Amnesia

By piefly

235K 11.8K 2.6K

Ollie är inte en normal 15 årig tjej, hon bor på ett mentalsjukhus. Ollie lider av dissociativ amnesia, man k... More

Kapitel 1 ~ Mänsklig guldfisk ~
Kapitel 2 ~ Dissociativ amnesia ~
Kapitel 3 ~ Mysterium ~
Kapitel 4 ~ Minnesförlust? ~
Kapitel 5 ~ Föräldralös ~
Kapitel 6 ~ Svår kille ~
Kapitel 7 ~ Frihet är stort nog ~
Kapitel 8 ~ Gamla vänner ~
Kapitel 9 ~ Minnesluckor ~
Kapitel 10 ~ I regnet ~
Kapitel 11 ~ Min tröst ~
Kapitel 12 ~730 dagar ~
Kapitel 13 ~ Finn Maurer ~
Kapitel 14 ~ Förlåt ~
Kapitel 15 ~ 16 ~
Kapitel 16 ~ Bara två glassar ~
Kapitel 18 ~ Galen ~
Kapitel 19 ~ Och nu är jag här ~
Kapitel 20 ~ Mardrömar ~
Kapitel 21 ~ Ärlighet och Genuinitet ~
Kapitel 22 ~ Emilia Thors ~
Kapitel 23 ~ Paus från kopplet ~
Kapitel 24 ~ Paranoid ~
Kapitel 25 ~ Kärlek gör en desperat ~
Kapitel 26 ~ Tårar av lättnad ~
Kapitel 27 ~ Glömmer för en minut ~
Kapitel 28 ~ Ensam ~
Kapitel 29 ~ Hopplöst fall ~
Kapitel 30 ~ Min chans ~
Kapitel 31 ~ Flagnad, röd färg med svart tegeltak ~
Kapitel 32 ~ Som gamla tider ~
Kapitel 33 ~ Du är en idiot, Ollie. En jävla idiot. ~
Kapitel 34 ~ Förhöret ~
Kapitel 35 ~ Förlåt Ollie ~
Kapitel 36 ~ Hej, Sofie. ~
kapitel 37 ~ Hopp för Finn ~
Kapitel 38 ~Ta tjuren vid hornen ~
Kapitel 39 ~ Det svider bara lite ~
Kapitel 40 ~ 3 månader senare ~
Kapitel 41 ~ En sista titt ~
Kapitel 42 ~ Nu eller aldrig ~
Kapitel 43 ~ Törnrosa ~ (Sista kapitlet)
~ Epilog ~

Kapitel 17 ~ Lekte i regnet ~

6.3K 315 61
By piefly

Kapitel 17 ~ Lekte i regnet ~


''Okej, ni får skynda er in. Vilket spöregn alltså!'' Säger Sofie och låser grinden efter oss, strax efter det rusar hon in till byggnaden för att ta skydd. Under bilresan kom ett sådant kraftigt spöregn helt plötsligt, varken jag eller Finn har något problem med regn dock så vi stannar kvar.

Detta påminner mig om när vi satt ute vid gungställningen efter att han hade varit borta i några dagar, jag var sjuk och han berätta om att han hade varit i tingsrätten.

''Vill du gå in?'' Frågar Finn utan att titta på mig.

''Nej.'' Svarar jag och skakar lätt på huvudet. ''Jag gillar regnet, jag lekte alltid i det när jag var liten. Jag har en känsla av att du också gillar regn?" Ler jag och blundar upp mot himlen för att fördjupa känslan av regndroppar mot min kind som rinner ner längst min käke och bildar droppar på min haka som faller ner och försvinner när de träffar marken.

"Jo, det är väll helt okej. När jag var liten så byggde mina föräldrar mig en trädkoja, dock jag tog bort taket för att se himlen när jag övernattade där. Det slutade dock med att jag vaknade på morgonen dyngsur och iskall." Jag skrattar lite, det känns som något jag skulle kunna göra, vi är väll inte så olika ändå. Finn ler åt minnet men leendet når inte riktigt ögonen. Han saknar säkert den tiden, då allt var lätt utan några som helst problem.

''Du har en sådan tur som har någonstans att bygga en trädkoja, jag bodde i ett litet villaområde med en liten, kal trädgård.'' Finn rycker på axlarna och biter sig i kinden som om han funderar på något annat. ''Varför får jag känslan av att du var ett rikt, bortskämt barn?'' Jag slår handen över munnen på mig själv, det var inte meningen att det skulle komma ut så barskt och otrevligt.

Finn ler roat och rycker på axlarna igen. ''För att jag var en rik och bortskämd unge, hela min värld förändrades dock när jag flyttade till slummen när jag fyllt 12. Jag flyttade in med min alkoholist morbror efter mina föräldrars död, då hade jag inte ens en trädgård.''

Vi börjar promendera runt inhängnaden och Finn fortsätter berätta.

''Du kan tänka dig hur de reagerade när en sådan fin pojke som jag flyttade till ett sådant område, ungdommarna där utnytjade såklart min oskyldighet och min status i de lite finare områderna. Jag lärde mig dock snabbt hur systemet funkade, vid bara 14 år var jag dem som manipulerade och utnytjade dem.''

''Hur?'' Frågar jag honom. Vad för system?

''Sälja dem saker dyrt som jag övertalade dem att de behövde, spelade och fuskade såklart. Jag ljög mycket och var riktigt jäkla bra på det, jag blev sällen fast, men när jag väl blev det var det inte vackert.'' Han gräver ner sina händer i fickan stirrar ner på sina fötter när han går.

''Dina ärr, fick du dina ärr efter att du blivit påkommen i en lögn?'' Jag tittar menande på det han har vid hårfästet och det knappt synliga under läppen. Jag är trög inte men inte trög.

''De första gångerna blev jag svårt skadad, jag insåg då att jag behövde lära mig att försvara mig själv eftersom jag inte funderat över huvudtaget på att bara dra mig ur allt och flytta därifrån. Men detta ärret,'' Han drar lätt med fingrarna över sitt ärr vid hårfestet. ''är inte ifrån dem där små amatör fighterna där de bara ville visa mig en läxa.'' Han får det att låta som något tamt, alla hans ärr ser ganska hemska ut.

"Tuffing." Försöker jag att skämta men Finn är för djupt inne i sina tankar att han inte märker av det. "Slogs du mycket?" Frågar jag istället lite mer seriöst.

"Ibland, oftast för pengar. Men anledningen varför jag är här var på grund av en stor lögn." Suckar han och drar fingrarna igenom sitt blöta hår. "Under tiden skaffade jag flera vänner, en av dem hette Ace. Ace slogs för pengar som jag ibland gjorde, dock han var riktigt dukig på det och vann match efter match. Han hade ett helt gäng, jag var själv inte med i något gäng vilket är ovanligt. Ace var den som lärde mig att slåss och jag trodde i början att han var min vän, dock så fick jag lära mig att han inte är särskilt pålitlig, inte jag heller för den delen."

''Och han gav dig det där ärret.'' Fyller jag i. Jag tar mod till mig och stryker lätt med tummen över ärret på hans panna, han rycker till men drar sig inte bort från min beröring.

''Du missar inte mycket du.'' Säger han ironiskt och nickar leende. ''Ja, när han var klar med mig var jag ganska mörbultad och kunde knappt stå på benen.'' Jag stirrar storögt på honom, jag kan inte ens föreställa mig honom i det scenariot. Han biter sig i läppen som om han funderar på att säga något mer men låter bli och nickar tanklöst mot marken.

Hans nyupptäckta sårbarhet får mig att vilja röra honom igen, som att hålla i hans hand som han höll i min när jag hade haft en mardröm. Han gav mig tröst och jag vill göra detsamma för honom, dock så är han en hård typ som säkert bara skulle skratta åt mitt försök att trösta honom. Jag ser ner på hans hand, borde jag? Jag börjar sträcka ut min men ångrar mig och drar snabbt undan den, jag lägger armarna i kors så att jag inte ska bli för frestad. Vad är det för fel med mig?

