3.rész(Rokon?!)

267 17 3
                                    


Hold fény szemszög

Pár nap telet el azóta az eset óta.Nem tudja senki hogy kézen fogva jártunk Alastorral,mert még mielött meglátta volna bárki is elengedte a kezem.

De vissza a jelenbe.Épp a bárpult-nál ülök Husk-al.Nem beszltünk túl sokat de nem is baj.Nem vagyok az a beszélgetös tipus.Hapár nagyon érdekelne hogy miért iszik ennyit.Vagy hogy miért lett macska?Elvileg a halálodhoz valamilyen köze van a külsönkhöz.

-Hold fény!!-Charlie csilingelö hangja szakít ki a gondolataimból.Ragyogó mosolyal az arcán jön felém egy csomó papírral a kezében.-Pont jó hogy te is itt vagy Husk,ez rád is tartozik.-Az elmített erre felvonja piros szemöldökét,mire a többiek is be jönnek.

-Miért hívtál minket össze,Kedvesem?-Ahogy meghallom azt az ismerös statikus hangot a szivem egy nagyot dobban.Nem nekem mondta a "Kedvesem"szót de valami okból akkor is ezt hozza ki belölem.

-Azéééért mert egy csodálatos hírt kaptam apámtol amit mindenkinek hallania kell!-Mondata végén felált a bárbultra ahol mindenki jól látja és halja őt.-Szóval,Husk és Hold fény valójában nem idegenek egymásnak!-Mondja vidáman mire mindenki megdermedt.

-Akkor...mik?-Kérdezi mellém lépve Vihar,akihez abban a pillanatban oda is simulok.

-Hold fénynek Husk a sokadik nagybátya,más szóval ők ketten rokonok!Hát nem csodálatos?!-Két kezét szájához szorítja mintha a sikítását vagy...nem is tudom mit akarna elfolytani.De...akkor ez azt jelenti hogy Husk a nagybáttyám?
A szóban forgó személyre vezetem tekintetem mire ő is engem néz.

-Akkor van egy unoka húgom?-Inkám magának teszi fel a kérdést mint másnak de még is válaszolnak rá.

-Igen,barátom!- össze rezzenek Alastor hangjára,amit Vihar azzonal észre vesz és jobban magához szorít...ott volna ha Alastor nem ránt ki a karjai közül a sajátjaiba zárva engem.-Nos,Édesem,nem szeretnél velem alkut kötni?Úgy ahogy a nagybáttyád tette?-Mi?!Tudom hogy nem ez a lényeg de az "Édesem"szóra teljesen felmelegedett az arcom.Várj,alku?

-VED LE A MOCSKOS KARMAIDAT A HÚGOMRÓL KÖCSÖG!-És megint egy másik karjaiba kerülök.Csak most Huskéba,aki védelmezően magához szorít  szárnyait kibontva morog.Azt hittem hogy macska démon,azok nem szoktak morogni,vagy de?

-Oké,rendben.-Jön középre Charlie egy kínos mosoly kiséretében-Örülök hogy ilyen gyorsan össze is barátkotatok ezzel a ténnyel -Néz ránk-De annak már kevésbé hogy alkura akarod Hold fényt csábítani!Tudod hogy ez tiltja a Hotel szabályzata!-Míg Charlie Alastort szidja addig Veggie elénk áll a szokásos lándzsájával,Vihar pedig mellénk áll.

Charlie folytatja Alastor szidását de ő rá se hederít.Egyfolytában engem néz,valami furcsa van a szémében amit nem tudok hova tenni.

-Al!Figyelsz te egyáltalán arra amit mondok?!

-Persze ,Kedves.-Mosolyog rá,ez'tán még utoljára rám néz,majd elmegy.

-Ide figyelj Kölyök!-Husk szembe fordít magával és halálosan komoly tekintettel kezdi pásztázni a kék szemeimet.-Soha,ismétlem,SOHA NE KÖSS VELE ALKUT!Bármit is mond,bármenyire is csábító az ajánlata NE TED!.-Bólintással jeleztem neki azt hogy megértettem.De látszik rajta hogy ez nem volt kielégítő válasz.

-Nem fogok SOHA alkut  kötni Alastorral!Igérem.-Apró mosolyt villatok ami láthatóan megnyugtatta mert meglágyúlt az arca.

-rendben,figyelj oda,az a köcsög nagyon rád van szállva.-Már nincs ugyan itt de Husk dühös szemekkel méregeti azt a helyet ahol pár pillanata még Alastor állt.

Az új szobalány(Alastor x OC)Where stories live. Discover now