Müslüman Gençler Neden Ateist Oluyor?

1.5K 98 5
                                    

Peygamberimize (sav) salavat getirmek çok güzel ve önemlidir. Peki acaba salavat getirmiş olduğumuz bu peygamber bu iddiasında gerçekten doğru mu? Yani bizim elimizde deliller, veriler var mı?

Normal şartlarda maalesef  "anne-baba Müslümanlığı" denilen bir tabirle ALLAH var, peygamber (sav) var, şu günahtır, bu sevaptır diye biz bunların hepsine inandık ama altı nedense çok dolu değil. Dolu olmadığımız için maalesef birçok arkadaş 20-25 yaşlarında dini sorgulamaya başlayınca anne-babalarının çok da kafalarının çalışmadığı noktasında kanaat elde edince( pire için yorgan yakınca) ateist oluyor. Aslında o kardeşler o yaşlarına kadar 5 vakit de namaz kılmış kimselerdir. Ateistten bahsediyorum, yani; "ben artık ALLAH'a, peygambere (sav), İslam'a, inanmıyorum" diyen kişi.

Peki sorun neydi? Yani bu adamlara ne oldu ki bir anda raydan çıktılar?

Bunun en büyük nedeni; bizim peygamberimiz (sav) gibi İslam'ı anlatmamamızdandır. Yani onların raydan çıkmasının nedeni taklidi bir inanca sahip ana-babaların onlara sadece " namaz kıl, ibadet et." Demeleri ama neden ve niçinlere cevap verememeleriydi(taklidi iman).

"Gerçekten ALLAH var mı?" sorusunu mutlaka aramalısınız. " Var abi." deyip geçiştirirseniz şeytan bugün değil ama yarın fena çakar. Çünkü elinde bir delil yoksa taklidi bir inançla imanınızı muhafaza edemezsiniz. Hele ki sekerat (ölüm anındaki sarhoşluk) denilen bir esnada ise o vesveselere zor dayanırsınız.  O yüzden şimdi sorgulayın. İslam'ı sorgulamak günah değil.

ALLAH var mı gerçekten?

Gerçekten bir mi?

Gerçekten okunan Ku'ran ALLAH'ın kelamı mı?

Ne anlatıyor bu kitapta bize? diye sorgulayın.

Uğur AKKAFA

https://www.instagram.com/imanniaa/

Nefsime İnce NotlarOnde histórias criam vida. Descubra agora