Deel 9: Tweede middelbaar

40 3 0
                                    

"Wat doen ze hier?? Toufik is ook zo'n idioot", zegt Nora als we terug bij mijn kamer zijn. "Ja, ik zie er ook afschuwelijk uit", zeg ik. "Ja, ma bij jou staat Mustafa ten minste niet voor de deur", zegt Nora die wel wilt huilen. 

Als we ons klaar hebben gemaakt, wil ik naar beneden tot Nora me tegenhoudt. "Hayat, Onderweg naar school, wil je aub met Toufik mee wandelen? Ik wil zo de kans krijgen om te praten met Soufyan. Misschien dat hij dan inziet hoe grappig ik ben." "Is goed, maar ik ga wel gek worden van jouw broer", zeg ik lachend. Toufik kon soms heel vervelend zijn. 

Beneden zien we Toufik en Soufyan ontbijten. "Zullen we vertrekken?" vraagt Nora. "Ja, we hebben nog een uur en dan begint de eerste les", zegt Soufyan die al naar de deur wandelt. Dat is de eerste keer dat ik hem iets heb horen zeggen. "Hij heeft zo'n mooie stem", fluistert Nora. "Ja, Mustafa ook", fluister ik lachend terug. 

"Toufik, ik heb een vraag voor jou", zeg ik en neem Toufik mee om zo Nora en Soufyan alleen te laten. "Voor mij? Wat is er? Ik weet dat je advies wilt van iemand zo geniaal en intelligent als mij, dus zeg maar, ik kan jou sws helpen", zegt Toufik. Zie, dit is wat ik bedoel met dat hij soms zo vervelend kon zijn. "Wel ehmm... zou ik mijn haren knippen?" vraag ik omdat ik niks anders kan bedenken. Toufik knikt zonder te aarzelen. "Jaa, best wel.  Ik kreeg bijna hartaanval toen je de deur open deed. Ik dacht echt, waar ben ik nu beland, ik was zo geschrokken", hoor ik hem zeggen. De neiging om hem te slaan is zo groot, toch hou ik me in. "Nog iets? Oh, vergeten te zeggen tegen Soufyan-", zegt hij maar op het moment dat hij zich wilt omdraaien, duw ik hem zachtjes en hij verliest zijn balans. "Wat doe je?" vraagt hij. "Jouw evenwicht testen", zeg ik. Toufik herstelt zich en komt op me af, maar ik ren zo snel ik kan weg. "Ik wil ook jouw evenwicht testen", roept hij achter me aan. Nora mag me later echt dankbaar zijn. Ik doe dit allemaal voor haar. 

Uitgeput komen we aan op school. "Oh shit, ik heb lichamelijke opvoeding, tazz, je hebt me nu al moe gemaakt", zegt Toufik. Nora en Soufyan komen bij ons staan. "Kom, we gaan", zegt Soufyan tegen Toufik. 

"En? Hoe was het?" vraag ik aan Nora. Nora haalt haar schouders op. "Maak ik echt kans? Ik ben zo in de war. Hij vindt me sws lelijk na deze ochtend." "Over wat hebben jullie gepraat?" wil ik weten. "Hoe het gaat op school, of hij nog erg ziek is, wat hij wilt studeren over 2 jaar, hmm, ja dat is het zoal", zegt Nora. "Hij is ook zo lief, pff Hayat, heb nu echt geen idee wat ik moet doen." Ik geef haar een schouderklopje. "Geen zorgen, met de tijd zal je het weten." 

I like youWhere stories live. Discover now