Patience | L.N.

By ThatsNicol

12.9K 484 43

On sa nebál rozprávať o psychických problémoch a tabuizovaných témach. Vedel aké veľmi dôležité je psychické... More

Prologue
uno
due
tre
quattro
cinque
sette
otto
nove
dieci
undici
dodici
tredici
quattordici
quindici
sedici
diciassette
diciotto
diciannove
venti
ventuno

sei

522 19 4
By ThatsNicol

Hodinky na Livinom telefóne ukazovali päť minút po pol štvrtej poobede. Lando jej sľúbil, že ju vyzdvihne z univerzity aby nemusela nikde chodiť verejnou dopravou. Bola mu vďačná i napriek tomu, že meškal niečo okolo pätnástich minút.

Prekračovala z jednej nohy na druhú. Bola jej zima nakoľko sa londýnske počasie predviedlo v celej svojej kráse. Čo by dala zato, keby nebola ráno hlúpa a vzala si na seba okrem saka aspoň bundu, či dokonca kabát.

„Čo tu ešte robíš Liv. Nekončila si náhodou pred pol hodinou?" z myšlienok ju prerušil hrubý mužský hlas. Jej oči sa stretli s Adamom Sinclerom, jedným z dobrých kamarátov jej staršieho brata, ktorý zhodou okolností študoval na rovnakej fakulte ako ona. Rozdiel bol v tom, že Liv len začínala, zatiaľ čo pre Adama bol tento akademický rok tým posledným.

„Končila," kývla mu na utvrdenie jeho domnienky „čakám na odvoz."

„Kľudne zruš Seba, zaveziem ťa domov. Koniec koncov mám to po ceste." navrhol jej. Na jeho tvári sa rázom zjavil široký úsmev odhaľujúci jeho snehobiele zuby.

Olivia mávla rukou: „Netreba!" ubezpečila ho „Sebastian je i tak v práci. Príde po mňa niekto iný." snažila sa nezachádzať príliš do detailov. Nepotrebovala aby Adam hneď bežal za jej bratom vešajúc mu na nos podrobnosti týkajúce sa jej súkromného života.

„Ale, ale" Adamov hlas sa v momente zmenil na hravejší, podpichovačnejší „malá Livi si našla priateľa?" doberal si ju.

„Nezačínaj ešte aj ty!" vyčítajúc ho buchla do ramena načo Adam vystrel ruky pred seba v obranné gesto.

„Mám s tebou počkať alebo?" navrhol jej.

Olivia sa chystala odmietnuť jeho ponuku, keď sa ulicou rozozvučal zvuk patriaci hlasnému, výkonnému motoru. Zo zákruty sa vynoril oranžový McLaren zastavujúc rovno pred vchodom do univerzitného areálu.

„Wau!" bolo všetko čo bol schopný Adam zo seba dostať. Kým on očami hltal každý záhyb športiaku, Liv v duchu preklínala nie len Landa ale i seba. Jeho zato, že zbudil zbytočnú pozornosť a seba zato, že vôbec s nejakým obedom súhlasila.

„Tak to bude môj odvoz." prehovorila smerom k Adamovi. Jediné po čom túžila bolo sedieť už v tom nechutne drahom aute strácajúc sa preč z tohto miesta, z dohľadu všetkých študentov, medzi ktorými boli i niektorí jej spolužiaci, či známi.

Adam jej neodpovedal, zdalo sa akoby ju ani nevnímal a preto mu hnedovláska zo srandy zamávala rukou pred očami. Nič, žiadna reakcia.

