ο πλανήτης

10 0 0
                                    

Τελικά πώς ορίζεται η ελευθερία ή ο δρόμος προς αυτήν, η απελευθέρωση; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει αυτή η μοναδική γωνιά της γης που βρίσκομαι για άλλη μια φορά. Πόσο ευλογημένη... Αυτό το ασφαλές φυσικό λιμάνι που προστατεύει κάθε θαλασσόλυκο από τους λυσσαλέους ανέμους του Αιόλου.

Πλησιάζοντας στον Πλανήτη, σε αυτό το υπερπροστατευτικό λιμάνι της Κυρά Παναγιάς, η σύνδεση με τον έξω κόσμο χάνεται. Οι τρεις μπάρες που σε φυλακίζουν στο δίκτυο του παρόχου κινητής μετατρέπονται στο απελευθερωτικό "no service". Το μυαλό μου γαληνεύει σε δευτερόλεπτα.

Αφού τελειώσει ο σαματάς της άγκυρας, οι ρυθμοί πέφτουν, η μηχανή σβήνει και η ζωή ξεκινάει. Οι μοναδικοί ήχοι προέρχονται από το σιγανό κυματάκι που γλείφει τα πλαϊνά του σκάφους, από την κατσίκα που πίνει τη θάλασσα και σε καλωσορίζει στο σπιτικό της.

Οι άνθρωποι στα γύρω σκάφη κουβεντιάζουν ευχάριστα, γέλια και παρέες που θα αφηγούνται τις στιγμές τους εδώ για πολλά χρόνια. Ίσως ακούσεις και ποτήρια να τσουγκρίζουν γιορτάζοντας τη ζωή και την απαράμιλλη ομορφιά.

Η εμπειρία, σου εδώ θα αγγίξει το ζενίθ μόλις πέσει η νύχτα. Και δεν λέω το σκοτάδι, διότι αυτή είναι άγνωστη έννοια μέσα σε αυτόν τον μαγικό κολπίσκο. Το σκοτάδι διαλύεται υπό την λάμψη των δισεκατομμυρίων αστεριών που στολίζουν τον ουρανό, πιο πολλά απ' όσο θα μπορούσες ποτέ να ονειρευτείς.

Βάλε την πετσέτα σου στο κατάστρωμα, ξάπλωσε ανάσκελα και άσε τη σκέψη σου να αιωρηθεί ανάμεσα στα πανάρχαια άστρα.

Κάβοι, πορτολάνοι και άλλα μυστικά του  ΑιγαίουHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin