Egy Világközi Cserediák Napló...

By csakegyidiotafangirl

537 67 115

𝗘mperor Belos legyőzése után megkezdődött a Boiling Isles újjáépítése - rengeteg újítással, mint például a k... More

___/∆\___
2023. április 12.
2023. április 13.
2023. április 15.
2023. április 17.
2023. április 17. (2. rész)
2023. április 25.
2023. április 29.
2023. május 6. -- és búcsú

2023. április 14.

53 9 10
By csakegyidiotafangirl

A hülye fejemmel visszatettem a kék lötyit tartalmazó üveget a zsebembe (szerintem ösztönös mozdulat volt, hogy oda teszem, ahonnan elővettem), és elég kellemetlen meglepetésben volt részem.

A jó hír, hogy van bizonyítékom arra, hogy ez igazi Titánvér. A rossz hír, hogy ezt úgy tudtam meg, hogy a tömött metrón aktiválódott a kabátom vállára rajzolt régi féle fényglyph.

Szerencsére sikerült elkapnom és a kezembe rejtenem a kis fénygömböt, és csak egy kisgyerek volt tanúja a mutatványomnak. Könyörgő fejjel intettem csendre, de hiába.

-Anyaaa! Az a néni az előbb előszedett egy darab fényt a semmiből!- rángatta meg az anyukája kabátujját a kis sza... khm... aranyos kölyök.

-Persze, kicsim- bólogatott szórakozottan az anyukája, aki éppen bele volt merülve a telefonjába.

Egy örökkévalóságnak tűnt, mire a metró az én megállómhoz ért. A gyerek természetesen végigóbégatta ezeket a kellemetlen perceket.

És ha ez így önmagában nem lenne elég, a fényglyph után egy szabályos, kerek lyuk maradt a vállam alatt egy kicsivel a kabátom ujján. Ahogy a papírra rajzolt glyph a papírt, úgy a kabátomra rajzolt glyph a ruhaanyagot kebelezte be, amikor aktiválva lett.

A suliba érve az első dolgom az volt, hogy a mosdóba rohanva megpróbáljam kimosni a másik kabátujjamra rajzolt tűzglyphet. Gondolom, mondanom sem kell, hogy a szappan nem hozta ki a textilfilcet. Megfogadtam magamban, hogy óvatos leszek. (Ennél többet nem tehettem.)

A pechszéria ellenére egészen megörültem a felfedezésemnek. Az új glyphrendszerből csak a fényglyphet ismerem, és az, hogy a Titán vérének közelsége miatt tudom használni a régi glypheket, nagyban megkönnyíti a túlélést. (Mert hát egy Collector mászkál a suliban.)

A nap folyamán még három random felfirkált glyphet aktiváltam véletlenül. Füzetborítók, tankönyvlapok, és a tolltartóm fedele estek áldozatul. Ha jól láttam, nem voltak szemtanúk, de ki tudja.

A tanulság az, hogy túl sok The Owl House témájú dolgot firkálgatok.

.::{🌌}::.

Utolsó óra után csekkoltam, hogy lekopott-e a Titánglyph a kezemről (szerencsére nem), és megint meglátogattam a takarítószertárt, csak mert szeretek veszélyesen élni.

Anyukámnak írtam egy SMS-t, hogy néhány osztálytársammal együtt fogunk tanulni ma délután a suliban, úgyhogy később érek haza.

A szertárban semmi rendelleneset nem találtam, de nem adtam fel ilyen könnyen. Leültem a földre a felmosóvödrök közé, elővettem a spanyolcuccomat, és nekiálltam házit írni.

Én tudok várni.

Olvasni nem akartam, mert tudtam, hogy ha egyszer belemerülök egy könyvbe, Belos a teljes hadseregével elvonulhat mellettem úgy, hogy ne vegyem észre. Így hát angyali gyerek módjára házikat írtam és tanultam.

