapitola páčila a ďakujeme za vašu podporu 😊🖤

⭐⭐⭐

W: TALIA JE ZVIERAAA 😈😈😈

Continue Reading

You'll Also Like

20.8K 897 22
Fred náhodne spustil fámy o tom, že chodí s Hermionou a pobudzuje ostatných k smiechu. Keď to Hermiona zistí, je zúrivá. Teraz bojujú proti sebe a ob...
3.6K 385 53
Pre mladú Raven je všetko nové. Škola, jej transformácia, priatelia a dokonca aj nové pocity, ktoré ju privedú do veľkých problémov. Po dlhej dobe...
3.6K 425 19
Hovorí sa, že bozk pod imelom prináša šťastie, hlavne mladým párom. Je to vlastne pravda? Začiatok-7.12.2020 [4.12.2021] Koniec-27.1.2021 © justyour...
246K 10.5K 91
Bethany Amy Horan si žila svoj šťastný život, teda až do jedného incidentu, ktorý jej svet prevrátil naruby. Uzatvorila sa do seba a k telu si púšťa...