Să furi de la zei

De anabella12355

1.6K 494 40

Regatul Underfalling e renumit pentru frumusețea și prosperitatea de care se bucură dar mai ales pentru ființ... Mais

Prolog
Sfârșitul
Problema de la castel
Să furi de la zei
Povestea
Planul
Orb
Inelul
Zeii
Plecarea de la castel
Tabloul
Focul de tabără
Solstițiul de Seceră
Norul
Evadarea
Adaminis
Familie
Povestea lui Adaminis
Zeița Seducției și a Obsesiei
Inimi fisurate
Grădina Zeiței Tămăduirii
Cuvintele rănesc
Oglinzile Adevărului
Palma prezentului
Inimi sfârâmate
Dragoste de tată
Piatra lui Adaminis
Deținătorul coșmarurilor
Dimineața de după coșmaruri
Zeul Coșmarurilor
Povestea Nefteei
Să fii iubită
Povești cu final nefericit
Relațiile secrete
De vorbă cu Adaminis
Inimă de Zeu
Partea violentă a suferinței
Mărturisirea
Promisiuni
Grădina La Miezul Nopții
Sentimentele Zeilor
Sentimentele Lui Kamnur
Teatru
Planul De Rezervă
Îmbrățișarea Morții
Lacrimile Zeilor
Cicatricile Trecutului
Ochii De Aur
Fiică De Zeu
Jocul Zeului
Așchia Lui Adaminis
Țesătura Minciunilor
Ițele Escrocheriei
Zeul Minciunilor
Revanșa Zeului
Escrocheria Trădătorului
Să Minți Și Să Trădezi
Trădările Din Trecut Și Prezent
Kamnur
Cerul Plin De Stele
Lucrurile Ascunse Ale Zeilor
Zeița Minciunilor Cade
Zborul Fluturelui

Aysu

24 9 3
De anabella12355

     Azuri își sprijini coatele de masă și își lăsă capul sprijinit de brațe . O urmărea pe Lefida cum se plimba dintr-o parte-n alta explicând lucruri despre zei iar ea își înăbuși căscatul .

- După cum am spus și acum câteva minute , zeii dețin câte un obiect specific ce le definesc puterea . Legendele spun că obiectele lor le dețin puterea și dacă le-ai putea fura unul dintre obiecte ai putea deveni tu însuți un zeu . Lefida dă pagina la cartea pe care o ține în brațe admirând desenul de pe pagina .

      Aceasta întoarce desenul spre Azuri doar pentru a o vedea cum moțăie liniștită . Încântarea de pe chipul Lefidei se șterge și atunci când închide zgomotos cartea Azuri tresare speriată . O privește pe Lefida care era în fața ei cu expresie încruntată .

- Nu dormeam . Se apără Azuri schimbându-și poziția pe scaun .

- Sigur . Lefida își pune o mână în șold și își țuguie buzele voluminoase .

- Serios ! Ai spus că zeii dețin câte un obiect specific și că dacă reușești să le obții e posibil sa le furi puterea devenind tu însuți un zeu . Azuri își mușcă buza de jos și își pipăie buzunarul în care se află așchia din statuie .

- Oh ! Exclamă Lefida surprinsă .

- Vezi ? Sunt atentă doar că azi m-am trezit devreme , am avut și multe informații de asimilat . Îmi e greu să fiu foarte activa .

- Înțeleg , pentru toți a fost o zi extrem de plină de surprize. Parcă nici nu-mi vine să cred că zeii s-au întors . El atât de ... ireal ! Sunt încă oamenii care au trăit pe vremea Erei Negre , dacă ar afla că istoria s-ar putea repeta ...

- Stai puțin ... Dar Era Neagră când s-a sfârșit mai exact ? Azuri se ridică de pe scaun pentru a se dezmorții și veni lângă Lefida .

- Acum 20 de ani , aproximativ . Lefida se sprijini în palme de marginea mesei și încearcă să nu se învinovățească .

               Cum nu și-a dat seama? Pielea arsă de soare , ochii căprui , buzele pline cu dinții curați ca laptele și accentul tipic . Se vedea de la o poștă că era din Aysu . Cum ea , care acolo se născuse și copilărise , nu reuși să-și recunoască poporul ? Dar acesta nu mai e poporul ei , nu mai e nimeni în Aysu care să conteze pentru ea , e un regat ca oricare altul .

- D-a ? Azuri se blestemă pentru glasul ei sugrumat . Și eu sunt din ... Aysu . Lăsă ea porumbelul să-i zboare din gură .