„Sincler," snažila sa ho prebrať z tranzu. Modlila sa aby Lando nebol natoľko hlúpy aby z toho auta vyliezal. Nechcela aby sa po univerzite o nej šírili rôzne klebety. Jej prosby však neboli vyslyšané. „Začo ma trestáš Bože?" zamrmlala venujúc rýchli pohľad nebu nad hlavou. Dvere na McLarene sa vydvihli do výšky umožňujúc tak mladému jazdcovi vystúpiť. „Jasné, ten blb nemôže byť ešte viac nápadný." pomyslela si Liv búchajúc si dlaňou o čelo. Lando Norris pre ňu prišiel nie len v pekelne drahom aute ale ako čerešnička na torte bol celý oblečený v svojom pravdepodobne pracovnom odeve. Oranžovo čierna McLaren mikina, čierne nohavice, McLaren šiltovka a klasické čierne tenisky.

„Ahoj Liv!" pozdravil ju „Môžeme ísť?" spýtal sa absolútne ignorujúc Adama a všetky pohľady, ktoré boli na ňom nalepené. Očividne bol vytrénovaný, čo sa o Olivii povedať nedalo. Nerada na seba pútala pozornosť, radšej bola v úzadí ako v centre pozornosti a preto ho mala chuť roztrhnúť na polovicu.

So zdvihnutým prstom mu naznačila nech chvíľku počká otáčajúc sa na Adama: „Adam," skúsila to ešte raz, no opäť žiadna odozva „Adam naozaj musím ísť lebo ma z tej všetkej pozornosti porazí. Prepáč!" vydýchla.

Bezmyšlienkovito chytila Landa za ruku ťahajúc ho naspäť k autu.

„Nemyslel som, že sa už dnes budeme držať za ruku." zavtipkoval mladý Brit, no Liv ho rázom spražila svojim intenzívnym pohľadom „Okamžite," ukázala na auto „otvor tie hlúpe dvere!" dala si dostatočne záležať na zvýraznení každého jedného slova, ktoré opustilo jej pery.

Lando si ju od hlavy po päty prešiel skúmavým pohľadom „Ježiš ženská upokoj sa!" odporučil jej odomkýnajúc auto. Dvere sa automaticky otvorili a tak netrvalo dlho a Liv sedela v koženej sedačke patriacej spolujazdcovi. V momente bola kľudnejšia.

„Ty naozaj vieš ako nepútať pozornosť." skonštatovala potom ako si do auta nastúpil i on.

Z Landovej tvári sa dalo ľahko vyčítať nepochopenie: „Urobil som niečo?" spýtal sa štartujúc motor. V momente vystrelili na cestu ako letiaci šíp.

Olivia sa musela zasmiať nad nevinnou hlúposťou chlapca sediaceho po jej pravici: „Prišiel si na tomto aute pred moju školu oblečený celý v oblečení patriacemu tímu, za ktorý jazdíš. Určite sa nikto nedovtípil, že si Lando Norris. Už vidím ako budem predmetom najnovších diskusií a klebiet, ktoré sa budú šíriť londýnskou metropolitnou."

Lando sa na malý moment zháčil: „Nechceš aby nás spolu videli?" Liv v jeho hlase v momente rozpoznala ľútosť miešajúcu so sklamaním.

„Lando!" melodramaticky ho oslovila „Nie všetko je o tebe! Nejde o to, že nechcem byť videná po tvojom boku. Ide mi o to, že nechcem aby bolo moje meno v ústach každého študenta Londýnskej Metropolitnej Univerzity." snažila sa mu celú situáciu vysvetliť.

„Na rečiach ostatných by ti nemalo záležať." Lando pokrčil ramenami.

Mal pravdu a Liv si to veľmi dobre uvedomovala: „Nie je to tak jednoduché ako sa to povie alebo zdá." odsekla venujúc pohľad scenérií, ktorá sa na jej vkus vďaka výkonnému motoru menila až prirýchlo.

„Vezmem ťa na miesto kam veľmi rád chodím, no nemôžem tam chodiť príliš často." mladý Brit sa snažil zmeniť atmosféru panujúcu v jeho aute. Naozaj si nepredstavoval, že ich stretnutie začne takto.

„Čokoľvek Lando." odsekla mu.

