7. časť

216 13 2
                                    

Pohľad Malie:

Lydia sa dotkla na ráme miesta, kde chýbal kúsok. Vtedy niečo zacvaklo. Skúsili sme ten obraz zvesiť. Trocha sa pohol. No to bolo všetko. Obraz stále visel na stene. Na protiľahlej strane obrazu sme si tiež všimli odlomený kúsok. Lydia sa dotkla aj toho. Obraz sa znova trochu uvoľnil. No stále bol na stene. Potom sme naraz s Kirou zbadali ďalšie dva odlomené kúsky. Hneď sme sa ich dotkli. Vtedy obraz, teda vlastne rám, vydal taký divný zvuk. Akokeby ten rám bol celý zostavený z mechanických koliesok.Kira skúsila obraz zvesiť zo steny. Podarilo sa jej to. Obraz jej zostal v rukách. Pozreli sme na stenu. Bol tam trezor.

"Pán Argent to tu určite dal len pred nedávnom. Je vidieť, že je to nový trezor" prehovorila Kira. Naozaj to bolo tak.

"Ale ako ten trezor otvoríme?" zúfalo sa spýtala Lydia. Iba sme na seba pozreli, no žiadna z nás nepoznala odpoveď.

"Zavoláme Stilesovi" prehovorila som.

Pohľad Stilesa:

"Stiles, už sme prešli celé mesto. Nemá to cenu" prehovoril Scott. Stáli sme pred vlakovou stanicou.

"Alebo možno ešte má" ukázal som na stanicu. So Scottom sme sa rozbehli. Počuli sme hlas oznamujúci príchod vlaku. Smeroval do Mystic Falls. Odtiaľ Allison pochádza. Utekali sme na nástupište. A vtedy som Jennifer zbadal. Nastupovala do vlaku.

"Jennifer! Jennifer Marshall!" kričal som. Otočila sa. No keď ma videla, ešte rýchlejšie nastupovala do vlaku. Pribehol som ku nej.

Otočila sa ku mne: "Stiles, musím odísť domov. Moje vlkodlačie pudy nejak zvládnem. Navyše sú tam ľudia, ktorí tiež nie sú úplne normálni. Oni mi s tým pomôžu" začala.

No ja som ju nenechal pokračovať: "Jennifer, ty nemôžeš odísť. Potrebujem ťa..."

"Stiles! Poza môj chrbát si Scottovi povedal, že ti na mne..." no tú vetu už nedokončila. Ruky som jej položil na tvár. A pritiskol som svoje pery na tie jej. Nikdy som sa tak necítil. No vyrušil nás môj telefón. Ospravedlňujúco som na ňu pozrel. Iba prevrátila očami. No nehnevala sa.

"Stiles! Niečo sme našli, ale potrebujeme tvoju pomoc" vysypala na mňa Malia.

"Dobre, už ideme"

"Kam ideme?" spýtal sa Scott.

"Dievčatá niečo našli. Máme tam ihneď prísť"

"Jennifer?" spýtal sa Scott. Nebol som si istý, či chcela ísť. No ja som ju presvedčil. Chytil som ju za ruku. Jenn pozrela na mňa. Chcela niečo povedať, no ja som ešte spevnil stisk. Potom sa uvoľnila a preplietla si prsty pomedzi moje. A šli sme...

"No? Tak čo?" spýtal sa Scott, keď sme prišli do domu pána Argenta. Až potom si všimol, že dievčatá tam nie sú.

"Kde sú?"

"No to netuším" povedala Jennifer. Volal som Malii. Povedala mi o tajnej chodbe v pracovni pána Argenta. Rýchlo sme tam šli. Chodbu sme našli hneď, ale nedalo sa do nej vstúpiť. Skúšali sme to všetci traja- ja, Scott aj Jennifer- no proste to nešlo otvoriť. Potom sa ozval nejaký buchot. A zrazu sa dvere otvorili. Stála v nich Kira. So Scottom sa objali a potom sme ju už nasledovali cestou dole. Tá miestnosť bola snáď obrovská. Všade po stenách boli zbrane.

"Čo má byť tam?" spýtal som sa na miesto, kde bol trezor. Kira mi ukázala zvesený obraz.

"Čo to je?" opýtal sa Scott. Všetci iba mykli plecami.

"Je to Allison?" opýtala sa Lydia.

Už som chcel povedať, že to je možné, no prerušila ma Jennifer: "Nie, to nie je Allison".

Pozreli sme na ňu. "Som to ja"... (obrázok)

Dúfam, že sa páči- COMMENT a VOTES potešia :D <3

Mystic HillsOù les histoires vivent. Découvrez maintenant