1. časť

538 25 4
                                    

V našom meste žije veľa neobyčajných bytostí. Je to tu nimi doslova preplnené a aj tak o nich nikto nevie. A ten kto áno, tak ten patrí k nim. Niektorí na nich veria, no myslia si, že tie bytosti sú zlé. Pravda je však iná. Samozrejme, že sa nájdu aj takí, no tí, ktorí sú súčasťou Scottovej smečky medzi nich nepatria. Scott McCall je môj najlepší priateľ a je to VLKODLAK. Scotta na vlkolaka premenil Derek, ktorý je, teda vlastne bol, tiež v Scottovej smečke. No Derek niekam  odišiel a nepovedal nám kam ide. Scott zase premenil Liama, aby mu zachránil život. Vlkodlak je aj Isaac. Jeho tiež premenil Derek spolu s Ericou a Boydom, no tí už bohužiaľ nie sú medzi nami. Scottova priateľka Kira, je KITSUNE, v jednoduchosti líška. Naša spolužiačka a kamarátka Lydia je BANSHEE, inak nazývaná médium. Jej schopnosťou je, že vie vycítiť blížiacu sa smrť. Malia je KOJOT, presnejšie kojotodlak, no to znie trochu divne. Akoby iné názvy nezneli, hah. Malia 10 rokov žila v podobe kojota, no Scott ju premenil späť do ľudskej podoby. A potom som tu ja. Moje meno je Stiles a teraz som obyčajný človek. Posadol ma zlý duch NOGITSUNE. Zbavil som sa ho iba vďaka Allison Argent, ktorá pochádza z rodiny lovcov vlkodlakov. Tá tiež patrí do našej smečky. Vlastne patrila. Až pokým nezomrela.

Odchádzam z cintorína. Skončil sa Allisonin pohreb. Je tu so mnou iba Liam a Malia. Scott a Lydia ani nechceli myslieť na to, že tu pôjdu, pretože by sa zosypali. Kira zostala so Scottom. A Isaac išiel preč z mesta. Malia a Liam Allison veľmi nepoznali, no aj tak im prišlo vhodné ísť na pohreb. Bol som rád, že tu so mnou niekto je. Môj vzťah s Allison nikto nepovažoval za nejaké veľké priateľstvo, no pravdou je, že sme sa naozaj mali radi. A urobili by sme všetko pre to, aby sme ochránili toho druhého. No ja som Allisoninej smrti nezabránil. Dokonca je to celé moja vina. Keby ma Nogitsune neovládlo, Allison by sa nikdy nevrhla do boja, ktorý bol jej posledným. A bola by stále nažive. Nikdy si to neodpustím!

„Stiles? Môžeš sem prosím ťa prísť?" zakričal na mňa pán Argent. Keď som k nemu aj s Liamom a Maliou pribehol, všimol som si pri aute kufre.

„Vy niekam odchádzate?" opýtala sa ho Malia.

„Áno. Ja to tu nemôžem vydržať. Moja manželka je mŕtva. Moja sestra tiež. A teraz aj Allison. Neostal mi už nik okrem..."

„Okrem koho?" nechápal som. Pánovi Argentovi už naozaj nikto neostal. 

„Čo? Ale nič. Proste všetko mi ich pripomína. Musím si ísť prečistiť hlavu"

„A vrátite sa?" opýtal som sa ho zmätený.

„To ešte neviem"

„A Scott o tom vie?" spýtal sa Liam.

„Nie. Zavolám mu po ceste" odpovedal pán Argent.

„Tak dobre. A čo ste odo mňa potrebovali?" nechápal som.

„Chcem ti nechať kľúče od môjho domu"

„Počkať... Čože? Prečo ho nepredáte, keď idete preč nadlho?"

„No, mám v ňom veľa vecí, ktoré by sa vám mohli zísť"

„Aha" odpovedal som, ale stále som nechápal, prečo to robí.

„A nechal som v tom dome niečo, o čom by ste sa mali dozvedieť. Ale skryl som to. No som si istý, že keď to budete potrebovať, nájdete to." Bol som už úplne zmätený.

„A čo mám povedať Scottovi?"

„Presne to, čo som povedal ja tebe. No tie kľúče si nechaj ty" prikázal mi pán Argent.

„Tak dobre. Držte sa" objal som ho a potom som iba sledoval vzďaľujúce sa auto pána Argenta.

„Niekto nás sleduje" povedala zrazu Malia.

„Čo?" opýtal som sa.

„Tam za tým stromom" ukázal mi Liam. Ach, ten ich super sluch. Zrazu som zbadal ako sa za tým stromom niekto pohol. Aj ten niekto si ma všimol pretože vystrelil šíp priamo na mňa. Malia ho zachytila v poslednú chvíľu. Vtedy sa už záhadná postava dala na útek. Pozrel som sa na Maliu a Liama a v momente sme sa rozbehli. Bežal som priamo za tou postavou. Strácala sa mi z obzoru. No mal som jednu výhodu- ja som tu poznal každú uličku v meste a zdá sa, že tá osoba je tu nová. Zahnal som ju do slepej uličky. Chcela preliezť plot, no keď už jej došli sily, skočila dole. Vtedy ma našla Malia s Liamom. Pozrel som sa späť. Bolo to dievča s nádhernými čiernymi vlasmi.

„Otoč sa!" prikázal som jej. Ona ma poslúchla. Pozrel som sa jej do tváre a uvidel som... Allison.

Tak dúfam, že sa páči. Má zmysel pokračovať? Ak áno, tak COMMENT a VOTE poprosím <3

Mystic HillsWhere stories live. Discover now