Lando pokrútil hlavou: „Ženy a ich extrémne zmeny nálad." pomyslel si. Nechcel prilievať zbytočný olej do ohňa a tak po zbytok jazdil čušal dúfajúc, že sa Liv upokojí a bude mať lepšiu náladu.

Olivia s údivom vystúpila z auta. Nevedela či sa smiať, plakať, oboje naraz alebo sa otočiť na opätku a odísť.

„McDonald, naozaj?" neveriacky sa spýtala mladého jazdca. Čakala hocičo ale o tomto by sa jej ani len nesnívalo.

Lando s hrdým úsmevom zdobiacim jeho tvár prikývol: „Moc to jesť nemôžem a keďže stretnutie s tebou je výnimočná situácia tak si to zaslúži i dobré a hlavne výnimočné jedlo."

Liv sa pripravovala nato, že Brita schladí uštipačnou poznámkou, no jeho psačí kukuč jej v tom zabránil. A tak so sklonenou hlavou kráčala smerom ku vchodu.

Lando sa v polke cesty zastavil: „Nechal som si v aute mobil. Kľudne chod do vnútra. Hneď prídem!" ubezpečil ju.

Liv rýchlym krokom prešla ku dverám. Očami preskenovala temer prázdny podnik sadajúc si k stolu na druhej strane miestnosti. Do rúk vzala automaticky mobil píšuc Care správu.

„Neuveríš kde a s kým som."

O malú chvíľu nato ako správu odoslala jej prišla odpoveď

„Myslím, že viem." ku správe bol priložený odkaz na nejaký instagramový profil „Pozri si videá na stories."k predchádzajúcej správe sa pridala ďalšia.

📍 Somewhere in London

❤️ Liked by f1town, wagsf1, landosgirl4 and 310 others

ln4news ‼️ AKTUÁLNE ‼️

Lando bol dnes popoludní videný ako v spoločnosti neznámeho dievčaťa mieri do jednej z londýnskych pobočiek McDonaldu.

Zdá sa, že neznámou hnedovláskou môže byť Olivia Larsson, priateľka Cary Svensson, ktorá sa v poslednom čase objavuje po boku nie len Landa Norissa ale predovšetkým jeho najlepšieho kamaráta Maxa Fewtrella.

Žeby si náš Lando našiel konečne dievča? 🤔

show all 120 comments

f1fanbase teraz budú všetky dievčatá plakať lebo si ich miláčik našiel dievča, som pripravená na všetku tú spŕšku negatívnych komentárov a nenávisti na adresu toho dievčaťa 🤦🏻‍♀️🍿

mclarengirl mal by sa skôr sústrediť na jazdenie ako na dievčatá

nandolorris vôbec sa k nemu nehodí, určite všetko čo chce sú len jeho peniaze

wagsf1 niektorí komentujúci by sa mali zamyslieť nad svojim správaním 🙄

---------------------------------

Ahojte! ☺️

Tak kto z Vás tipoval, že ju Lando vezme do McDonaldu? 🙊 Úprimne sama som do dnešného večera nevedela kam by ju mladý jazdec mohol vziať a potom mi prišla na um presne táto fotografia a bolo vybavené. 😅😅

Dúfam, že sa Vám dnešná časť páčila a stretneme sa spoločne i pri jej pokračovaní! ❤️

Continue Reading

You'll Also Like

135K 5.2K 46
,,Čo to je?" spýtal sa, ani sa nenamáhal pozerať na skicár na zemi predo mnou. Namiesto toho jeho oči boli uzamknuté v mojich. Prehltla som sliny, z...
3.4K 193 29
Mladá krasokorčuliarka a profesionálny hokejista. Ona jemné, ladné dievča a on tvrdý, hrubý rival. Dva úplne odlišné svety, no osud si vybral práve i...
9.2K 380 28
On je šikanovaný Ona šikanuje On ju tajne miluje ona jeho tieš. Každým stretnutím jeho láska padá ale jej stúpa. Drobný brunet a vysoká blondína. Bu...
8K 58 61