3. Slytherin O Ravenclaw

30 3 2
                                    

Molnen såg gråtfärdiga då de satt i skolans stora quidditch stadium där nu flaggorna på Slytherin och Ravenvclaws hus var uppsatta. Vinden hade börjat hälsa på och man kunde känna en kall bris mot sig. Avril, Eileen och de andra från Ravenclaw satt och väntade otåligt på att den betydelsefulla matchen skulle ta plats. Snart därefter hörde man en rejäl publik, Slytherinarna som hejade på sitt lag som precis hade tagit plats på sina kvastar. Merton Forest, Marquez Malfoy och Cade Lestrange stod och väntade med resten av deras lag på att Ravenclawarna som nu var sena, skulle stiga in. Allas blickar var spända mot planen och plötsligt ropade någon att de hade anlänt.

Vackra, starka Precious steg in med sin kvast, tillsammans med Mateo, som var nära vän med Eileen och tjejerna. Devon, Eileens bror och de andra spelarna steg också in och satte sig på sina kvastar för att göra sig redo inför matchen. Domaren blåste i sin visselpipa och ropade att hon ville se en rättvis match och inget annat.

Matchen, som varit intensiv redan från början då Slytherin hade gjort 3 mål, blev ännu mer intensivare när Precious som hade fått syn på The Golden Snitch började flyga runder i full fart fört att få tag på det guldskinande, fjäderlätta objektet. Precis innan hon nådde den, hade andra lagets Seeker redan hunnit ikapp och Precious hade fått en hård knuff, som bara ledde till lite ostabilitet. Precious log mot andra lagets Seeker och blinkade med ena ögat.

- Bättre lycka nästa gång hjärtat, sa hon med attityd innan hon flög vidare.

Slytherin hade gjort ännu två mål då alla i publiken vid Ravenclaws hörn plötsligt skrek och jublade. Precious hade fångat The Golden Snitch och blev omfamnad av resten av laget. Hon log och skrattade och när hon fick syn på Eileen och Avril vinkade hon glatt. Man kunde se besvikelsen i Mertons ögon. Det såg ut som om han skulle explodera när som helst. Eileen kunde inte göra annat än att le. Alla var påväg ner till slottet igen och på väg dit fick Eileen syn på Merton.

- Inget bra spel på planen huh? frågade hon sarkastiskt. Malfoy och Lockhart som gick bredvid dem, insåg vad som skulle hända. Forest-Holmes bråket var med i deras dagliga vana. Båda två himlade med ögonen när Merton öppnade munnen.

- Kanske hade vunnit om inte din Mudblood till kompis hade fångat The Golden snitch, sa Merton och nickade åt Precious, som såg sårad ut. Eileen tänkte ge Merton ett svar men Precious hindrade henne och sa att det inte var värt det.

Tiden gick och de satt i The Great Hall där alla glufsade i sig maten som husälvorna hade lagat. På taket var det över hundra ljus tända, som gjorde den stora, majestätiska salen så mysig. Efter att alla hade ätit klart maten, torkades tallrikarna rena och rektorn Nigelius Black höll ett kort tal om att vaktmästaren hade velat påminna om strikt förbud av Dungbombs i skolan. Trubbelmakarna vid Gryffindor bordet började fnissa smått. Avril satt med huvudet djupt nere i en bok och Precious tecknade intenstivt på ett papper, men Eileen var uttråkad fastän hennes favoritbok låg framför henne. Hon tänkte på det som hade hänt förut under Potions lektionen. Det var som om någon hade läst hennes tankar, för just i den stunden dök Merton upp. Hans blick såg allvarlig ut.

- Precious, kan jag få prata med dig lite snabbt? frågade han med böjt huvud. Eileen glodde hårt på honom.

- Har du kommit hit för att förolämpa min vän igen eller? Kanske är du bara en dålig förlorare, så inse det, tack och hej, sa Eileen kallt. Precious gav henne en tacksam blick men reste sig ändån från sin stol för att ge Merton en chans. De stod en liten bit bort och pratade i låg ton. Båda såg ganska allvarliga ut.

- Han bad om ursäkt, sa Precious när hon återvände. Hennes blick var fortfarande inget jämfört med lycka, men hon hade ett litet leende på läpparna. Eileen blev misstänksam. Kanske hade Merton menat det? Eller var det bara en av hans dumma manipulativa sätt att få folk att gilla honom? tänkte hon. Strax efter höjde Avril sitt huvud från boken och stängde igen den försiktigt. Hon kollade upp på Eileen och Precious.

- Så, vad har jag missat nu? sa hon med en överraskad blick. Alla tre bröt ut i ett högljutt skratt som hördes till andra sidan rummet.




 Olikheter repellerar ✔Där berättelser lever. Upptäck nu