Trinásť

292 20 0
                                    

Asi by sa nenašli správne slová na vyjadrenie toho, ako veľmi boli Raelyniny tak povediac kamaráti prekvapení. Všetci traja behali očami z Raelyn na Roba a naspäť, sem-tam sa pozreli jeden na druhého.

,,Vyrástla si. A opeknela," prehovoril Rob opäť.

,,A ty si ostarel," ozvala sa Raelyn a Rob sa zasmial.

,,Drzý jazyk ti však ostal," Raelyn sa jemne usmiala. Mala toho chlapa rada. Vždy sa spolu vedeli dobre porozprávať a páčilo sa jej aký pohodový bol. Všetko však bolo teraz už inak a nedalo sa to vrátiť späť.

,,Nechcem byť nezdvorilá, ale odkiaľ sa vy dvaja poznáte?" ozvala sa Lydia. Rob si povzdychol no úsmev neopúšťal jeho tvár.

,,Nuž, kedysi som bol veľkým fanúšikom motokrosu. Veľakrát sme sa s tvojou drahou kamarátkou Raelyn stretávali na dráhe, často sem aj chodievala. Vždy si objednala zelený čaj alebo čiernu kávu s cukrom, sadla si k jednému zo stolov tam vpredu a sedela tam aj niekoľko desiatok minút. Rád som si nahováral, že tam čakala, kým si k nej prisadnem, aby sme sa mohli pozhovárať," Raelynina tvár posmutnela, no snažila sa stále tváriť neutrálne. Milo ju prekvapilo, že si Rob stále pamätá jej objednávku a to, pri ktorom stole sedávala. Aj ona si to všetko pamätá, akoby to bolo včera. Vtedy bola šťastná. Nemala síce perfektný život, robila však to pre čo žila a to ju robilo šťastnou. Potom to však v jeden deň všetko pominulo. Prišla o vec, ktorá ju napĺňala a tým prišla aj o časť nej.

,,Zaujímavé," zamrmlala Lydia.

,,Už fanúšikom motokrosu nie ste?" opýtal sa ho Owen, na čo sa na neho všetci pozreli, no on len mykol plecami.

,,Samozrejme, že som. Milujem ten šport asi rovnako veľmi ako Raelyn. Avšak, keď môj najobľúbenejší jazdec skončil nenašiel sa nikto, komu by som fandil tak veľmi ako jemu. Navyše mi zomrela žena a musel som sa naplno začať starať o túto kaviareň. Narodili sa mi vnúčatá a chcel som byť s nimi čo najviac. Tak to chodí, chlapče. Niekedy sa musíš dobrovoľne, ale niekedy aj nedobrovoľne vzdať niečoho, čo si nado všetko miloval. Ja som sa toho však vzdal pre niečo, čo milujem ešte viac. Moju rodinu," Robov výraz tváre už nebol taký veselý ako predtým, stále sa však usmieval.

,,Lois bola výnimočná žena," prehovorila Raelyn. Rob sa na ňu pozrel a venoval jej smutný, no vrelý úsmev.

,,Áno, to bola," vydýchol. Nastala chvíľa ticha. Po niekoľkých sekundách však Rob zodvihol ruky do vzduchu a tleskol nimi. Lydia stojaca vedľa neho až poskočila od toho, ako sa zľakla a chytila sa za srdce. Owen s Aidenom sa nad tým zachechtali.

,,Raelyn, moja drahá, rád som ťa videl. Zastav sa niekedy. A ty Lydia, späť do práce. Nemysli si, že sa teraz budeš ulievať len kvôli tomu, že si kamarátka môjho najobľúbenejšieho jazdca na svete," Rob im venoval ešte jeden úsmev a potom sa pobral preč. Raelyn si až po chvíli uvedomila, čo vlastne povedal.

Kamarátka môjho najobľúbenejšieho jazdca.

V duchu sa modlila, aby si to nikto z nich nevšimol. Plamienok nádeje, ktorý mala však zhasol, keď jej Owen položil otázku.

,,Najobľúbenejšieho jazdca?" nechápavo sa otočil na Raelyn, čo zaujalo aj Lydiinu aj Aidenovu pozornosť. Raelyn znervóznela.

,,No áno, zvykol ma tak volať. Párkrát ma videl jazdiť na motorke a vymyslel mi tú prezývku." Raelyn videla, že Lydia tomu, čo povedala veľmi neuverila, keď sa však ozvala žena s vedľajšieho stola, či si môže ešte niečo objednať, bez slova sa otočila a pobrala sa preč. Aiden ani Owen to už ďalej nerozoberali. Našťastie.