''Hänger du med?'' Jag sliter blicken ifrån hans hand och möter hans blick, hans ögon lyckas alltid gnistra så vackert trots vädret. Jag tittar upp på himlen, det har slutat regna men molnen ligger fortfarande tungt kvar. Om det nu slutat regna, betyder det då att våran pratstund är över?

''Ja, jag har bara svårt att föreställa mig dig... så.'' Medger jag och skruvar tveksamt på mig. Jag vill veta mer, jag har så många frågor att ställa men jag vet inte vart jag ska börja.

''Är du mättad på information om mig?'' Frågar han leende och börjar gå tillbaka mot byggnaden. Är han seriös? Han kan inte bara lämna mig sådär.

''Va? Nej, inte över huvudtaget!'' Utbrister jag och jagar efter honom.

''Bra.'' Flinar han och går i en sådan snabb takt att jag måste jogga långsamt bredvid honom.

''Vad var det för lögn? Vad hände efter att Ace attackerat dig? Varför befinner du dig på ett sinnesjukhus men inte han? Varför blev du kallad till rättegång? Skadade du Ace när han attackerat dig?'' Frågorna bara väller ur mig. Finn verkar inte ens en aning tillbaka tagen utav alla mina frågeställningar, nästan som om han förväntade sig dem.

''Är det inte roligt med lite mystik i vardagen?'' Skrattar Finn och öppnar dörren.

''Nej, inte alls. Jag vill veta mer!'' Flåsar jag desperat och jagar efter honom in i hissen där han trycker på knappen till våran våning.

''Wow, Goldie. Du är verkligen investerad i mig och mitt liv. Jag är säker på att många på det här dårhuset har flera intressanta historier om varför just dem är här.'' Jag blir knäpp tyst och försöker komma på en bra anledning, jag tappar dock all förmåga att tänka klart när Finn trycker upp mig mot hissväggen med sitt ansikte farligt nära mitt. ''Varför så intresserad i just min?'' Fortsätter han viskande och flinar över hur hans plötsliga närhet påverkar mig.

Hur andas man nu igen? Säg något, säg något, säg något. Kan han inte släppa mig så att jag kan tänka klart! Argghh! Knuffa bort honom, gör något! Du står bara upptryckt mot en vägg med munnen öppen som en idiot!

Jag öppnar munnen för att svara men det kommer inte ut något ljud, i samma stund öppnas hissdörrarna med ett pling. Finn släpper mig långsamt och jag får äntligen chansen att andas igen, min tankeförmåga kommer tillbaka, bättre sent än aldrig.

''Bli inte för mallig nu, jag är intresserad av din lilla historia men inte av samma anledning som du säkert tror.'' Äntligen ord! ''Nästa gång det regnar ska jag se till att utpressa dig på ännu mer information eftersom du verkar endast verkar kunna berätta något för mig när det regnar.'' Med det går jag andfått tillbaka in till våran avdelning, jag tjänar en sträng blick från Sofie.

''Vad har ni gjort där ute i regnet så länge? Du får inte bli sjuk igen.'' Uppmanar hon mig och granskar mitt dyngsura hår och kläder.

''Vi lekte i regnet.'' Svara jag buttert och rycker på axlarna.


^^ Wow, mycket information i det här kapitlet. Berätta gärna vad ni tycker om Finn och hans mysteriska bakgrund i kommentarerna. Jag har inte riktigt funderat ut honom eller Ollie än, work in progress. // Pia ^^

Continue Reading

You'll Also Like

Addicted By l.g

Teen Fiction

332K 9.5K 48
Maybe it's not about the happy ending. Maybe it's about the story. Av: linniegrundmark ©Copyright 2016 Bästa placering Tonårsromaner #2
163K 4.8K 56
"Det händer aldrig något i våra liv. Varför har vi så tråkiga liv?" "Jag håller med. Vi måste hitta på något i sommar!" "Jag har en ide.." "Vadå?" "C...
37.9K 669 16
Ally Miller är 18 år och hennes liv är allt annat än normalt. Hon har en rik misshandlande pappa som inte kunde bry sig mindre om henne. Men det vet...
4.9K 108 11
"C'mon, Scott. Can't you even give me just a sample of what you might assume I am? Okay, I'll give you a clue on what I might be." She paused, taki...