- Oh ! Lefida zâmbi încântată . Mă bucur atât de mult că mai este cineva care să fie din același regat ca și mine . Fără supărare dar nu prea semeni cu un aysu .

- Mda . Azuri pipăi din nou după așchie și își mușcă interiorul obrazului .

- Îmi pare rău , drăguță. Lefida își duce mâinile la gură cu o expresie de pură părere de rău . Nu am vrut sa te jignesc , sunt sigură că ești o aysu în exterior cât și în interior.

- Nu sunt o aysu ! Se răsti Azuri mârâind . Lăsăm orele de istorie pe altă dată , am treabă . Azuri ieși din încăpere trântind raftul cu cărți în urma ei .

      După ce ieși din cameră se simți vinovată . Nu ar fi trebuit să țipe la Lefida , până la urmă ea spuse că e din Aysu . Dacă Asahi ar fi aici ar fi luat-o de ureche și i-ar spune să-și ceară scuze . Pe urmă i-ar da o palmă după cap spunându-i că și ceilalți au sentimente nu numai ea .

      Scoase așchia și o privi pentru câteva secunde înainte să o pună din nou în buzunar oftând . Muzeul oricum s-a deschis deja deci nu mai are niciun motiv să se grăbească. Statuia lui Adaminis poate să mai aștepte , până la urmă nu pleacă nicăieri . Poate nici nu se va uita cineva atent la statuie , de când stă ea la muzeu numai străinii au vizitat secțiunea zeilor și nici atunci nu au stat prea mult .

      Azuri redeschide raftul și se uită puțin în cameră înainte de a intra. Lefida își strângea foile și cărțile cu ochii în lacrimi iar atunci când observase că Azuri s-a întors în cameră încercă să ascundă faptul că a plâns . Acum vinovăția o mânca de vie și simți că o să înceapă și ea să plângă.

- Îmi pare rău , Lefida . Nu am vrut să țip la tine , tu nu ai nicio vină . Azuri fugi spre ea și o strânse în brațe cu lacrimi în colțurile ochilor.

- Nu , mie îmi pare rău . Nu ar fi trebuit să deschid un subiect atât de sensibil . Am fost insensibilă. Lefida o strânse mai tare în brațe .

- Nu , e vina mea . Tu nu aveai de unde să știi că e un subiect atât de sensibil.

    Se despărțiră din îmbrățișare și Lefida își ștergea lacrimile care i se scurgeau pe obraji. Lefida voia să continue cu scuzele dar o voce o întrerupe .

- Îmi pare rău că trebuie să vă întrerup momentul . Asahi avea o desagă în mână și le privea pe fetele care acum câteva minute își plângeau greșelile .

- Ai stricat tot momentul . Azuri își pune mâinile în sân și îl privește încruntată pe Asahi care aruncă desaga pe masă și se pune între fete .

- Nu știam că istoria zeilor o să vă emoționeze atât de tare . Asahi rânji spre Azuri și ea pufni .

- Îmi pare rău , Azuri , Asahi . Sunt puțin cam emotivă . Lefida se rușină de ieșirea ei nepotrivită .

- Nu-l băga în seamă , Lefida . Asahi e la fel de emotiv ca o buturugă . Azuri o mai strânge încă o dată în brațe pe Lefida . Încă o dată , îmi pare rău . Eu trebuie sa plec , am niște treabă , continuăm mâine cu lecțiile . Azuri plecă iar Asahi își îndreptă atenția spre Lefida .

- Ce a mai făcut ? Asahi se uită atent în ochii Lefidei pregătit să audă cum Azuri făcuse altă prostie .

      Lefida avea impresia că mai bine rămâne între ele două discuția lor despre Aysu . Azuri nu părea deloc încântată de a vorbi despre locul ei natal și era sigură că Asahi nu ar fi renunțat atât de ușor . Ar fi răscolit totul despre Azuri cu sau fără permisiunea ei . Dar ea nu îi va spune nimic despre asta , dacă Azuri vrea să țină lucrurile secrete , vor rămâne secrete .

- Ne-am certat puțin pentru că nu era atentă la ceea ce-i spuneam . Dar după ce am discutat ,puțin mai aprins , am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să facem lecțiile mâine . Lefida îi zâmbi lui Asahi și își adună lucrurile înainte de a pleca .

    Asahi aprobase dar nu credea nici o iotă din ce-i spuse Lefida . Era imposibil ca o cearta cu Azuri să se sfârșească cu ea cerându-și scuze . De obicei pentru asta era Asahi , să-i atragă atenția când exagera . Avea să lase lucrurile așa , deocamdată.

     Azurii privi lichidul transparent din sticluță și i se părea imposibil ca apa din sticluță să poată lipi așchia dar , până la urmă , nu ea era expertul . Dacă un inventator , adică Tremor , spunea că rășina lotusului de cascadă poate lipi orice material cine era ea să-l contrazică . Pune sticluța înapoi în buzunar și privește lumea grăbită din jurul ei .

    Toți păreau atât de grăbiți dar liniștiți , niciunul nu bănuiește că tiranii care i-au terorizat acum 20 de ani s-au întors . Nimeni nu știe înafară de grupul lor ciudat și pestriț . Un inventator , o profesoară de istorie , un spion , un rege și o hoață . Că veni vorba de hoție ea nu furase nimic astăzi înafară de acel inel .

    Inelul ! Azuri se verifică dar nu-l mai avea , căutase în fiecare buzunăraș dar nu mai era . Asahi ! Sigur el îl luase pentru că o văzuse atunci când îl furase . Pieptul lui Azuri se încălzi și lovi cu piciorul într-o piatră țipând frustrată . Toți s-au oprit din graba lor și o priveau acum . Ea privi în jurul ei și pe urmă plecă furioasă spre muzeu .

    Nimeni nu-i fură lucrurile ! O să-i arate ea ce se întâmplă atunci când cineva îi fură lucrurile . Când ajunge la muzeu trage de ușă dar aceasta refuză cu încăpățânare să se deschidă. Trage mai tare și pe urmă se împinge în ea dar degeaba , era blocată . Își trecu cu mâna prin păr și pe urmă se îndreptă spre spatele muzeului .

    După ce se cățără pe burlan , cu transpirația curgându-i pe șina spinării , intră prin acoperiș închizând totul în urma ei . Camera ei din pod rămase la fel cum o lăsase cu așternuturile împrăștiate și întunecată . Privi rafturile pe care erau așezate tot felul de obiecte pe care le furase și observase un loc unde inelul s-ar fi potrivit perfect .

- Vei plăti pentru asta , Asahi ! Mormăi și își încleștă maxilarul .

     Azuri scoase butonii pe care îi furase de la Lain și îi așeză pe un raft între o păpușă de porțelan și o pisică de pluș cu ochii negri din mărgele . În ochii îi sări săculețul din fundul raftului , săculețul în care se afla broșa .

     Acum , dacă analiza mai bine situația , visul i se păru chiar foarte interesant și ciudat . Acele pene erau atât de frumoase iar răceala emanată de acei șerpi era chiar foarte primitoare . Ochii aceea de aur i se păreau atât de cunoscuți iar veșmintele albe păreau foarte confortabile .

      Spre deosebire de visul pe care îl avuse atunci când Asahi o adormise . Era legată la mâini și la picioare cu două perechi de cătușe grele și alerga cât o țineau picioarele căci simțea cum ceva o urmărește , o fiară sălbatică și oribilă . Coșmarul acela chiar fusese oribil dar nu mai oribil ca realitatea că zeii sunt vii , ca realitatea că Adaminis e viu .

     Luase săculețul și îl pipăi pentru a se asigura că broșa era încă acolo apoi îl aruncase înapoi pe raft . Deschise trapa și coborî scara pentru a intra în muzeu . Când intră în secțiunea zeilor se căută prin buzunare după rășină și așchie .

- Am reușit să fac rost de ceva lipici . Voi știați că rășina lotusului de cascadă poate lipi orice ? Le spuse Azuri statuilor fără să le privească fețele plictisite. 
    
    După ce găsi rășina și ciobul își ridică privirea spre statuile zeilor dar împietri . Piedestalele erau goale , statuile zeilor lipseau .

Continue lendo

Você também vai gostar

1.3K 78 21
Dacă am fi conștienți de cât de repede trece timpul și cât de scurtă este viața, probabil am iubi mai mult și n-am mai da cu piciorul la fericire, cr...
103K 9.8K 31
A reuşit. A scăpat. A ieşit din iad. Însă unde se află? Ce se întâmplă? Aceasta nu este casa ei. Acesta nu este timpul ei. Acesta nu este corpul ei. ...
16.9K 544 111
M-ai făcut să sufăr, acum e rândul meu. M-ai făcut să plâng, acum e rândul meu. Mi-ai distrus viața, acum e rândul meu
19.4K 2K 103
》☆ Fantezie ☆《 》♡ Dragoste ♡《 Singura problemă care țopăia pe fiecare nerv al Zemorei Bloom, era practic ieșirea ei în societate. Crescută de mi...