Előszó:

19 0 0
                                    

- Szia, Jamie vagyok, úgy érzem el kell mesélem neked valamit. Ami nagyon nyomja a lelkemet. Ezt jobb elmondanom, úgy érzem.
Tudtad? Hogy nem csak emberek léteznek a világon? Most tutira a fejedet rázod. Banyek. Akkor elképzelted már valaha az életedet másképp? Vagy máshol?
Biztosan...de biztos valami sokkal jobb helyen. Mondjuk a kedvenc színészed házában? Na? Nem? Álmodtál már jobbról? Jobbnál jobb dolgokkal? Egy olyasvalakivel, akiben megbízol? Egy barátban mindig jobban bízol ugye? Jobban mint bárki másban a világon. Legtöbbször pedig, mégis csak magadra számíthatsz. Nem mindenkit fogadnak el úgy, amilyen. Elég rossz érzés, nem is gondolnád bele magadat másnak a helyzetébe, egy pillanatra sem. Hát az emberek gyakran kiszámíthatatlanok. Én már csak tudom.
Kicsi vagy? Hiszékeny? Naiv? Könnyen manipulálható? Öcsém akkor...
Átvernek, hazudnak, titkolóznak, lelepleznek, kihasználnak, megbántanak, el dobnak, de addig nem, amíg jól szuperálsz számukra. Szörnyű érzés bábúnak lenni, amit bárki irányíthat kedvére.
Mindenki életében benne van az a bizonyos, mikor lesz már vége? Valszeg, ha véget vetsz neki. Teszel ellene igaz? De mindenkinek meg vannak, a maga korlátai. Nem használhatnak fel mindenkit. Akinek több esze van, az úgy is hasznot húz majd belőled, bármi is legyél. Ha lenne rá módod, nem kellene megbíznod az emberekben. Főleg, ha te egyáltalán nem vagy az. Ugye nehéz? Tündéri teremtményként, nem a nagy emberek közé tartozni? Bárcsak ember lennék. Akkor vissza adhatnám azt, amit én kaptam, csak kíváncsi voltam a világra. De jól meg is jártam. Hát az élet nem olyan könnyű. Szerencse is kell hozzá.
Te is meg tudhatod, hogyan jártam a nagyok világában. Hogy kerültem az egyik gödörből, a másikba? Hogy nem csak én vagyok az egyetlen, aki hasonlóan járt? Milyen érzelmeink vannak? Elmondhatom. Csak egyetlen egy dolgot ígérj meg, ne mondj el senkinek! Amíg titkolózol, addig biztosítod magadnak a túlélésed, ezt jegyezd meg!
Neked is szar a suli? Például...nem csak rólam szól a történet. Mesélhetek, hátha könnyebb lesz, tanulságos, nem bosszúból, csak szeretném elmesélni, milyen is a Winnipegi élet, az emberek, a suli, a barátaim élete, és a múltam...ami kísért. A rémálmaim, az egész életem? Kíváncsi vagy milyen kicsi is vagyok a világhoz? Hogy milyen találkozásokon mentem keresztül? Kikről szól még a történet? Hogy is kezdődött el minden? A csoda, ami folyton velem van, mindent megmagyaráz majd. Hidd el, nem panaszkodom, hálás vagyok azért, hogy még életben vagyok. Vajon meddig bírom még? Ki bírjuk? Mi fog még történni velem? Talán újra megismétlődik az életem? Hamarosan találkozunk. -

JamieWhere stories live. Discover now