Başlangıç

7.1K 324 91
                                    

Kitaba başlama tarihlerini buraya bırakabilirsiniiz...:)))

Keyifli okumalar...

İbrahim annesinden numarayı almıştı ama mesaj atmaya cesaret edemiyordu. Çok ters bir kıza benziyordu ve kendisini tersler diye çekinmiyor değildi. Ama annesine söz vermişti ve denemek istiyordu. Merve'nin içinden bambaşka  birinin çıkabilme ihtimali onu heyecanlandırıyordu. Bir cesaretle telefonu eline aldı ve mesaj bölümüne girdi.

''Merhaba Merve. Ben İbrahim nasılsın?''

Çok mu saçma olmuştu? Ama başka ne yazabilirdi gerçekten bilmiyordu. Üzerinde garip bir çekingenlik belirmişti. Merve'nin sessizliğinin altında kopan fırtınaları bilse bu kadar çekingen olmazdı belki de . Ama İbrahim şimdilik sadece yüksek duvarlar görebiliyordu.

Merve ise zaman geçtikçe İbrahim'in ona yazmayacağını düşünmeye başlamıştı. Ama tam o sırada gelen mesajı gördü. Bu mesajdan ne anlaması gerekiyordu? Çok tek düze bir mesajdı. Gönülsüzce mi yazılmıştı? Her neyse diye geçirdi içinden Merve. Sonuçta İbrahim ile bir ilişki düşünmüyordu. Ama ilk konuştuğu erkeğin evleneceği erkek olmasını isterdi... Oysa o annesi istiyor diye biriyle görüşerek bu isteğinden vazgeçmişti. Fazla beklediğini fark ederek mesajı cevapladı.

''İyiyim teşekkür ederim. Sen nasılsın?''

İbrahim mesajın görüldüğünü fakat cevap yazılmadığını gördüğünde içinde bir öfke belirmişti. Annesine söyleniyordu. Bu kızın böyle yapacağı belliydi. Şimdi ona cevap yazmayarak onu küçük düşürecek ve hatta belki bununla eğlenecekti. Eğer annesi ısrar etmeseydi bu kibirli kızın oyuncağı olmazdı . İbrahim öfkesini daha da kabartırken mesajın cevaplandığını gördü ve içindeki öfke yerini meraka bıraktı. Kendisine nazikçe cevap veren kızın neden bu kadar beklediğini anlayamamıştı. Hemen mesajı cevapladı.

''Bende iyiyim teşekkür ederim. Neler yapıyorsun?''

''Şu an işteyim. Buradan çıkınca da okula gideceğim. ''

''Anladım . Yoğunsun sanırım?''

''Genel anlamda evet. Ama şu an pek yoğun değilim . Aksine eczane normalden daha sakin''

Merve adamın kalbini kırmak istemediği için daha sıcak bir cevap yazmıştı ama içi hiç rahat değildi. Ya İbrahim onu yanlış anlarsa? Merve bunu hiç istemezdi.

İbrahim ise onun yoğunluk bahanesine sığınarak konuşmayı burada keseceğini düşünmüştü. Eğer öyle bir şey olsaydı İbrahim bir daha ona mesaj atmayacaktı. Ama Merve onu şaşırtmış ve beklediğinden daha sıcak bir cevap vermişti. İbrahim belki de fazla önyargılı yaklaşıyorum diye düşündü o an.

''Buna sevindim. Yoruluyor olmalısın.''

''Biraz yorucu tabii . Senin işinde yoğun olmalı. ''

''Biraz yoğun bir iş tabii. Ama işimi çok seviyorum. Senin yüksek lisansın bu sene mi bitiyordu?''

''Evet. Bu sene bitiyor.''

''Sonrasında ne yapmayı planlıyorsun?''

''Bir firmada işe girerim sanırım.''

''Bizim firma güneş kremi vs üretmeye başlayacak. Eczacı alımı yapacaklar. Tabi öncelik kozmetolog eczacıların. ''

''Bende kozmetoloji alanında yüksek lisans yapıyorum . Firmanızın önceliği eczacılara vermesi gerçekten çok doğru bir karar olmuş''

''İnsan sağlığına önem veren bir firma. İnsani değerlere sahip firma bulmak artık epey zorlaştı ama çalıştığım firma bunlardan biri.''

Görücü Usulü AşkWhere stories live. Discover now