Capitolul 16

978 52 0
                                    

Dragă mama, te anunt cu plăcere ca vei deveni bunica. Sunt însărcinată în trei luni si abia astept sa te vad, cum sti prea bine nimeni nu o sa ma poată sfătui mai bine despre cum va fi sa fiu eu însămi o mamă decat propria mea mama. Sunt entuziasmată și fericită sa iti dau această veste, sunt convinsă si tu abia astepti sa ma vezi la fel de mult ca si mine, raspunde-mi la scrisoare cat de curând poti! Te rog sa împarți aceasta veste minunata si cu Alice, sunt sigură și ea se va bucura sa audă asta. Aici totul este bine, eu sunt bine si sănătoasă, puțin îngrijorată totusi. Dar asa bănuiesc se simt toate femeile cand sunt la prima sarcina, nu? Sunt curioasă cum a fost pentru tine si sper sa imi povestești, asa ma vei putea pregăti si pe mine, sunt sigură tu esti cea mai potrivita persoană pentru asta.

Cu drag Tiara

Scumpa mea fica , te astept cu drag sa vi in vizita la noi, poate te gândești sa vi singură, pentru ca as fi încântată sa petrecem un timp împreună si sa-ti dezvălui din secretele de a fi mama. Sunt atât de fericita pentru tine! Simt ca esti împlinită in căsnicia ta, desi aleasă de noi merge excelent de bine, asta ma bucura si imi stinge neliniștea pe care doar eu stiu cum am trăit cu ea. Dumnezeu imi e martor ca am facut greseli, am gresit extrem de mult fata de tine si regret enorm. bucur ai împărtășit acesta veste cu mine, simt in sfarsit ca relatia nostra intra pe făgașul normal si cred ca m-ai iertat in sfarsit. Sper sa fie asa, te astept cu drag scumpa mea fica , imi este foarte dor de tine si abia astept sa te strâng în brațe.

Iti doresc toata iubirea din lume!

Raspunsul mamei la scrisoarea mea a venit in câteva zile, scrisoarea ei mi-a alinat sufletul. Chiar vad si eu ca ne-am apropiat! Ne-am iertat una pe alta si am încheiat cu suspiciunile pe care le aveam reciproc, abia astept sa o revăd! De mult timp nu am mai vizitat-o si timpul petrecut cu ea acum simt ca umple timpul pierdut în copilărie, cand ea era prea ocupată să petreacă timpul cu mine si rar stăteam împreună. Acum sunt si eu un adult si o inteleg, macar putin. Sper ca la rândul meu, cand voi naste si copilul meu va creste eu sa fac tot ce mama nu a putut face cu mine, voi petrece timpul cu el, sau ea si in fiecare seara ii voi da un sărut si o poveste pe cinste înainte de culcare. Mă ridic din pat și pun scrisoarea intr-o cutie, asta chiar e de pastrat! Este una din cele mai bune scrisori trimise de mama, una ce merita recitita si prețuita asa cum se cuvine la timpul potrivit. Imi fac programul zilnic, de cand am aflat că vom avea un copil am decis să imi schimb rutina obișnuită în una mai benefică pentru copil si incep prin a mânca un mic dejun adecvat încheiat cu un fruct. Plimbările sunt si ele in program si des Amon mă însoțește, dar uneori, ca și în această dimineață o fac singură pentru ca el se ocupa de tot regatul. In urma cu câteva zile el a trebuit să facă o întâlnire cu toti supuși sai si sa ii asculte si discute despre diferite probleme, sunt recunoscătoare pentru toata grija si timpul liber de care beneficiez datorita lui. Uneori simt ca nu as putea face tot ce face el, se aglomerează enorm de mult fiind genul de persoană ce dorește ca toti sa fie mulțumiți și satisfăcuți de deciziile lui, eu una nu as putea sa imi dedic atata timp pentru problemele lor. Recunosc ca imi place si mie ca toti sa fie mulțumiți, dar as răbufni dincauza stresului daca as fi singură, fara el.

- Cum esti?

-Sunt bine, tocmai ce intram sa beau o cana de ceai, mi te alături?

-Sigur ca da. spune el si imi mângâie părul. Ce schimbată imi pari.

- Cum asa?

-Esti altfel, într-un sens bun. Ai devenit atenta si grijulie, responsabilitatea de regina si-a facut simțita prezenta. Copilul te-a facut mai calma, mai înțelegătoare si foarte pregătită, ma simt de parca ai putea face totul chiar dacă eu nu as fi lângă tine. Esti atat de plina de abilități de comunicare cu oameni si demoni incat atunci când vorbesc cu ei ma gandesc ce ai fi spus tu.

- Ce te face sa crezi ca sunt bună la vorbit cu ei?

-Propriul meu auz, de fiecare data ai stiut exact ce sa spui in cea mai buna maniera posibilă, ca și atunci când am prezentat noile reguli in fata lor si ai tinut un discurs.

- Imi amintesc, cand m-am intalnit cu Alice si părinți mei.

-Exact.

- Ai tot spus că sunt altfel într-un sens mai bun, din cauza copilului si a responsabilitati, dar vrei sa iti spun adevarul? Nimic din toate astea nu m-a încurajat să mă comport asa, sa fiu asa. Tu ai fost cel ce m-a adus în această stare si sunt recunoscătoare că lângă tine pot fi eu însămi fara sa fiu judecata si controlata.

-Esti tot ce îmi doresc.

-Tu esti tot ce îmi trebuie.

Am mers in camera lui Amon o dată ce ceaiul a fost gata si l-am terminat acolo.

-Trebuie să facem pregătiri, camerele de oaspeți trebuiesc aranjate pentru ca vom avea o petrecere la palat in onoarea reuniuni cu oameni.

-De ce trebuie sa tinem o petrecere?

-Demoni insista sa tina petreceri pentru orice, este un motiv sa se întâlnească cu toti si sa se revadă după ani in care au trăit în vieți separate.

-Lăsând toate astea la o parte am ceva sa iti spun. I-am trimis o scrisoare mamei sa o informez cu noua veste ce a adus bucurie sufletelor noastre, este si ea la fel de încântată ca și noi. A stabilit sa vin in vizita si sa ma învețe cum să mă pregătesc pentru momentul in care copilul va fi născut si cred ca o sa accept. Imi este dor de ea, sper ca nu te deranjează că voi pleca pentru câteva zile.

- Nicidecum! Te poti duce linistita, dar după ce pleacă invitati, nu se cuvine să găzduiesc singur.

-Suna bine. Cand va fi această petrecere?

-Maine seara, cât de curând voi vorbi cu toti sa înceapă pregătirile.

Cineva a bătut la ușă și Amon a răspuns, slujnica ia adus o scrisoare.

- Ce scrie?

-Nimic de bine. Marax mi-a trimis o scrisoare urgentă, spune că o ceată de demoni se împotrivesc regulilor si incearca din răsputeri să atragă cat mai multi de partea lor. Se pare ca petrecerea le-a fost impusă celorlalți ca un motiv de bucurie si sărbătoare, dar adevăratul motiv se pare ca este un atac asupra noastră, fiind atatia invitați ne va fi greu sa stim exact cine din ei ne este dușman si cine nu.

-Sa anulam petrecerea! Viețile noastre nu stau in bănuieli sau presupuneri, indiferent ca este un zvon sau nu trebuie sa luam masuri.

- Nu anulam nimic, isi vor da seama imediat. Cel mai important este sa plecam si sa ii atragem într-o capcană, vom pregati caii pentru trăsura si va părea că mergem la o vanatoare, nu vom lua nici macar un bagaj, în schimb luam arme de vânătoare și ne imbracam adecvat acestei activități. Daca suntem cu adevărat urmăriți si se dovedește că nu este un zvon asta ne va fi de ajutor.

- De ce si echipament si arme de vânătoare?

-Detaliile sunt totul! Trebuie sa para real, daca vor avea si cea mai mică bănuială că vrem să fugim cu siguranta vom fi atacați mai devreme decat isi plănuia ei. Vom pune alta trăsura sa se întoarcă la palat in locul nostru si asa nu dam nimic de bănuit, pregătirile pentru petrecere vor continua și cand toti vor ajunge abia atunci isi vor da seama ca noi lipsim.

-Unde vom merge după?

-La Marax, cu el stiu ca vom fi in siguranta, plus de asta are increderea multor demoni si poate afla multe.

Silită La Căsătorieजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें