Svatba

92 19 4
                                    

Spatřila... Bellatrix...
,,Jo to jsi ty" vzlykla úlevou.
Bellatrix i sedla vedle ní.
,,Ty na tu svatbu nechceš že ne?"
,,Věděla jsem že je to na mne poznat" rozvzlykala se. Bellatrix ji objala. ,,Myslím že se nikdy nenaučím ho milovat"
Narcissa plakala a i na Bellatrixině tváří se objevilo něco neobvyklého. Byly to slzy. ,,A koho miluješ?"
,,Já.."
Narcissa byla rudá a stále plakala . Pak se naklonila k Bellatrix, odhrnula jí z uší husté tmavé kudrnaté vlasy a zašeptala. Slovo. Jméno. Bellatrix vykulila oči a myslela si své ale když spatřila jak Narcissa hořce pláče, opět ji dovolila aby ji spočinula v klíně.


V tom se dveře otevřely. Narcissa se vzpřímeně posadila a zvedla oči. Stuhla hrůzou. Tentokrát to nebylo milé překvapení. Dívčin otec stál ve dveřích a obě slečny probodával ledovým pohledem.
,,Jdeme Cisso" řekl a čapl ji za drobnou bledou ruku. Bellatrix se prudce zvedla a hodila na otce prudký pohled. ,,Cissy nikam nepůjde" řekla. ,,Drž hubu Bello s tebou si tvůj problém vyřídím později" ,,Jdeme Narcisso"
,,Já nemůžu.. promiň" Narcissa vzlykala a snažila se otci vyvléknout. Přitáhl si jí k sobě tak blízko až se oba obličeje... jeden bledý uhlazený a drobný a druhý krutý a vrásčitý navzájem dotékaly. ,,Chceš snad dopadnout jako Andromeda?!" ,,Ne" zašeptala Narcissa a sklopila uslzené oči.






,,Bellatrix ty běž" řekl a pak Narcissu chytil za ruku a vyvedl jí z domu. Vedl jí úzkou upravenou zahradní cestičkou. Došli k malému zámečku, kde stál on. Byl to Lucius. Byl ošklivý. Bellatrix stála opodál a oba muže propalovala pohledem. Narcissa se na ní smutně podívala. Otec ji dovedl k oltáři kde stál kněz. Narcissa si stále otírala slzy. Kněz a její otec na sebe kývli. ,,Sešli jsme se zde. Na tomto místě kde uzavřel sňatek každý s čisté rodiny Blackových a proto dnes uzavíráme další mladý vztah. A proto se ptám vás pane Luciusi Malfoyi. Berete si zde slečnu Narcissu Blackovou?"
,,Ano" řekl Lucius okamžitě ale nazaujatě bez jakýchkoliv emocí.
,,A ptám se i vás slečno Blacková, berete si pana Luciuse Malfoye za svého právoplatného manžela?"
Nastala chvíle ticha. Narcissa vzlykla a otočila se na Bellatrix. ,,Ne" zašeptala ale nikdo kromě Bellatrix to neslyšel.
Bellatrix se smutně usmála. Narcissa se podívala na Luciuse a na kněze a řekla: ,,Ano"
A pak se rozplakala...

PaRaLyZed ||Cz- FanFiction||Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum