6.časť

243 17 7
                                    

Ocitli sme sa v tmavej miestnosti. Bola veľká skoro ako hala. No inak sme nevideli nič. Bola tam tma. Nevedeli sme nájsť svetlo. Nakoniec sme ho nejak nahmatali. Postupne sa rozsvietilo asi 15 veľkých pozdĺžnych lámp na strope. Tá miestnosť bola naozaj obrovská. Na troch stenách boli rozvešané zbrane. Boli úhľadne poukladané. Zbrane rôzneho druhu. Od nožov cez luky až po pištole.

"Ako to, že pán Argent Allison o týchto zbraniach nič nepovedal?" opýtala sa Kira.

"Ona by to tu zbožňovala" odpovedala jej Lydia. Kývli sme plecami a znova sme sa rozhliadli. Na štvrtej stene však bolo niečo nezvyčajné. Visel tam obraz. Bolo na ňom nakreslené malé dievčatko. Mohlo mať tak tri roky.

"Allison?" spýtala som sa.

"Myslím, že áno. Tie oči sú rovnaké. Podobá sa aj v tvári. A vlasy má rovnako krátke" povedala Lydia. Allison jej určite veľmi chýba. Zhodli sme sa, že to je Allison. Aspoň sme si to mysleli. Allison bola nádherné oblečená. Ako z veľmi bohatej rodiny. A ten rám bol úžasný. Bol zlatý. Nádherne tvarovaný. A bezchybný. No potom si Kira všimla niečo nezvyčajné: "Nechýba na tom ráme kúsok?"

"Kde?" pýtala som sa.

"No tu" ukázala prstom. A mala pravdu. Bol tam vytvarovaný kvietok. Mal 5 lupienkov. No vyzeralo to, akoby jeden chýbal. Lydia sa dotkla toho miesta. A vtedy niečo zacvaklo...

Pohľad Stilesa:

"Kde mohla ísť?" pýtal som sa Scotta.

"Naozaj neviem"

"Čo keď šla domov?" opýtal som sa s obavami.

"Stiles, ja naozaj neviem" znova mi odpovedal Scott.

"Mal by som ju ísť pohľadať" rozhodol som.

"Stiles, nemyslím si, že to je dobrý nápad" zarazil ma Scott.

"Prečo? Myslel som, že si vravel, že Jenn ti nevadí"

"No.. vieš... Stiles..." zakoktal sa Scott. Hneď mi bolo všetko jasné. Otočil som sa a šiel som.

"Počkaj Stiles!" zakričal na mňa.

"Čo ešte chceš?!" zvrieskol som po ňom.

"Idem s tebou" povedal rázne a behom sekundy bol pri mne. Potom už sme sa bez rečí vydali prehľadať mesto.

Pohľad Jennifer:

--Nezáleží mu na mne. Myslela som, že ku mne niečo cíti. No mýlila som sa. Ale vtedy, keď sme sedeli u mňa na posteli, naozaj som myslela, že sa mu páčim. Sedeli sme si blízko pri sebe. Držal ma za ruku. Pozrela som mu na pery. Naklonil sa. Skoro sme sa dotýkali perami. No do dverí vošiel Scott. A on mu povedal, že o mňa nemá záujem a som mu ukradnutá. Ach Stiles, radšej si mi to mal povedať rovno-- písala som si do denníka. Sedela som na vlakovej stanici. Rozhodla som sa, že sa radšej vrátim domov. Sem do Beacon Hills som prišla, pretože som chcela ísť niekde do sveta. A nohy ma zaviedli sem. Potom ma nejaký vlkodlak poškrabal. A dopočula som sa o Scottovi. Začala som ho sledovať. Spoznala som aj ostatných. Počas úplnku som sa snažila nikomu neublížiť. No nepodarilo sa mi to. Kým som ešte bola so Scottovou smečkou, bola som pri zmysloch. Ale oni si mysleli, že nie som. A vtedy som zistila, že Scott bol ten, kto ma poškrabal. Z myšlienok ma vytrhol zvuk, ktorý ohlasoval príchod môjho vlaku...

Čo na to hovoríte?? COMMENT a VOTES potešia :)

PS: Na obrázku je Lydiina reakcia, keď našli Allisonin obraz..

Mystic HillsWhere stories live. Discover now