výprava za záchranou Vánoc

KarinTreznerova द्वारा

230 64 22

Nad královstvím Perpiris se stahují mračna, zima stoupá a Ledoví očekávají návrat své královny, která touží p... अधिक

adventní kalendář
1. kapitola: úvod
2. kapitola: sílící magie
3. kapitola: příchod do Perpiris
4. kapitola: nevědomí
5. kapitola: Ledová královna
6. kapitola: ztrácení času
7. kapitola: hloupý výmysl
8. kapitola: myšlenkami v Clerfortu
9. kapitola: život jde dál
10. kapitola: rozdíly
11. kapitola: dívky s odvahou
12. kapitola: nedůvěra
13. kapitola: mizející krása
14. kapitola: hrozící nebezpečí
16. kapitola: vesnička na západě
17. kapitola: sobi
18. kapitola: jak dlouho?
19. kapitola: vílí návštěvy
20. kapitola: strach
21. kapitola: nedůvěra
22. kapitola: zrada
23. kapitola: poslední boj
24. kapitola: Konec dobrý, všechno dobré

15. kapitola: Zaralejosské hory

6 3 0
KarinTreznerova द्वारा

„Saelind," hlesla slepá dívka a ve dveřích položila na zem batoh.

„Co chceš, skrčku?" protočila nad ní očima zelenovlasá dívka a hodila nůž, který se zabodl do trámů u dveří. Ačkoliv měla Ilmare mnohem lepší sluch než ostatní, a tak slyšela u svého ucha cosi proletět, necukla sebou. Jen stála, jako přikovaná.

„Viděla jsem princeznu Wanku se strážným. Šli k hradbám," vydechla a zavřela za sebou dveře, aby do malého domku nefoukal studený vítr.

Zelenovlasá Saelind jí chvíli pozorovala a tiše obdivovala její klid. Brzy jí však došlo, že ta malá potvora stojí v jejím domě a říká jí naprosto nepodstatné věci. „Tak co chceš, Ilmarko?" nadzvedla obočí a nechápavě černovlásku sledovala.

„Myslím, že jdou za Ledovými. A chci jít s nimi," objasnila jednoduše slepá dívka.

„Ilamare," zastavila jí Saelind a postavila se, „tys je viděla?" nadzvedla obočí, když ji došlo, co jí dívenka při svém příchodu nakukala.

„No... Naira je viděla," vydechla a ustoupila z cesty dlouhovlasé dívce, která zrovna otevřela dveře, neboť pochopila, že se o ní právě mluví.

„Fajn, tak vypadněte. Ale ráda bych podotkla, že Wance nevěřím," zavrtěla hlavou a následně pokynula rukou, aby se obě dívky vydaly pryč z jejího domku.

„Jenže ty, Saelind, se vyznáš v Zaralejosských horách jako nikdo v Perpiris," objasnila tiše Naira a s nadějí v očích zvedla pohled k dívce před sebou.

Mezitím se Wanka blížila k branám Perpiris doufajíc, že její výprava nebude mít dlouhého trvání.

Najednou s sebou vzal ledoví vítr i zelenou Wančinu šálu, kterou Haldir ve vzduchu rychle chytil a lehce jí začal Wance obmotávat kolem krku.

„Dík," ušklíbla se Wanka a pohlédla za sebe. Viděla tam tři obrysy dívek. Jednu malou, dvě o něco vyšší. „Kdo to je?" otočila se Wanka se zájmem na Haldira.

„Netuším," pokrčil rameny strážný a také se na postavy zahleděl. Najednou se z mlhy začala vynořovat běžící Naira, se slepou Ilmare a znuděnou Saelind.

„Co tu děláte?" udivila se najendou Wanka a pousmála se. Byla ráda, že je vidí, neboť jí přišla Ilmare i Naira doopravdy milá.

„Chceme jít s vámi, Wanko," vydechla s úsměvem Ilmare.

पढ़ना जारी रखें

आपको ये भी पसंदे आएँगी

486K 17.5K 54
Hunter Black je nabubřelý vysokoškolák, co ho zajímá jen hokej a holky. Nebo teda aspoň do doby, než pozná sestru svého úhlavního nepřítele. Lydie Wi...
Psychoušek Estakali द्वारा

किशोर उपन्यास

437K 17.2K 44
Věděla jsem, že to myslel vážně a že za to nemohl. To ta jeho porucha, ale... bála jsem se ho. Děsně jsem ho chtěla uklidnit, trhalo mi to moje měkký...
61.6K 3.9K 49
Katherine se narodila se superschopnostmi, ale život ji nijak nezlehčují, právě naopak. Nedokázala si vybavit posledních patnáct let svého života. N...
54.4K 3K 85
Povoleno od Autorky. Na tento příběh si neberu žádná práva jen jsem smutná že už není zde na Wattpadu. Dlouhou dobu jsem ji hledala a když jsem ji na...