2❧İlk Gün

48.5K 1.3K 27
                                    


2İlk Gün

Alarmım çalmaya başlamıştı,saat sabahın körüydü.Alışkın değildim bu saatlerde kalkmaya ve hiç bir zaman olamayacaktım.Bu kadar erken kalkılır mı be resmen eziyet diyerek yatağımdan hızla kalktım.Bugün yeni bir gündü,yeni bir okul.
Eski okulum evime 15-20 dakikalık mesafedeydi ama yeni okulum yani BAŞARAN KOLEJİ neredeyse 1 saatlik bir yoldu biz istanbulun merkezinde oturuyoruz yani öyle düşünüyorum ama bu okul gerçekten çok uzaktı...Eski okulum gerçekten kötüydü ve babamın ısrarlarıyla bu okula bursla gelebilmiştim.Zaten bir tek babam düşünüyordu galiba beni..
Annem arkadaşının barında şarkı söylüyordu babam her ne kadar buna karşı çıksa da elinden bir şey gelmiyordu.Annem çok dik kafalıydı ve ben kesinlikle anneme hiç çekmemiştim.Babam ise bir bankada güvenlik görevlisiydi.Bazen gece vardiyalarına kalırdı.Ve zar zor görüşebilirdik.Babam olmasaydı kesinlikle anneme katlanamazdım...

Üzülmemek için düşüncelerimi bir kenara bırakıp banyoya girdim ve yüzümü bir güzel yıkadım.Dün gece erken yattığım için kendime dua ettim gözlerim şiş değildi hemen saçlarıma şekil vermek için düzleştiricimi fişe taktım o sırada da kıyafetime karar vericektim.
Dolabımın kapağını açar açmaz en sevdiğim koyu renk kot pantolonumu ve rengi hafif kırmızıya çalan bir gömlek aldım hemen üstüme geçirdim.Gömleğin ilk iki düğmesini açıp en sevdiğim kolyemi taktım,yarı yarıya hazırdım makyajımı da yaptığımda tamı tamına hazır olucaktım.
Aynanın önüne geçtim yüzüme az da olsa pudra sürdüm daha sonra yeni aldığım rimelimi dikkatlice sürdüm tam içimden işte oldu derken burcunun bana verdiği ruj aklıma geldi baya parlaktı ve garip bir rengi vardı hemen çantamdan çıkarıp ruju sürdüm gerçekten dudaklarım mükemmel duruyordu.
Artık okula tek gidip gelicektim,evimiz uzak olduğundan servis istememiştim ve otobüsle gitmeyi istemiştim.Eskiden olsa burcuyla yürüye yürüye giderdik,dedikodu yapa yapa ah eski günler.. Durağa gelmiştim evden çıkarken evde kimsenin olmadığı için rahattım aslında ama üzülmüyor da değildim hiç bir aile bu kadar umursamaz olamazdı herhalde diye düşünürken otobüsüm gelmişti.

Otobüs bomboştu nerdeyse tabi sabahın körü taktım kulaklığımı en sevdiğim şarkılardan biri olan Birdy-Skinny Love dinlemeye başladım.
Otobüs nerdeyse tüm duraklarda duruyordu,okula da az durak kalmıştı son durağın gelmesini beklerken bi önce ki durakta bir adam bindi gözüm biyerlerden ısırıyor dicekken yüzünü görmemle ağzımın açılması bir oldu.
Bu salağın burda ne işi vardı he bide hangi salak ferrarisi olduğu halde otobüse binmeyi tercih ederdi ki diye düşünürken birden yanıma oturdu(!)
tabiki hiç ona bakmadım bile..'ölümüne süzdü'

Okulun olduğu durağa gelmiştik,inip hemen okula yürümeye başladım. Allahım bu nasıl güzel ve büyük bir okuldu %80 burs kazanmıştım yoksa hayatta bu okula parayla gelemezdim.
Okula girmemle çeşit çeşit pahalı arabaları görmem bir oldu bir an duraksadım 'resmen cennete düştüm ben ya!' diye geçirdim içimden.
Bir yandan da o çocuğun niye otobüse bindiğini düşünüyordum ne alakaysa..Neyse artık okul binasına girme vaktim gelmişti.Girdiğimde resmen kızların giydiklerine inanamadım göbeği açık büstiyerler,kısacık etekler,dar mini elbiseler resmen defileye gelmiş gibilerdi.
Boşverip kayıt bürosunu aramaya başladım bulamıcağımı anlayınca bir grup gördüm onların yanına gittim. 2 erkek 2 kız oturuyolardı.Kızların tipleri tam şımarık zengin kız tipindeydi zaten ama erkeklerin tiplerini ne ben söyleyeyim ne de siz öğrenin yanii diye düşündüm kendi kendime. Daha fazla uzatmadan yanlarına ilerledim sormam gereken bir kayıt bürosu vardı direk oturdukları koltukların yanına gittim.

"Şey bakar mısınız ben kayıt bürosunu arıyodum da yeri nerde acaba?"

sorumu attım ortaya.Ama hiç birinden cevap gelmedi..Sarışın olan salak kızdan kıkırtılar geldi ardından hep bir ağızdan gülmeye başladılar.Sinirle kafamı çevirip tam yürücekken arkamdan bir ses duydum.

"Hey ufaklık kayıt bürosu sol dan 2.kapıda"

Aman allahım bu sesin bana bu kadar tanıdık gelmesi normalmiydi? bi dakika bi dakika 'Ufaklık mı dedi o bana?!'
Yine mi..
Şimdide beni mi takip ediyordu..
Galiba bütün belaları çekmek zorundaydım..

-------------

İnstagram hesabımız:tesadufwattpad

TESADÜF Araf-ı DevrimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin