24. kapitola

1.1K 34 2
                                    

"Som doma." Zakričala som na mamu, keď som konečne došla domov. Z obývačky ku mne dobehol Theo a objal ma okolo nôh. Sklonila som sa k nemu a vzal si ho na ruky a odišla za mamou do kuchyne, kde niečo varila.

"Rose potrebujem, aby si išla zajtra Thea odviezť k Freddiemu, pretože ja mám toho veľa v práci a oni sa už dohodli." Mama sa na mňa pozrela s prosbou v očiach a Theo so psími očami.

"V pohode, ale nepoznám ich adresu." Povedala som mame a tá sa zamyslela.

"Nevravela si, že sa poznáš s jeho bratom? Tak mu môžeš napísať alebo sa zajtra v škole opýtať."

"To ma nenapadlo, napíšem mu." Povedala som a mama sa na mňa ďakovne pozrela.

"Ozaj, Harrymu ten piatok sedí."

"To je super, som rada, že ho konečne spoznám." Zvolala mama nadšene a ja som si povzdychla. Neviem, či bude taká nadšená, keď ho spozná, pretože ona nenávidí ľudí s tetovaniami a správaním ako má Harry.

Potom, ako som mame pomohla spratať zo stola, tak som vyšla schodmi do mojej izby a do ruky vzala telefón, aby som napísala Louisovi.

R: Ahoj Loui, mohol by si mi poslať vašu adresu? Mama mi spomínala, že k vám zajtra mám doviezť Thea, pretože ona nemôže, lenže netuším kam.

L: Wilson street 25.

Našťastie to nieje moc ďaleko, takže to bude v pohode. Mobil som položila ma komodu a začala sa pripravovať na zajtra do školy.

***
Ráno ma pred domom prekvapila Cassidy, ktorá sa na mňa z diaľky vyškierala.

"Nebola si náhodou ešte včera chorá ?" Opýtala som sa jej, pretože keď sme spolu včera telefonovali, tak mi vravela, že do konca týždňa nepríde do školy, čoho mi bolo celkom ľúto, pretože mi začínalo liezť na nervy, že na väčšine hodín musím sedieť sama.

"No, chcela som ťa prekvapiť. Niesi rada, že som tu?" Opýtala sa ma a ja som začala horlivo prikyvovať a vtiahla ju do objatia.

Cestou do školy som jej rozprávala všetky novinky v škole, ale veci s Harrym som radšej vynechala.

***

"Ahoj Rose, nechcela by si dnes niekam ísť?" Zastavil ma Matt, keď som si zo skrinky vyberala učebnice na ďalšiu hodinu.

"Rada by som, ale musím ísť odviezť brata k jeho kamarátovi." Povedala som a jeho úsmev, ktorý mu panoval na tvári zmizol a nahradil ho skleslý. Prišlo mi ho ľúto, takže som hneď dodala:

"Ale môžeš ísť so mnou, a potom niekam môžeme zájsť." Dodala som a v jeho očiach sa objavili iskričky.

"To by bolo super, počkám ťa po škole na parkovisku." Prikývla som a obaja sme sa rozišli do svojich tried.

***
V živote som asi nebola vďačnejšia za zvonček, ktorý sa rozozvučal budovou. Učiteľka, ktorá mala zo všetkých najneradšej práve mňa, tak sa rozhodla skúšať. Môžete hádať koho.

Vyšla som von na parkovisko, kde ma už čakal Matt, ktorý sa opieral o svoje auto.

"Ahoj, Mary." Vtiahol ma do jeho pevného objatia. Ja som mu odzdravila a jeho objatie mu opätovala. Obaja sme si sadli do jeho auta a ja som mu nadiktovala adresu Theovej škôlky.

O pár minút Matt zastavil pred menšou budovou, ktorej steny boli pokreslené rôznými veselými kresbami. Matt ostal sedieť v aute a ja som sa vydala dovnútra pohľadať môjho brata.

"Teraz nás môj spolužiak vezme k Freddiemu, takže k nemu buď slušný, fajn ?" Povedala som Theovi, ktorý prikývol na súhlas, zatiaľ čo sa prezúval.

"Ahoj kamoš, ako sa máš ?" Opýtal sa ho Matt, keď sme obaja nasadli do jeho auta. Theo sa na neho hanblivo usmial a odpovedal tiché 'dobre'.

Po zvyšok cesty sa Matt snažil naviazať konverzáciu, no Theovi sa to zrejme nepáčilo a asi po 5 minútach sa ma 'šeptom' -no bolo to hocičo len nie šepot - opýtal kedy s tým ten môj kamarát prestane, keď tú vetu odpovedal, tak sme obaja s Mattom spustili obrovský záchvat smiechu, zatiaľ čo sa na nás Theo zmätene pozeral.

O pár minút, keď sme sa konečne, ako tak ukľudnili, tak som vystúpila z auta a vzala Thea za ruku. Na vchodových dverách som zazvonila na zvonček a o malú chvíľu som počula ako niekto ide otvoriť. Myslela som, že to bude Louis alebo niekto z ich rodiny, no keď sa otvorili dvere, tak som sa stretla s jasno zelenou farbou očí.

"Rose? Čo tu robíš ?"  Harry ma sledoval podozrievavým pohľadom a nechápavo skĺzol pohľadom na Thea, ktorý sa na neho vyškieral, no o chvíľu sa rozbehol za Freddiem dovnútra.

"Hazz, kto zvo- " Pribehol dole Louis a za chrbtom mal Nialla, ktorý sa na mňa taktiež prekvapene pozrel, ale čo ma prekvapilo bolo, že mi kývol na pozdrav a usmial sa.

"Ahoj Mary, kde je Theo?" Opýtal sa ma Louis a naklonil sa za mňa v domnienke, že stojí za mnou.

"Už odbehol dovnútra za Freddiem." Louis prikývol a ostatní ma ďalej skenovali zmäteným pohľadom.

"Tak ja už pôjdem. Potom mi zavolaj, kedy mám po neho prísť, Loui." Povedala som a chcela sa otočiť na odchod, no Louisov hlas ma zastavil.

"Nechceš tu s nami ostať?"

"Ďakujem, ale v aute ma čaká Matt. Možno nabudúce." Ukázala som na auto za mnou a Loui chápavo prikývol, pretože som mu o Mattovi rozprávala.

Pred tým ako som sa otočila, tak som si všimla, ako Harry pohľadom prepaľuje auto, v ktorom sedí Matt. Len som si nad tým povzdychla a nasadla do auta. Zakývala som im a Matt s autom vyšiel z ich príjazdovej cesty a vyrazil do centra.

Teenage love H.SOn viuen les histories. Descobreix ara