Led jako čokoláda (Znovu na l...

By Mousiiinka88

44.3K 2.1K 1K

Uběhl rok. Dvanáct měsíců. 365 dní od doby co naposledy stanuli tváří v tvář. Každý v jiné zemi. Na jiném kon... More

Úvod
1 - Překonej sama sebe
2 - Dvojitou whisky
3 - Vzbudili jste mě, paka!
5 - Tohle nedopadne dobře
6 - Jeď, když to dokážeš
7 - Do prdele!
8 - V jámě lvové
9 - Zpívej
10 - Tváří v tvář
11 - A je to krásný město
12 - Čekám na ty nejlepší děti na světě
13 - Marco Polo
14 - Ty jsi prostě šílená, Torresová, víš to?
15 - Klení místo pozdravu
16 - Jen já a hokej
17 - Koupel
18 - Je to jednoduché
19 - Kryptonit
20 - Příležitost
21 - Tour de Venice
22 - Správnost okamžiku
23 - Hurikán pocitů
24 - Tady si někdo vrznul
25 - Jedna hozená oliva
26 - Můžeš mi něco slíbit?
27 - Šach mat
28 - Hej, Terry
29 - Nepustím tě
30 - Sáhneš na něj - zaplatíš!
31 - Takovej už život je, příšerko
32 - Odstup
33 - Směr Edmonton
34 - Nedáš, dostaneš!
35 - Abeceda
36 - Stopka
37 - Seš si jistá?
38 - Poklidně spící štěstí
Gratitude

4 - Začni balit

972 50 25
By Mousiiinka88

Mít doma brášku a Ramba bylo jako vrátit se o několik let zpět. Do doby, kdy si ještě na kapelu jenom hráli u nás v garáži. Já v tu dobu nosila rovnátka. Tohle bylo dětství, které jsem mohla prožívat i v dospělosti. S těma dvěma pitomcema nebylo možné se nudit. Kdykoli byl jen na malinký moment klid, vymysleli nějakou ptákovinu a já se do ní samozřejmě nechala namočit. Veškerý problémy pak jisto jistě padly na moji hlavu a chlapáci ze všeho vyvázli jako ti nevinní.

Protože kdo jinej asi tak mohl ukrást v obchodě balíček kondomu?
Já.
Kdo to vymyslel?
Oni.
Koho chytili a kdo byl potrestaný?
Já.
Samozřejmě.

A tak to bylo v mnoha případech. Jako například když mě navedli, abych zavolala na místní policejní stanici a nahlásila, že se rodiče doma hádají a já sedím zavřená u sebe v pokoji a hrozně se bojím. V tu chvíli mi to přišlo ještě jako dobrý vtip. Nesuďte mě prosím moc příště, byla jsem malej capart. Ale když k nám vpadla policejní zásahovka a hledala hádající se rodiče, rozbíjení nádobí a plačící dítě, přestože vše bylo v pořádku, naši seděli doma u televize a popíjeli čaj, jooo to už mi do smíchu moc nebylo.

Nebo když jsem na jejich popud nastražila Rambově ségře do postele pavouka. Byl jen umělý, ale vypadal dost věrohodně. To se mu muselo nechat. Na živého bych nešáhla, mám z nich fobii. I ten umělohmotný mi dal dost zabrat. Nebo když mě vyhecovali, abych pozvala na rande jednoho kluka. Mělo by to docela úspěch, myslím si, kdybych ihned po pozvání na rande nezjistila, že je gay. A ti dva hlupáci to samozřejmě moc dobře věděli. Skáceli se smíchy a předhazovali mi to ještě dobrýho půl roku. Přesně takhle bych mohla pokračovat snad do nekonečna. Jenže když tu nebyli, chyběli mi. Byla jsem zvyklá spoléhat se jen sama na sebe, ale tohle se prostě nepočítalo.

„Hej ségra, jak moc jsi vlastně vázaná na ty dětský tréninky?" zeptal se mě večer Tyler. Seděli jsme všichni v obýváku, v televizi hrála Teorie velkého třesku a Sheldon zrovna nad něčím vyšiloval – jako obvykle. Byl tady i Rambo. Z našeho domu se od příjezdu téměř nehnul, byl tady vždycky jako doma.

Zvedla jsem hlavu z Rambova ramena, o které jsem se pohodlně opírala a on mě objímal, a nechápavě jsem se zadívala na Tylera.

„Jak to myslíš?" odpověděla jsem otázkou.

„No jako jestli, když chceš někam odjet, musíš prvně dát výpověď a odkroutit si dvouměsíční výpovědní lhůtu nebo se prostě můžeš sbalit, hodit povinnosti na někoho jinýho a odjet si, kam se ti zachce? Tak to myslím," vysvětlil. Tón, jakým mi odpověděl, zněl nepřirozeně. Zabarvení a kolísání s jakým mi svoji původní otázku vysvětloval, bylo...zvláštní. Jakoby si nebyl svým počínáním úplně jistý.