Olyan szépen felkészültem bioszból, mint eddig még soha. Párszor (azaz félpercenként) elkalandozott a figyelmem, de bőven volt időm, így sikerült bebifláznom a központi idegrendszert.

Amikor kezdtem belemerülni a fizikafüzetembe, hirtelen nagy fényesség támadt. Úgy pattantam fel, mintha rugók lettek volna a lábam helyén.

Nem is volt téves riasztás: a jól ismert kapu bukkant fel a szertár közepén.

-Ezaz!- öklöztem a levegöbe diadalmasan.

A kapu nyílni kezdett. Vajon ki fog kilépni rajta? Eda? Lilith? Darius? King? Luz? Amity?

Még a fél szereplőgárda hátra volt a felsorolásból, amikor a kapu teljesen kinyílt, és megpillantottam az érkezőt.

-Ó, csak te vagy az- szaladt ki a számon.

-Abigél? Mi a fészkes fenét csinálsz délután ötkor a takarítószertárban?- Fanni szemöldöke majdnem a hajvonaláig felszaladt.

-Várok... Azaz csak vártam. Várjunk, neked hegyes a füled?- csak most esett le, hogy mit látok- Te jó Titán, boszi vagy?

Izgalmamban véletlenül aktiváltam a tűzglyphet az eddig épen maradt kabátujjamon.

-ÁÁÁÁ!- visítottam, miközben vadul ráztam a lángoló karomat.

Fanni sóhajtott, és rajzolt egy varázskört. Egy vízvarázslattal eloltotta a tüzet.

-Egyre kevésbé értelek- jegyezte meg- Várjunk... Te egy régi tűzglyphet használtál! Ezek szerint nálad van?

-Ó, ezt keresed?- mutattam fel a Titánvéres üvegcsét.

Csak utólag esett le, hogy mennyire főgonoszosan hangzott ez a mondat. Fanni szerencsére nem vette főgonoszosnak, mert körülbelül annyira fenyegető a képem, mint egy harcias bébihörcsögé.

-Igen, és még sokan mások is, akik nem kérik ilyen kedvesen- fonta karba a kezeit. Bezzeg ő elég fenyegető jelenség volt.

-Tényleg? Mint például egy Collector?- kérdeztem lazán.

-Egy Collector járt itt?- hökkent meg Fanni. Végre ki tudtam zökkenteni a fölényességéből.

-Tegnap reggel- válaszoltam- Ennek köszönhetően menekültem meg- felhúztam a kabátom ujját és megmutattam a Titánglyph-et a karomon.

-Szóval nem látott téged- sóhajtott kissé megkönnyebbülten Fanni- Tudod, ha látott volna, most vadásznának rád a Collectorok, és kénytelen lennélek magammal vinni, de így elég, ha csak ezt veszem el- nyúlt az üvegcséért.

Elrántottam előle a kis flaskát.

-Ez nem ilyen egyszerű- mondtam, csak hogy húzzam az időt.

-Mi nem ilyen egyszerű?- Fanni megint megpróbálta elorozni az üveget. Elléptem a keze útjából, és a lehető legtávolabb tartottam tőle a flaskát, mert tudtam, hogy csak így fog meghallgatni.

-A Collector sejtette, hogy itt lesz az üveg, de nem találta- magyaráztam- Valószínűleg levonta a következtetést, hogy akkor az iskola egy tanáránál, diákjánál, vagy dolgozójánál van. Ha nem adjuk a tudtára, hogy nálunk van, és leléptünk vele, akkor lehet, hogy ártatlanokat fog bántani.

-És ezt hogy akarod megcsinálni?- vonta fel a szemöldökét kétkedőn Fanni.

-Először is, te normál ember módjára bejársz a suliba- soroltam- Másodszor, délután mindenféle ürüggyel bent maradunk a suliban tanítás után, lehetőleg a takarítószertár közelében. A Collector vissza fog jönni, ha ezt keresi- ráztam meg az üveget- És látni fog minket, látni fogja, hogy nálunk van. Azonban mielőtt elkaphatna, bumm, átugrunk a kapun. Így nem fog ártatlanokat gyilkolászni.

-Ez a terv egyszerre nagyon okos és nagyon hülye- válaszolt Fanni.

-Pont, mint én- vigyorodtam el.

-Nem, te főként hülye vagy.

-Akkor beismered, hogy a tervem meg főként okos?- még szélesebbre húztam a mosolyomat.

-Haha, rohadt vicces- forgatta a szemét Fanni- Ha valamivel talpraesettebb lennél, még működhetne is a terved.

-A Titánvér közelsége miatt működik a régi glyphrendszer- védekeztem- Azzal pedig nagyon jó vagyok.

Fanni egy teljes percig csendben állt és bámult engem. Úgy tűnt, hogy mérlegel.

-Igazad van, ez az egyetlen módja annak, hogy senki se kerüljön miattunk bajba- ismerte be végre, amikor már kezdett para lenni a bámulása.

-Ismerd be, hogy okos vagyok!

-Egy köteg papírral akarsz nekimenni egy Collector-nak. Önszántadból- felelt Fanni szárazon.

-Hidd el, ha lenne ötletem arra, hogy elhitessem a Collectorral, hogy a matektanár az embere, már belevágtam volna- grimaszoltam.

Fanni szája széle valahogy úgy görbült, hogy azt mosolynak is lehetett nézni.

-Ennyi idő után végre egyetértünk valamiben, Miroszlavics- jegyezte meg, és a hangja mintha egy cseppet barátságosabb lett volna.

-Meglepődnél, ha tudnád, mennyi mindenben értünk még egyet- mosolyogtam.

Magamban már örültem, mert ez számomra a lehető legjobb forgatókönyv. Fanni visszajön, és lesz esélyem jóvá tenni mindent, amit a veszekedésünk óta mondtam vagy tettem, aztán seggberúghatom azt a Collectort, aki a frászt hozta rám, és végül elmehetek a Boiling Isles-ra. Mindeközben ráadásul valami jót is teszek.

Ez nem csak win-win, ez már win-win-win-win.

Együtt léptünk ki a takarítószertár ajtaján.

-Csak azért találtad ki ezt az egészet, hogy a Boiling Isles-ra mehess, ugye?- pillantott rám Fanni, miközben becsukta az ajtót maga után.

Nem válaszolok. Még mindig átlát rajtam, mint az üvegen. Egy pillanatra komolyan olyan érzésem támadt, mintha a több hónapos viszály meg sem történt volna. Pedig általában viszonylag haragtartó vagyok.

-Végre lesz megint kiről másolni a házikat- jegyeztem meg, hogy kicsit kevésbe tűnjek szentimentálisnak.

Fanni vágott egy pofát, és nem méltatott válaszra.

Megírva: 2023. április 24.
Lektorálva: 2023. április 25.
Posztolva: 2023. május 02.

Continue Reading

You'll Also Like

13.1K 717 46
Korhatár: 18+ Párosítás: Aemond Targaryen & OC (saját karakter) Jellemzők: romantika, akció, dráma, sötét Figyelmeztetések: kínzás, erőszak, lemon (s...
2K 107 11
„És, ha együtt vagyunk, akkor mi van? Semmi közöd nincs ahhoz, hogy kivel randizok, és kivel nem. Féltékeny vagy, vagy mi?" „Féltékeny? Én? Bottal se...
3.6K 185 24
A történet egy Kitty nevű egyetemista lányról szól, aki 2okos rajongó. Csak az iskolában jön rá, hogy példaképe, Ice osztálytársa lesz. A lány szívét...
85.2K 3K 51
Amikor egy cukrász és egy autóversenyző találkozik, az életük egyik legnehezebb időszakában, hogyan alakul a sikeres, fiatalok élete? Hogyan tudják e...