#9

145 10 5
                                    


"Srecan put Melin.I vrati nam se sa nagradom"

"Hocu mama" Teo je uzeo moja dva kofera i namignuo mi. Nasmesila sam mu se.

"Teo pazi na nasu Melin"

"Nebrinite,ona je sada moja odgovornost." nasmesio mi se.Pozdravili smo se i usli u taksi.Sedeli smo jedno pored drugog  cutke. Ne volim kada cutimo...tisina.Izasli smo i Teo je otisao da odnese kofere.

-Teo-

Osecam se nelagodno.Ne volim kada nepricamo. Stojim sam kod autobusa i gledam u nju dok cekam da covek uzme kofere. Gleda i ona mene i smeska mi se. Od jednom vidim Filipa iza nje. Sta ce on ovde? Povukao ju je za ruku i zagrlio je.

-Melinda-

"Filipe...sta radis ovde?" izvukla sam se iz njegovog zagrljaja i tuzno ga pogledala. Na sebi sam imala veliki, vuneni dzemper i skroz sam se uvukla u njega.

"Dosao sam da ti pozelim srecan put Melin"

"Hvala ti" uvukla sam ruke u dzemper i okrenula se da udjem u autobus.

"Cekaj" uhvatio me je za ruku.

"Zasto Filipe? ...Ne mogu vise da te cekam. Prokockao si sve prilike koje si imao. Vreme je da krenem dalje" smireno sam mu to rekla, izvukla sam ruku i stala mirno ispred njega.

"Nisi mi dala vremena da se iskupim"

"Molim? Daj Filipe...ja sa tobom nemam vise sta da pricam."

svo vreme sam tiho pricala,nemam glasa da se svadjam vise. Neosecam se najbolje  i gusi me njegovo prisustvo. Imam tu neku knedlu u grlu  koju ne mogu da progutam.

"Ali Melin saslusaj me"

"Dosao si da mi pozelis srecan put. Pozeleo si i hvala ti."Teo me je nezno uhvatio za ruku.

"Moramo da krenemo" samo sam klimnula glavom i usla u autobus. Teo je krenuo zamnom ali je stao. Okrenula sam se  a Filip ga je uhvatio za ruku.

"Zasto ti ides sa njom?" Teo se okrenuo i sa jednim potezom izvukao ruku i sklonio kosu sa lica. Kako on uspeva da u svakoj situaciji bude maksimalno smiren. Stajala sam na prvom stepeniku i posmatrala  ih.  Filip je tapkao desnom nogom zbog nervoze. Znam svaki njegov pokret tela.

"Sta ti mislis?"

"Pitao sam te . Zasto ti ides sa njom?"

"Pa za tvoju informaciju ,nas dvoje smo prvi plesni par koji putuje na takmicenje. Sad izvini ali vozac ceka samo nas. " Teo je stao ispred mene  i naslonio se sa obe ruke na vrata.

"Melin je si li spremna?"  tako je to nezno i tiho rekao. Njemu  uvek uspe da mi izvuce  osmeh na lice ,iako mi nije do njega. Blago sam mu se osmehnula  i pogledala u Filipa. Mirno je stajao i gledao u nas. U autobusu nas nije bilo mnogo. Ceo autobus je bio samo za nas, a islo je samo tri para i cetri trenera. Poslednja dva sedista  su bila nasa  , sela sam do prozora , a on  je i dalje stajao dole. Ne mogu vise, kad god ga vidim  sve mi prodje  kroz glavu. Pogledala sam ga i  povukla zavesu. Teo je sve sredio i seo pored mene . Pogledao me je tim njegovim  divnim ocima . Moje oci su vec bile  natopljene suzama. Ne mogu vise da trpim. Guse me.

-Teo-

Gledam je i oci joj se pune suzama.  Prvi put ne znam sta da uradim.  Ne mogu tako da je gledam. Ne mogu da gledam kako ova suza upravo klizi njenim obrazom.Par trenutaka je proslo i dalje ne znam sta da uradim. Bacila mi se u zagrljaj i cvrsto sam je zagrlio. Ispustila je jedan tih jecaj. Sve je ovo zbog Filipa koji upravo stoji dole. Dodje mi da sidjem dole i da ga nateram  da place kao sto ona sad place.  Kreten.  Njena glava na mojim grudima , dok jednom rukom steze moju majcu.  " Sve ce biti uredu Melin. Ja sam tu "  samo je lagano  klimnula glavom i ostala u istom polozaju. Necu dozvoliti da vidim vise nijednu suzu  na njenim  obrazima.  Autobus je krenuo a ona je zaspala. Polako sam pomerio malo zavesu,  a Filip je i dalje bio dole.

(...)

-Melinda-

Odjednom sam se trgla. "Teo?"

"Molim?" pospano mi se osmehnuo.

"Koliko sam spavala?"

"Oko sat ipo"

"I svo vreme sam spavala  na tvom ramenu?"

"Aha" osmehnuo mi se i promeskoljio u sedistu.

"Izivini"

"Nema zasta da se izvinjavas" sela sam u turski sed i  protrljala naduvene oci. Teo me je naglo uhvatio za obe ruke i priblizio sebi.

"Melin mozes nesto da mi obecas?"  gledala sam ga zbunjeno i  samo klimnula glavom.

"Ostavi sve sto se desilo iza sebe. I molim te nemoj vise da places

"  sapatom je to rekao. Samo sam se tiho  nasmejala. Primakao je ruke  svojim neznim usnama . Prislonio je nezan poljubac i skupio obrve.

"Sta je bilo Teo?"

"Dodji ovamo" stavio je ruku na moj vrat ,primakao me sebi i prislonio usne na moje celo.

"Melin ti imas temperaturu"

"Ma nemam, ciniti se. A i u autobusu je vruce" Samo je sa neodobravanjem klimnuo glavom. Poceo je da trazi nesto po torbi i izvukao malu torbicu.

"Sta je to?"

"To je apoteka nasih mama" nasmejala sam se. On je uzeo neke dve tablete  i flasicu sa vodom i pruzio mi.

"Popi ovo"

"Necu nista da pijem"

"Molim te popi"

"Necu"poceo je da se priblizava

"Popi"

"Ne i ne" uvukla sam se skroz do prozora  i stavila ruke na usta.

"Dobro onda cu na svoj nacin da te nateram."

"A to je ?" krenuo je da se priblizava.Bukvalno je bio na meni. Uhvatio me je za ruke i naglo ih spustio dole i nastavio da mi se priblizava.  Spustio je jedan brz poljubac na moje usne i gurnuo mi tablete u usta.

"Aaa kako si bezobrazan" iskoristio je trenutak nepaznje.. uhh. Dao mi je flasicu vode i zavalio se u svoje sediste.

Naglim potezom je sklonio kosu sa lica i poklonio mi blistav osmeh. "Rekao sam ti da imam svoj metod" otpila sam par gutljaja i pocela da se smejem. Pogledali smo se i nastavili da se smejemo.

"Ohh opasan si " uzdahnula sam i uvukla se skroz do prozora i naslonila glavu na njega.  Nastavila sam da se smeskam dok ga gleda. Koliko je on lud. Uvek me nasmeje.Teo me je uhvatio za noge  i povukao ih preko svojih. Krenula sam da ih povucem ka sebi ali  nije mi dao.

"Teoo, nije uredu da ti sme..."

"Ovako ce ti biti lakse da zaspis" Samo me je pogledao i nasmejao.

Nasmejala sam se i pocela da gledam kroz prozor. Priroda je bila divna....Cutali smo bas dugo.

"O cemu razmisljas?" upitao me je.

"Ah , misli mi samo lete"  osetila sam njegovu ruku na svojoj. Pogledali smo se i nastavila sam da gledam kroz prozor. Nezeljeni osmeh nisam mogla da skinem sa lica .

.,..........................................................

Hvala vam na svim pregledima i dosadasnjim komentarima. Zaista mi znace.  I zao mi je sto ne mogu cesce da pisem i postavljam. Idem u dve skole i nemam vremena.  Volela bi da mi vise vas komentarise i da cujem vasa misljenja :D Hvala vam.


'

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 26, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Chance For DanceWhere stories live. Discover now