Mám to!

Tyler byl nervozní. Už jen to pomyšlení, že by se Táj mohl cítit během konverzace nervozní a to ještě během hovoru se mnou, mi mělo v hlavě rozsvítit červený výstražný vykřičník. Ještě víc jsem se napřímila, takže jsem se vymanila z Rambova objetí a tázavě se zadívala na toho chlapáka přede mnou. Hlava mi nevědomky sklouzla k pravému rameni. Připadala jsem si jako komisař Rex, když něco dočista vůbec nechápe.

„Mám za hodiny odpovědnost spolu s Thomasem. Takže, kdyby byl on ochotný se na chvíli o všechno postarat, mohla bych se jen sbalit a jet." Přimhouřila jsem oči a čekala na Tylerovu reakci. Něco za tím musí být. „Proč se ptáš?"

„No víš, slíbila jsi..." začal, ale větu nedořekl.

„Co jsem slíbila?" zeptala jsem se okamžitě. Napínal mě a já bych mu nejraději zakroutila krkem. Nesnášela jsem, když člověk něco nakousne a pak není schopný ze sebe vymáčknout pointu celého proslovu.

„Že budeš na našem dalším turné," dokončil větu.

Nechápavě jsem na něj přimhouřila oči. „S tím počítám, když něco slíbím, tak to taky dodržím. Děláš, jako bys mě neznal." Jenže Tylerův výraz se neměnil. Teď už na něj podivně zírali i naši. Mamča přeskakovala pohledem z jednoho na druhého a táta ten zas upíral pohled na Táje a mračil se, asi tak stejně jako já. Čekal, co má za lubem. Naše podoba se prostě nezapře.

„Tak to bys měla začít balit," pronesl Rambo za mými zády.

Nechápavě jsem se otočila jeho směrem. Přimhouřila jsem na něj oči. Pořád se rozvaloval na gauči ve stejné poloze, v jaké jsem se k němu před chvíli tiskla já. „Co to meleš? Vždyť další turné máte až za víc jak měsíc."

To už Rambo vrtěl hlavou. „To bylo včera, dneska už je všechno jinak," pronesl, jako by to bylo naprosto jasné a jen já nechápala souvislosti.

Teď už jsem těkala pohledem i já. A to z Ramba na Tylera a zpátky. Pořád dokola. Nikdo se však neměl k žádnému vysvětlení.

„Co to tady melete?" vyhrkla jsem už mírně podrážděně, když nikdo nic neříkal. Kdyby nehrála televize, ve které zrovna Bernadeta peskovala Howarda, nejspíš byste v našem obýváku slyšeli i dopadnout špendlík na podlahu.

„Dostali jsme nabídku na šňůru asi pěti koncertů v Americe," ujal se slova znovu Tyler. „A přijali jsme je."

„To je přece skvělé!" vypískla jsem a na tváři se mi místo předchozího zamračení rozlil úsměv od ucha k uchu. Chtěla jsem se natáhnout po bráchovi a obejmout ho. Poblahopřát mu. Pak jsem ale znovu uslyšela promluvit za mými zády Ramba. A ta slova všechno moje nadšení obrátila vzhůru nohama.

„První koncert je v Bostonu."

***

„Ne...ne...ne...ne...!!"

Kroutila jsem hlavou ze strany na stranu, jako by se tím něco změnilo a moje slova měla získat na větším důrazu. Tohle nemohla být pravda. Štíněte mě, protože tohle se mi určitě jenom zdá a jakmile se proberu, bude vše zase v pořádku a tahle blbost, jakoby nikdy nebyla.

„Ale no tak ségra!" zaúpěl Tyler. „Něco jsi slíbila!"

„Joooo, no tak ségra!" přidal se k němu Rambo a na tváři měl rádoby smutný výraz se psíma očima. Žadonící parchant! Moc dobře jsem viděla, jak mu cukají koutky a jak moc ho stojí snahy, aby nevybuchl smíchy.

Přecházela jsem po obýváku sem a tam, pořád u toho kroutila hlavou a snažila se vzpamatovat. Kdyby tady nebyli naši, nejspíš bych něco rozbila. Jo! Měla jsem šílenou chuť vzít tu starou vázu – naše rodinné dědictví, a praštit s ní o zem. Plnou silou, tak aby se rozbila na miliony kousků. Jako moje srdce.

Ten parchant moc dobře věděl, že svoje sliby držím, tím sem se vždycky chvástala, proto na mě tak apeloval, abych to slíbila. Abych slíbila, že pojedu na jejich další turné. Jenže to jsem nevěděla, že jejich další turné začíná koncertem v Bostonu. Přímo v jámě lvové. V místě, které mám v srdci zapsané dvě různými, naprosto protichůdnými způsoby. Miluju ho a nesnáším zároveň. Miluju ho, protože mi dal další příležitost. Miluju ho, protože sem si tam na kratičký moment myslela, že se mi můj sen vrací. Že jsem tam našla druhý domov, rodinu složenou z přátel a příležitost, pro kterou mi tluče srdce.

A taky ho nenávidím. Nesnáším ho za to, jakou bolest cítím při vzpomínce na to úchvatné nekonečné prostranství plné mrakodrapů, víceproudových silnic, obchodů a shonu. Nesnáším ho při vzpomínce na člověka, na první osobu, do které jsem se zamilovala ani nevím jak.

„To nemyslíš vážně..." obrátila jsem se na bráchu. Seděl na sedačce v předklonu, lokty opíral o chodidla a pozoroval mě s prapodivným výrazem. Může se někdo tvářit napůl vážně, kajícně a napůl jako že zrovna dostal přesně to, co si celou dobu přál? Nejspíš ano, protože přesně takhle se teď tvářil.

„Myslím," opáčil. „Slíbila jsi to, teď už nemůžeš couvnout. Sama se furt chvástáš tím, že svoje sliby držíš, tak to dokaž. Neutíkej jako stará bábovka."

„Já nejsem stará bábovka!" zavrčela jsem. „A neutíkám!"

Ale pravda byla taková, že právě teď jsem měla sto chutí utéct. Zachumlat se do chlupaté mikiny a vzít nohy na ramena tak rychle, jak jen dokážu. Jen proto, abych nemusela jet a abych nemusela přiznat, že mě bolí jen pomyšlení na to, že bych jela.

Ovšem přiznat to nahlas? V žádném případě!

„Ale utíkáš," rýpnul si Rambo, který seděl vedle bráchy. Oba na mě zírali, ve tvářích ten stejný proradný výraz. Říkala jsem před chvíli, že mi chyběli a že je mam ráda? Jo? Tak teď to beru zpět.

„Neutíkám!" zavrčela jsem znovu. Propalovali jsme se navzájem pohledy.

„Nechceš si to přiznat, princezno, ale přesně to právě děláš," pronesl hluboký mužský hlas a mě zabrnělo na zátylku. Naskočila mi husí kůže. Stočila jsem pohled k tátovi, který byl vždy mojí oporou, a nevěřícně na něj vykulila oči. Proč prostě nemlčel? Proč se musel do debaty zapojovat právě teď? Nikdy to nedělal, vždy nás nechal, ať si to vyříkáme sami, i když jsme si u toho málem rozbili čumáky.

„Tati... já..." chtěla jsem protestovat. Měla jsem na jazyku odseknutí, sprostou nadávku a mnoho dalšího, ale když jsem otevřela ústa, vyšlo z nich jen tohle. Nic víc.

Vždy jsem si přála umět lhát. Jenže kdykoli jsem se o to pokusila, skončilo to katastrofálně. Nikdo mi moje lhací pokusy nevěřil a já sobě vlastně taky ne. Od začátku byly odsouzené k neúspěchu. Dokázala jsem klamat tělem při hokeji, dokázala jsem prokouknout soupeřovy pokusy, odhadnout, co se chystá a překopat to proti nim. Ale když došlo na lhaní rodině, mým blízkým, z očí do očí... selhala jsem. Kolosálně. Nevím, jestli je to dobrá vlastnost, nebo naopak špatná, ale byla jsem už prostě taková.

„Možná je čas postavit se realitě čelem," pronesl táta a pak se vydal pryč z pokoje. Prošel kolem mě, lehce mi dlaní stiskl rameno, usmál se a pak opustil místnost. Jakoby už vše bylo řečeno. Jakoby chtěl, abych si jeho slova přebrala, zamyslela se nad nimi a přišla na to, že má pravdu a nehodlá se o tom se mnou dál bavit. Protože je to zjevné a jen já to nevidím.

Continue Reading

You'll Also Like

2.6K 192 4
Mr. Ghost Mr. Right Ms. Ideal Jedna kniha, bouře a kousek té pravé duše. Co se tak muže stát, když se jednou rozhodnete si v poklidu přečíst svou...
1.7K 135 29
Táta vždycky říkal, že se mám na lidi dívat z vícero pohledů. Ne jenom to, jak dotyčný vypadá, ale hlavně jak jedná, co cítí, jak přemýšlí, zkrátka j...
The boy By 𝓜

Teen Fiction

82.9K 2.3K 23
Spraví Rosalyn zlomeného kluka Elliota? Vyléčí jeho noční můry a závislosti jen pouhá holka? Rosalyn i Elliota potká mnoho překážek. Rose se bude sna...
4.5K 156 22
Děj se odehrává po 39 dílu, potom už si opět jedu vlastní dějové linky. Sid je nešťastná, Adam má u sebe doma Alenu a jí se zhroutil svět. Nechápe pr...