BİR DEMET EDEP!

2.2K 142 5
                                    


  Bolluk ve aşırılık çağında yaşadığı halde büyük bir edep fukaralığı içinde kıvranan neslin, salih/salihalardan öğreneceği bir demet edep! Her şeyden önce edep! Çocuklukta, büyüklükte, kadında, erkekte... Müslüman adını hak etmek için önce edep!
Öyle bir dinin mensubuyuz ki oturmanın, kalkmanın, yolda yürümenin, ana-babamıza, kardeşe, arkadaşa, çalışma ortamımızda, banyoya girişte-çıkışta bir edebi var. Peki hal böyle iken bu hal bilmezlik neden? Ne yazık ki okumuyor ve öğrenemiyoruz doğal olarak uygulayamıyoruz. O kadar ince ama bir o kadar güzel ayrıntılar var ki. İnsan kendini "bu zamana kadar bunlarsız nasıl yaşamışım?" dedirtiyor. Efendimizin (sav) bize emanet bıraktığı İsalmiyet'i taç etmek gerekirken yerlerde gezdirmeyelim. İslama yakışır,mümin/mümineye yakışır, en çok da Efendimize (sav) yaraşır ümmet, RABBİMİZE yakışır kul olalım. Bir iş yaparken " Efendimiz (sav) beni görse gurur mu duyardı, üzülür müydü?" diye düşünüp bunu ölçü alalım.
Bu din kolay kazanılmadı, çok bedeller ödendi, çok kanlar aktı. Çok ana babalar evlatsız, çok evlatlar yetim, öksüz kaldı. Çoğu güzel yarsız, çoğu yar güzelsiz kaldı.. Bu kadar çabuk harcamayalım, harcamaya çalışanlara teslim etmeyelim.
İnsanlar size baktıklarında İslam'ın nurunu görsünler. " Bende bu abla/abi gibi olmalıyım veya büyüyünce senin gibi olmalıyım." desinler.
Her hareketimizle dinimizi temsil ettiğimizi unutmayalım inşaALLAH. Kötü insan çok, onları değiştiremezsiniz. Rüzgara tükürürseniz, o tükürük yüzünüze yapışır, çamura taş atarsanız elbette üzerinize sıçrar. Bize yakışan bu gibi durumlarda Efendimiz (sav) olsa ne yapardı diye düşünmek, en olmadı susmak. Çoğu zaman Efendimiz (sav) öyle yapardı unutmayın. Onlar gibi davranırsanız onlardan farkınız kalmaz.
Unutmayın ki biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkar ve içini hurafelerle doldurup bize geri satarlar(kapitalizim gibi). Biz dinimize sahip çıkmadık ve onlar bizden geldi aldı. Şimdi ise onu geri alma zamanı.
ALLAH'A emanet olun kardeşlerim.
Dua ile..

https://www.instagram.com/imanniaa/

Nefsime İnce NotlarWhere stories live. Discover now