{New frontiers}

75 10 2
                                    

Links is Nandor rechts is Minhiriath
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Aragorn

"Dit is de grens naar Nandor."

Waar wij staan is alles zwart en geblakerd, als we 10 stappen voor ons zetten, dan staan we in het rood. Het land van de roodlingen. Ik voel me hier niet op mijn gemak. We horen iemand aankomen en verstoppen ons in de bosjes. Het zijn soldaten. We luisteren ze af.

"Grmm soldaat 99... Azor roept ons."

"Ja, we zullen maar rap gaan, misschien hebben ze het meisje, soldaat 80!"

En ze lopen verder. Ik besef dat dat meisje Amira is en dat wij opvallen, we dragen nu geen rood. We besluiten hun te overvallen en hun kleren aan te trekken, zo konden we ook meteen naar het kasteel van Azor. 's Nachts sluipen wij naar hun toe en doden we hun, daarna doen we hun harnassen aan en bekijken we de kaart, waar moeten we naartoe. Als het weer ochtend is vertrekken wij naar de vesting.

"Aragorn, we hebben nieuwe namen nodig."

"Niet waar, ze werken met nummers, jij bent 99 en ik 80 en... Heilige Varda!" (Godin van de sterren en de maan)

"Wat is er uwe.. hmm 80?"

"Het kasteel van Azor."

"Goeie grutten... dat is een reusachtig kasteel."

We lopen naar binnen en volgen de andere soldaten naar binnen. Ook hangt er één in de boeien voor ons.
Onderdanen!
Deze koene ridder heeft gefaald. Hij had Amira bijna tot zijzelf hem versloeg, zij alleen heeft tientallen van onze mannen tot staande gebracht. Dat mag toch niet kunnen!  Ik vraag nog eens, wie is trouw, loyaal en klaar voor de strijd? Wie gaat haar halen?

Iedereen begint te juichen en wij doen mee.
De nummers die mogen gaan zijn 92,94,45,22,82 en 80,99 komt u seffens naar mij.

Ik en Junipher kijken elkaar aan en geven elkaar een laat-dit-niet-waar-zijn-blik. Daarna volgen we de rest een aparte kamer in.
Beste strijders, ga... zeg deze spreuk en u zult dicht bij hun zijn...succes.

Daarna zeiden we allemaal de spreuk en verdwijnen. Junipher spreekt mij aan, want we waren aangekomen. "80, ik heb nog iets gehoord. Azor gaat binnenkort the stone of elements zoeken."

"Wat is dat?"

"Dat weet ik niet. Als we bij Gimli en co. zijn dan kunnen we het aan hun vragen."

Amira

We lopen Minhiriath binnen en mijn mond valt open, overal zijn bloemen en bomen. Ik zie een rivier en loop ernaartoe, ik wandel met hem mee en ik kom aan een waterval. Hij is prachtig. Daarna ga ik langzaam terug naar Gimli en Legolas en help met het kamp op te slaan. Ik ga zitten, het vuur knettert. Als verdoofd zit ik ernaar te kijken. Voor mijn ogen danst het vuur en speelt het verhalen af, over ridders, goden en dapperen maar ook over geliefden, boeren en rijken. Ik val in slaap, gehypnotiseerd door de beelden. Kling..kling..kling. Ik word wakker en zie een pijl op mij afkomen. Ik rol opzij en neem mijn boog. Ik begin als het dolle om mij heen te schieten, als ik maar raak.

Aragorn

Minhiriath is prachtig, overal bloemen en bomen. "80, 99 kom eens hier." We wandelen naar hem toe. "Als de avond valt gaan we ten aanval. Zorg dat je klaar bent." Daarna loopt hij weg. Daar gaat ons plan. Ik kijk rond mij heen en zie honderden mannen staan, waarschijnlijk nog van de vorige ploeg. De avond valt rap en wij zien een vuurtje branden. We sluipen erop af. De leider begint te fluiten, een hypnotiserende deun. We zien dat het vuur beelden maakt en dat Amira even later in slaap valt. Dat is ons teken, we stormen op het kamp af en vechten met Legolas, Gimli en Tauril. Ik loop op Legolas af en fluister tegen hem in het Elfs (het is vertaald). Wij komen helpen, ik en Junipher.
Dank u Aragorn.

Ik keer mij om en loop naar Amira, die net wakker schiet en haar boog neemt. Ze schiet en mist nooit. Ik loop naar haar toe, ze herkent mij en kijkt me vrolijk aan. Op een bepaald moment zijn ze omsingeld.

Amira

Ik zie Aragorn staan. En glimlach, hulp! Ik kijk terug rond mij en zie... dat we omsingeld zijn. Ik zoek de rivier en loop naar Gimli en Legolas. "Legolas! Volg de rivier stroomafwaarts, ik zorg voor dekking." We lopen naar de rivier en Aragorn en Junipher volgen ons. We komen aan bij de waterval. We staan stil voor de rand. Ik draai mij om, we zijn echt omsingeld nu.

Gimli

Ik kijk naar beneden, dit is wel 100 meter diep. Ik kijk rond mij en zie dat de anderen doorhebben dat Aragorn en Junipher niet bij hun horen.

"Geef je over!" Zie ik iemand schreeuwen.

"Nooit!" Schreeuwt Amira terug en ze springt van de waterval af. We roepen haar naam en ik zie hoe Aragorn en Legolas haar achterna springen. Tauril volgt. Ik aarzel, zou ik nog eens van een klif vallen of mij overgeven. Ik besluit om te springen. Als een dwerg zich overgeeft is hij geen dwerg meer. En we storten naar beneden, de diepte in.
*********************************
Heey heeey heeey. Hoe gaat het met jullie? Spannend, spannend, spannend!!!
Luf u xxx

The Red ArmyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu