výprava za záchranou Vánoc

By KarinTreznerova

230 64 22

Nad královstvím Perpiris se stahují mračna, zima stoupá a Ledoví očekávají návrat své královny, která touží p... More

adventní kalendář
1. kapitola: úvod
2. kapitola: sílící magie
3. kapitola: příchod do Perpiris
4. kapitola: nevědomí
5. kapitola: Ledová královna
6. kapitola: ztrácení času
7. kapitola: hloupý výmysl
8. kapitola: myšlenkami v Clerfortu
9. kapitola: život jde dál
10. kapitola: rozdíly
11. kapitola: dívky s odvahou
12. kapitola: nedůvěra
13. kapitola: mizející krása
15. kapitola: Zaralejosské hory
16. kapitola: vesnička na západě
17. kapitola: sobi
18. kapitola: jak dlouho?
19. kapitola: vílí návštěvy
20. kapitola: strach
21. kapitola: nedůvěra
22. kapitola: zrada
23. kapitola: poslední boj
24. kapitola: Konec dobrý, všechno dobré

14. kapitola: hrozící nebezpečí

6 3 0
By KarinTreznerova

Ačkoliv se Wance již potvrdilo, že ať chce provést cokoliv, Haldir to vždy pořeší s královnou, tentokrát mu věřila, že nic nepoví. Nebo alepsoň neřekne všechno.

Mezitím co se Wanka oblékala do mnohem teplejšího oblečení, Haldir stál u okna a shlížel do království.

„Cítí podezření, královno, že je zde něco špatně," zamumlal černovlasý strážný, ale na královnu se neotočil. „Jestli jí zakážete odejít, ztratí ve vás důvěru. A to, pokud vím, by nebylo dobré," vydechl a konečně se otočil. Pohlédl do kralovniných tmavých očí.

„Budeš jí doprovázet, Haldire, ale přísahám, že jestli se jen přiblíží k Ledovým, skončíš v žaláři," sykla a přimhouřila oči. „Mohlo by jí totiž," odmlčela se, „hrozit nebezpečí." Královna se otočila k Haldirovi zády a rozešla se ke dveřím své ložnice. „Chceme totiž Ledovou královnu přemoct," pousmála se a dveře otevřela, „a teď už běž," vyhrkla a popohnala Haldira, aby okamžitě místnost opustil.

Stráže se vydal chodbou až k pokoji Wanky z Clerfortu a třikrát hlasitě zaklepal na dřevěné dveře.

„Jo?" ozvalo se ledabyle z pokoje, tak jako obvykle. Nikdy neřekla nic slušnějšího. Jako třeba ,dále' to u ní nejspíš neexistovalo.

Haldir vešel do pokoje zrzavé dívky, která je měla odvést od jisté zkázy. Zavřel za sebou dveře a pohlédl na dívku. „Jen chci, abyste věděla, že půjdu s vámi, Wanko," vydechl. Nechtěl se vydat z hradu. Chtěl tu zůstat se svými poddanými, kdyby se něco stalo, ale neměl na výběr. Dostal to rozkazem.

Continue Reading

You'll Also Like

417K 29.3K 27
Todd: Kde jsi? Alice: Doma... Děje se něco? Todd: MUSÍŠ OKAMŽITĚ PRYČ! *** Strašidelné texting jednodílovky. Doporučuji číst ve tmě.
117K 4.3K 77
Isabela je dcera krále andělů.Právě nastoupila do prváku.Škola kde musí andělé i démoni spolu vycházat.Škola kde na Isabel číhá spoustu nebezpečí a t...
269K 3.3K 14
"Slečno Lorsová...vaše známky jsou špatné, měl bych vás to doučit,,-"Jistě, pane Rickmane,, "Doučíte mě fyziku?,,-"Samozřejmě,, "Platí ve fyzice zák...
109K 5.3K 49
Kdysi stanovený mír se začíná hroutit. Ten, jemuž se na hlavě objeví koruna Nejvyšších, má porazit nepřítele, který vstal z temnoty starší než sama D...