.

.

.

O niekoľko dní na to, presnejšie pätnásteho novembra, musela Raelyn z dráhy odísť už o štvrtej. Dva dni predtým jej totiž JJ oznámil, že robí narodeninovú párty. Nezabudol podotknúť, že má dvadsať, čo je pre neho veľmi dôležité, takže nie neberie ako odpovedať a keď sa tam Raelyn spolu s Lydiou o šiestej neobjaví, nikdy s ňou už neprehovorí.

Bolo niečo pred šiestou, keď Raelyn vystávala v predsieni a čakala na Lydiu, ktorá sa ešte upravovala v kúpeľni. Lydia bola celá nadšená, tešila sa, ako sa opije a zabaví. Raelyn nadšenie nezdieľala ani zďaleka. Na alkohol sa netešila, ona totižto nepila. Zabávať sa veľmi nevedela. A keď si uvedomila, že tam na viac ako sto percent bude aj Bastian a ona sa s ním určite stretne, zaplavovali ju zvláštne pocity. Ten chlapec v nej vyvolával veľkú neistotu a to sa jej vôbec nepáčilo.

,,Môžeme ísť," prehovorila Lydia, keď sa objavila v predsieni a vzala si do ruky kabát a kabelku. Raelyn bez slova otvorila dvere a vyšla vonku s Lydiou, ktorá ju nasledovala.

O niekoľko minút sa už objavili pred prízemným domom pár blokov od Raelyninho bytu. Dvere im otvoril Aiden, ktorého tvár zdobil široký úsmev.

,,Konečne ste tu. Párty sa môže začať," Aiden ich obe objal a potom ich pustil dovnútra. Keď sa dostali do obývačky, vôbec tam nebolo toľko ľudí, koľko Raelyn očakávala. Myslela si, že dom bude prepchatý od hora po spodok, no mýlila sa. Okrem chalanov zo skupiny a Jordana s Niou tam bolo len pár ďalších ľudí, ktorých nepoznala.

,,Dia, Rae!" skríkol JJ a rozbehol sa k nim. Skočil na nich ako mále dieťa, takmer spadli.

,,Na to, že máš dvadsať, sa tak vôbec nesprávaš," poznamenala Lydia. JJ nad tým prekrútil očami a zasmial sa.

,,Všetko najlepšie," prehovorila k nemu Raelyn, na čo jej JJ venoval široký úsmev a znova ju s jednoduchým ďakujem objal.

,,Teraz, dúfam, že ma sladká Raelyn neodmietneš, pretože si ideme pripiť," Raelyn nestačila nijako zareagovať a chlapec ju už ťahal do kuchyne, kde sa nachádzali aj Owen s Bastianom. Obaja kývli hlavou ich smerom na znak pozdravu, no Raelyn im neopätovala ani to.

,,Tak, Rae, čo piješ? Vodku? Tekilu? Povedz si, máme všetko," JJ zodvihol dve fľaše, ktoré boli položené na ostrovčeku a zamával s nimi.

,,Prepáč, JJ, ja nepijem. Ani inokedy, ani teraz."

,,To nemyslíš vážne. Nepripiješ si so mnou na moje zdravie? Čo si ty za kamošku," odul spodnú peru a fľaše položil späť na stôl.

,,Nechaj suchárku suchárkou, nič s tým neurobíš," ozval sa po prvýkrát odkedy sem prišla Bastian, ktorý sa opieral o kuchynskú linku pár krokov od nej. Pretočila nad ním očami. Pravdu povediac, čakala na jeho poznámku.

,,Fajn, ale aj tak by ma zaujímalo, prečo nepiješ. To si naozaj totálny abstinent?" Raelyn prikývla.

,,Len tak? Z ničoho nič si sa rozhodla, že sa skrátka chľastu, jednej z najlepších vecí na svete, nedotkneš?" Raelyn chcela JJovi povedať, že má veľmi mylnú mienku o alkohole. Nie je taký úžasný ako o ňom hovorí. Chcela mu tiež povedať, že tiež si to o ňom kedysi myslela a doplatila na to. Nič z toho však z úst nevypustila.

,,Skrátka mi to už neprináša žiaden pôžitok."

Nič lepšie už neprídeWhere stories live. Discover now