G.U|BÖLÜM 10

8.6K 347 52
                                    

Yıldızlardan taç yapılmasını isterdim başıma . Ailemin zamanın da tutmadığı ve ısıtamadığı ellerimi birilerinin tutarak ısıtmasını isterdim. Evlenmeyi hiç düşünmesem de aşkı dolu dolu yaşmak isterdim. Evlenme teklifi almayı, istemeye geleceği için heyecanlanmayı, kahvesine tuz koymayı isterdim. Ama bunların hiç birini yaşayamadan elimde evlilik cüzdanımı tutuyordum. Etraftaki alkışlara kendime gelmiştim. Utkunun ıslığı gerçek dünyaya tamamen dönmemi sağlarken etrafa anlayamaz gözlerle baktım. Düğün organizatöründe sürekli her haltı sunan adam 'Çiftimizi ilk dansları için sahneye alıyoruz.' deyince Sena elimdeki cüzdanı alıp Efsun anneme verdi.

"Kendine gel Ece. Herkes bir şey olduğunu düşünecek ."

Başımla onaylayarak Batuhan'ın koluna girdim. Batuhan koluna girmemle beni alandaki boşluk yere çekti. Ellerimi tutup boynuna yerleştirdikten sonra kendi ellerini de belime indirdi. Eskilerin dans şarkılarını daha çok sevdiğim için Sena bir güzellik yapıp bu kalp seni unutur mu açmıştı. Şarkının yavaş ritmine sallanarak ayak uydururken şarkının can alıcı yerinde Batuhan sözlerini kulağıma fısıldayarak şarkıya eşlik etmeye başladı.

"Bir hasretlik yüzün vardı . İçinde bir hüzün vardı. Söyleyecek sözün vardı . Bu kalp seni unutur mu ?"

Bakışlarımı gözlerine çıkarıp koyu kahvelerine bakmaya başladım. Sevmediğini adım gibi biliyorken neden bana başka bir seçeneği düşündürüyordu. Sorgulayan bakışlarımı yüzünün her noktasında gezdirirken dudaklarını kımıldattı.

"Neden öyle bakıyorsun Miray ."

Sorduğu soruya odaklanmak yerine babamın bana kattığı ismin dudaklarından ne kadar güzel döküldüğünü düşünüyordum .

"İncelemen bitti mi ?"

"Şeyy. İncelemiyordum kii ?"

Yüzünde görmeye alışkın olduğum alayla karışık sırıtmasını bahşedip belimdeki ellerini sıkılaştırdı. Başımı eğip dans etmeye devam ettik. Şarkının bitmesiyle adamın elindeki mikrofonu alan Utku konuşmaya başladı.

"Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Sonunda en evlenmez dediğimizi evlendirip biz sap kaldık ama buna da şükür. Her neyse. Damat beyin Ankaralı yanını ortaya çıkarmayalım mı? Batuhan bey var mısınız kaşık havasına ? "

Batuhan önce boş boş Utku'ya bakıp sonra sırıtarak ceketinin çıkarttı. Ben hala aslen Ankaralı oluşunu düşünüyordum. Bana uzattığı ceketi alıp gömleğinin kollarını kıvırışını izledim. Utkuda aynı şeyleri yaptıktan sonra görevli kız kaşıkları getirdi. Arkadan müziğin girilmesiyle kaşıkları birbirine vurarak oynamaya başladılar. Batuhan'dan beklediğim son şey bile değildi bu. Ağzım açık bakarken bir el çenemi yukarı itti.

"Kızım zaten senin oldu çocuk akıtmasana salyalarını."

Sena'ya gülüp Utku ve Batuhan'ı izlemeye devam ettim. Onların oynamayı bitirmesinin ardından arka arkaya müzikler girilmeye başlandı. Tabi bunda Sena'nın da etkisi vardı. Roman havası kulaklarıma dolarken Sena elimden tutup beni ortaya çekti. Onun kadar olmasa da gülerek ona eşlik ederken gerçekten çok eğleniyordum. Şuan düğünümün olmasına sevineceğim tek nokta buydu. Akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam edik deliler gibi eğlenmiştik. Balayına gitmeyecektik. Ben öyle istemiştim. Onun işlerinin aksamasını istemiyordum. 1 hafta evde kalacaktı sadece. Arabaya doğru ilerlerken Efsun annem bizimle arabanın oraya gelip durdu. Bana büyük bir çanta uzatıp konuşmaya başladı.

"Kızım bunlar düğünde gelen altınlar. Evlilik cüzdanınız da içinde. Kutularla gelen setlerde kasada. Yarın gönderirim ben onları." Gülümseyip sarıldım. Elindeki çantayı alıp gözlerine baktım.

Görücü Usulü  ✔Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum