výprava za záchranou Vánoc

By KarinTreznerova

230 64 22

Nad královstvím Perpiris se stahují mračna, zima stoupá a Ledoví očekávají návrat své královny, která touží p... More

adventní kalendář
1. kapitola: úvod
2. kapitola: sílící magie
3. kapitola: příchod do Perpiris
4. kapitola: nevědomí
5. kapitola: Ledová královna
6. kapitola: ztrácení času
7. kapitola: hloupý výmysl
8. kapitola: myšlenkami v Clerfortu
9. kapitola: život jde dál
10. kapitola: rozdíly
11. kapitola: dívky s odvahou
12. kapitola: nedůvěra
13. kapitola: mizející krása
14. kapitola: hrozící nebezpečí
15. kapitola: Zaralejosské hory
16. kapitola: vesnička na západě
17. kapitola: sobi
18. kapitola: jak dlouho?
19. kapitola: vílí návštěvy
20. kapitola: strach
21. kapitola: nedůvěra
22. kapitola: zrada
24. kapitola: Konec dobrý, všechno dobré

23. kapitola: poslední boj

8 2 4
By KarinTreznerova

Wanka uviděla pouze tělo strážného, jak padá k zemi. Srdce se jí splašilo, oči otevřela dokořán a jako by se všechno kolem najendou zastavilo. Viděla Ledovou královnu stahovat svou ruku do normální podoby. Pohlédla na sličný lid – všichni byli zděšení.

„Wanko, Wanko musíme něco dělat!" hulákala Naira a snažila se svou nynější kamarádku probrat z jakéhosi tranzu.

„Nairo," ujala se slova Saelind, když poznala, že Wanka toho není schopna. Viděla bolest v jejích očích. „S Ilmare se postarejte o děti a nemocné, musejí do bezpečí," vydechla a chytla černovlásku za ramena.

„A to bezpečí je kde?" nadzvedla s údivem Naira své husté obočí a rozhodila rukama.

„Ilmare ho najde," kývla k menší dívce. Země pod nohama všech dívek se otřásla. A najednou už i ony viděly ledové sochy. Poddané Ledové královny. Blížili se, zeď nezeď. Získali sílu.
„A my, Wanko, my musíme bojovat. Zachránit, co se zachránit dá," otočila svůj pohled k Wance, když mladší dívky uposlechly jejích rozkazů a začali se ujímat nejmladších dětí.

„Ale," vydechla Wanka, „ale Haldir," zamumlala a zvedla pohled k Saelind.

„Jdeme bojovat za Haldira," přikývla a vložila do dívčiny rozklepané dlaně dlouhý stříbrný meč. „Teď nebo nikdy, Wanko," usmála se, „kreju ti záda."

Wanka pochopila, že nemůže ztrácet více času, a tak se rozběhla, aby se k Ledové královně dostala dříve než ožívající sochy.

„Wanka!" ozývalo se z mnoha stran, až se zrzce na tváři objevil drobný úsměv. Pokud v ní věřili, mohla to dokázat. Musela.

Během vteřiny se strhl obrovský boj. A zatímco Naira s Ilmare doprovázeli vyděšené děti do velké síně v královském hradě, Saelind šermovala čím to jen šlo, aby držela Ledové dál od Wanky.

„Wanko, nemáme moc času! Jsou silní! Musíš to udělat! Hned!" volala zelenovlasá bojovnice a na jednu ze soch hodila dřevěný kbelík.

„Ledová královna padne!" vykřikla Wanka a úlomek temného Clerfortského meče zabodla královně do hrudníku. Těsně kolem ní proletěl ostrý rampouch, když královna pocítila, jak z ní veškerá magie odchází.

Wanka sledovala, jak se ženská tvář tvaruje do vrásčitého obličeje staré ženy a postupně se z ní stává pouhopouhý prach.

„Haldir," vydechla, když si uvědomila, kdo v bolestech leží na zemi a z posledních sil dýchá.

Mezitím Ledoví roztály a z těch zákeřných ledových soch se stali pouhý skřeti a trolové. Původní sličný lid v Ledovém království.

„Haldire," vzlykla trhavě zrzavá dívka a chytila strážnému dlaň. „Naira má bylinky. Půjde to. Všechno půjde," usmála se, ale plakala.

„To nic, princezno," pousmál se Haldir a natáhl dlaň k její tváři, „občas musí někdo zemřít, aby se mohl narodit někdo jiný," pokrčil rameny, „zachránila jste Perpiris, Wanko, věřil jsem vám," usmál se a vtiskl dívce polibek. První, avšak i polední polibek, který ji kdy dal. Poté jeho hlava klesla, ruka dopadla na kamennou podlahu pod ním a Wance po tváři stekla velká kulatá slza, putující po Haldirově hrudníku.

„Tohle nemůže být konec. Nesmí," vzlykala, ale muž ležel nehybně dál.

„Měl štěstí," promluvila na jednou z dálky Ilmare a začala si rozvazovat šátek. Wanka jí nechápavě pozorovala, zatímco si jej Ilmare sundala. Šedýma očima Haldira pozorovala. „Měl štěstí, že vás, princezno Wanko, mohl poznat," pokrčila rameny a přišla k nim blíž, „a štěstí má, že vás může poznávat dál."

„Cože?" nechápala Wanka, ale přes uslzené oči uviděla oranžově zbarvené obrazce na Haldirově kůži.

Najednou se jeho tmavé oči otevřely a Haldir se zhluboka nadechl.

„Haldire," vydechla Wanka a silně ho objala. Už jej skoro ztratila. A to když zrovna zjistila, jak moc jí na něm vlastně záleží. Haldir nebyl jen obyčejný strážný... Byl to strážný, co hlídal Wanku z vlastní vůle. Věřil jí a přál si, aby strávila zbytek život jen a jen s ním.

Continue Reading

You'll Also Like

148K 6.7K 83
Přemýšleli jste někdy nad tím, co by se stalo, kdyby se Lily a James nějakým způsobem dostali do budoucnosti? Co když se tam dostanou a poznají svého...
1K 78 23
Co kdyby Potterovi měli psa? Jak by to tu noc dopadlo?
160K 3.4K 50
Příběh je INSPIROVÁN!! od anglické autorky Cory Reilly. Hrozně se mi ten nápad/tvorba líbí, takže pokud vám to vadí nebo nějak omezuje, nečtěte to. ...
222K 7.7K 36
,,Chtěl bych tebe agentko a to moc dobře víš." ,,Oba víme, že to nejde a nemám v plánu se nechat zabít Stylesi." ,,Já se postarám o to abys byla moje...