beat 14

51 3 1
                                    

Ik word wakker van de vogeltjes en de vroege ochtendzon. Langzaam stap ik uit mijn bed en kijk op mijn gsm. 6 gemiste oproepen en 4 nieuwe berichten, allemaal van Ash.

"Babe, kom alsjeblieft terug. Ik heb de politie gebeld. Ze komen zo aan xx"

"De politie is net geweest en gaan de zaak laten onderzoeken. Ik moet wel mee naar het bureau, dus hopelijk tot morgen xx"

"Goedemorgen schat, ik weet niet of je nog leeft maar blijf positief, kom je alsjeblieft bij mij? Ik mis je :( En heb je nodig! xx"

"Ik zie je graag ♥"

Een diepe zucht verlaat mijn lippen. Ik doe mijn kleren aan, poets mijn tanden en net voor ik naar buiten wil gaan, wordt er geklopt op de deur. Zacht open ik de deur maar voor ik het weet krijg ik een heuse omhelsing. "Ash", zeg ik zacht. Ik voel hoe hij glimlacht. "Ik heb een idee", zegt hij nadat hij mij weer los laat. "Waarom gaan we niet eens kijken op de plaats waar onze ouders een accident hebben gehad?" Ik knik en we beginnen te stappen. Ondertussen is alles al opgeruimd en zie je niets meer van het ongeval. Alleen de remsporen staan nog op de baan. We beginnen te zoeken naar sporen van opzettelijke moord of iets in die aard, want Ash gelooft niet dat dat toeval was. Na ongeveer 20 minuten zoeken vind ik iets in de gracht. "Ash!", roep ik. Hij komt aangelopen en knielt naast mij neer. "Een papiertje, het lijkt wel een plan ofzo", zeg ik twijfelend. Ash bekijkt het aandachtig en kijkt met open ogen het papier aan. "Elle, alles was uitgedacht! Het tijdstip staat erop! Die gast heeft olie op de weg gesmeten! Hij wist wanneer onze ouders elkaar zouden tegenkomen!", roept hij geschrokken. Mijn mond valt open. "Dat... dat kan niet, dat... dat mag niet", stotter ik. "We moeten naar de politie, nu!", schreeuwt hij. "Ik kan niet mee, Ethan komt thuis", zeg ik triest. "Dan wachten we, vanaf nu laat ik je geen enkel moment meer alleen. Elle serieus ik meen het, die gast is iets van plan met jou en ik voel mij er niet goed bij", zegt hij bezorgd. Ik knik en geef hem een knuffel. "Laten we naar het ziekenhuis gaan", zeg ik. Ash knikt en neemt mijn hand. Hij haalt zijn gsm boven en belt een taxi om ons naar het ziekenhuis te brengen.


HeartbeatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu