BÖREK YAPMAK SENİ DEĞERSİZ KILMAZ!

1K 88 5
                                    

Kadıköy Belediyesi'nden sonra, İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin kadınlar adına bilboardlara astırdığı afişler de gündem konusu oldu. Kadınları aşağılayan afişlere yenileri eklendi anlayacağınız.

Afişlerde şunlar yazıyor. "Kahkaha atarım sana ne, gece yarısı sokakta dolaşır gezerim sana ne, börek de açmam dekolte de giyerim sana ne!"

Malum kesim için kadın sadece cinsel bir meta! Dekolte giymeyen, soyunmayan, sokakta şuh kahkaha atmayan, gece yarısı dışarı çıkmayan kadını kadından saymayacak kadar saygısızlar!

Ortaçağ Avrupasında köle pazarlarında satışa sunulan köleler güzellik ve cazibelerinin fark edilmesi için yarı çıplak olarak sergilenirdi. İşte bu yobaz zihniyetin tek derdi kadınları köleleştirmek.

Kadının değerini anlatabilecek kaliteli sözleri afişe edemeyecek kadar kültür seviyeleri düşük!

Sığ,  ilimden, kültürden, zerafetten uzak ve yoz söylemler. Nasıl olur da kadınlara bu bayağı sözleri yakıştırabiliyorlar?

Bu çirkinliği kınıyorum ve sizin bu cehalet kokan, kadınları aşağılayan zihniyetinizden iğreniyorum.

Biz eşimize börek de yaparız, güleryüzlü de oluruz. Saygı duyar saygı görürüz. Rabbimizin buyruğuna itaat edip açılıp saçılmayız. Tesettürümüzü kuşanırız. Bedenimiz herkese gösterecek kadar değersiz değildir.Bedenimiz kıymetlidir bu yüzden onu sapkın gözlere meze yapmayız.

Rasûlümüz akşam olunca kötülüklerin artacağı, cinlerin salınacağını haber verdiği için geceleri yalnız başına sokağa çıkmayız. Bir yere gideceğimiz zaman eşimizden izin alırız. Bu hiç rahatsız etmez bizi. Bilakis karşılıklı saygı ve sevgi vesilesiyle yuvamızda muhabbetimiz artar.

Çocuk doğurur, çocuklarımızı Allah'ın bir emaneti olarak görürüz. Çocuklarımızın kaliteli bireyler olması için çabalar bunu en büyük vazife biliriz. Toplumu yetiştiririz. Bir elimiz börek yapar, bir elimiz yeni bir neslin, Fatih'lerin, Nene Hatunların beşiğini sallar.

Eyy Allah'ın şerefli yarattığı, ayaklarının altında cennet umudu olan kıymetli kadın! Özgürlük yalanlarıyla seni kendilerine köle yapmaya çalışan, senin bedeninle gözlerini doyurmaya çalışan zihniyete aldanma. Sokakta dekolteli gezmeden, mini etek giymeden, gece dışarı çıkmadan da değerlisin sen.

Börek yapmak seni değersiz kılmaz.

Fıtratınla savaşma.

Kendine, bedenine saygı duy.

Eş ol, anne ol, toplumun öğretmeni ol.

Çirkin bakışlara, sapkın zihniyete değil,

YALNIZCA RABBİNE KUL OL!

(Alıntı - Cahide Sultan)

https://www.instagram.com/imanniaa/

Nefsime İnce NotlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin