Duch v meste

49 6 0
                                    


Bola teplá, pomerné pokojná, septembrová noc. Ulica bola napriek tomu rušná ako obvykle. Život naokolo bežal v plnom prúde ako každý iný deň, lepšie povedané noc. Vo väčšine panelákov sa za oknami svietilo, hlavná ulica bola rušná, premávalo ňou, na túto neskorú hodinu mnoho áut aj ľudí. Mesto nebolo ničím výnimočné, bolo ako všetky ostatné. Ľudia sa vracali z práce, chystali sa na nočný život, cestovali na nočné zmeny, na návštevy, alebo sa mladšie páry iba tak prechádzali uličkami.
Približne dvadsať minút pešej chôdze sa od mesta nachádzalo pomerne veľké mestečko. Boli od seba oddelené jednou obojsmernou cestou po ktorej krajoch boli chodníky. Kedysi bola táto cesta obklopená rolami, avšak za tie roky pôvodný majitelia polí zomreli a veľké pozemky odkúpili firmy či jednotlivci ktorý na nich začali budovať domy, takže predtým prázdna cesta obklopená ničím bola teraz sem tam obklopená zatiaľ neobývanými nehnuteľnosťami, novostavbami alebo nedokončenými výstavbami.
Mestečko by sa svojim vzhľadom dalo považovať za dedinu, nakoľko boli skoro všade iba rodinné domy. V centre mestečka sa však už nachádzali paneláky, ktoré skrývali supermartket. Život v mestečku bol pokojný. Obyvatelia tu mali všetko čo potrebovali, potraviny, školy, škôlky, lekára a hlavné mesto nebolo ďaleko. Mestečko bolo svojim spôsobom odtrhnuté od zvyšnej časti krajiny. Jediná vybudovaná cesta sem viedla z hlavného mesta. Zvyšok mestečka bol obklopený opustenými poľami ktoré sa tiahli zopár kilometrov a za nimi nasledovalo nič iné ako hustý les.

„..máme tu hlásenie o ďalšom lúpežnom prepadnutí. Pravdepodobne sa jedná o toho istého páchateľa. Incident sa stal pár blokov od posledného útoku. Keďže čas medzi núdzovými volaniami je päť minút, páchateľ by sa nemal nachádzať neďaleko. Obeť ho popísala ako vysokého urasteného muža, maskovaného v čiernom oblečení a kapucni. Obeť napadol zozadu a žiadal peniaze a cennosti. Páchateľ je ozbrojený vreckovým nožom. Jedná sa o klasickú lúpež.“ „Rozumiem, ideme miesto obhliadnúť,“ odpovedal do vysielačky pán Foster, policajt s už vyše dvadsaťsedem ročnými skúsenosťami v policajnom zbore. Vedľa neho šoféroval mladý policajt, ktorý nastúpil do služby iba necelý mesiac dozadu, potom ako vyštudoval školu. U pána Fostera sa zaúča nakoľko ten je veľmi skúsený a vie k zaučeniu mladého kadeta veľmi prispieť.
Uličkou bolo počuť rýchle dupanie a vzdychanie muža, ktorý v rukách zvieral kabelku červenej farby. Zahol za roh a oprel sa o budovu aby si vydýchol. Nestrácal zbytočný čas a v kabelke rýchlo hľadal peňaženku, telefón, či rôzne šperky. Keď našiel čo potreboval, kabelku zahodil na zem. Na jeho tvári sa ocitla grimasa. Bola to grimasa muža, ktorému sa podarilo v tú noc okradnúť už tretiu nič netušiacu ženu. Poobzeral sa naokolo či niekoho nezahliadne, prípadne či niekto nezahliadne jeho. Keď nikoho nevidel stiahol si kapucňu dole. Svoj lup si pečlivo nastrkal v rýchlosti do vačkov a znova sa začal rozhliadať po okolí. Zrakom prebehol po niečom čo upútalo hneď na to jeho pozornosť. Pár ulíc od neho kráčala pred ním žena, alebo dievča, nevedel celkom posúdiť vek danej osoby nakoľko bola pomerne nízka. V tme videl, že má oblečené jednoduché ryfle a predĺžený sveter, ktorých rukávy má vyhrnuté po lakte. Postava mala dlhé blond vlasy. Nestrácal však čas prezeraním si, a všímaním si detailov. Pousmial sa a rázne vykročil vpred. Táto noc je vážne skvelá. Ďalšia ľahká obeť. Pomyslel si.

Istú chvíľu ženu prenasledoval kým sa neocitli skoro na konci mesta. Muž však nebol násilník, iba nerád by niekomu fatálne ublížil. Potreboval iba peniaze, takže pristúpil k žene rýchlejšie. Bol si istý, že tá ho však celý čas za sebou počuje nakoľko jeho kroky boli ťažké, no napriek tomu udržiavala svoje pomerne pomalé tempo. Pre jej zvláštny pokoj zneistil no popadol ju za plece a zvrtol tvárou k sebe. Zmrazil sa po tom, čo zhiadol. Muž totižto očakával že sa ocitne tvárou v tvár vystrašenej žene, no namiesto zdesenej tváre uvidel masku. Masku, ktorá bola typická biela, no vyzerala byť vlastnoručne upravená. Na mieste očí boli čiernou farbou dve zväčšené útvary, nad nimi bolo nakreslené obočie. Na mieste úst bol jeden veľký ovál pripomínajúci roztiahnuté kričiace ústa. Po miestach kde usudzoval, že by boli kútiky úst sa smerom hore tiahli bo oboch stranách rysy akoby obrieho úsmevu, po týchto útvaroch boli nakreslené ďalšie menšie útvary pripomínajúce polmesiace. Muž nebol vystrašený, iba zarazený tým prečo by niekto nosil na verejnosti takúto masku.
„Čo chceš?!“ muž bol zo svojho prekvapenia vytrhnutý ostrým a nepríjemným tónom mladej ženy. Mal pocit, že sa ho vôbec neobáva, priam je až otrávená a naštvaná tým prečo ju vyrušil. Ihneď sa však pozbieral, „Čo si o sebe myslíš?! Na Halloween je ešte priskoro! Okamžite navaľ všetky prachy lebo..“ Muž svoju vetu nestihol dokončiť potom ako cítil tupý úder do hlavy. Cítil pulzujúcu bolesť až sa zatackal naspäť a spadol na zem. Na chvíľu sa cítil akoby omdlel a potom ucítim teplú tekutinu ako mu steká po ľavom spánku dolu. Pred očami sa mu zahmlilo a videl postavu ako kráča do tmy. Pouličné osvetlenie sa na tejto ulici totižto končilo, a nasledovala iba neosvetlená cesta do mestečka neďaleko. Muž cítil ako s ním niekto hýbe a to ho prebralo späť k vedomiu. Nad sebou uvidel dvoch policajtov, jedného staršieho a druhého mladšieho. Cítil ako mu nasádzajú putá. Tak bol zahltený myšlienkami o neznámej mysterióznej postave že ani nepočul prichádzajúce auto a pollicajné sirény.
Kým sa muž znova prebral k svojmu plnému vedomiu rozmýšľal nad tým čo sa odohralo. Udrela ho niečím snáď tá baba? Ak áno predmet musel byť dosť ťažký alebo mala dosť veľkú silu.

Duch v meste | Creepypasta [slovensky]Where stories live. Discover now