Deseti deo

2.1K 64 20
                                    

ANDREA P.O.V.

Posle dorucka sam odlucila da cu danas da ucim. Imam puno toga i bolje da to zavrsim odmah nego da razvlacim na citavu nedelju. Uzela sam potrebne knjige i zaputila se na zastakljenu terasu. Tu sam uvek imala mira za ucenje. Dobro, sem kada Aleksa i njegovi drugovi kreteni ne zezaju komsije. Rasporedila sam beleske i podvukla najbitnije stvari. Obozavam da podvlacim i moje beleske su uvek bile sarene jer mi je tako lakse da ucim.

-Gospodjice izvolite.- obratila mi se Nina spustajuci caj na moj sto.

-Hvala Nina.- toplo mi se nasmejala i izasla. Ucila sam ceo dan. Nisam ni primetila koliko je vremena proslo. Taman sam zavrsila, kad sam cula Aleksino dozivanje.

-Andreaaa!!- vikao je pretpostavljam iz dnevne sobe.

-Molim?- cula sam glasove i glasno smejanje i lice mi se ozarilo. Trcala sam u dnevnu sobu i tamo zatekla prelepu zenu, smedje kose i ocaravajucih zelenih ociju, bas kao moje. Kao i uvek bila je sredjena i imala je perfektnu liniju. Pored nje stajao je visok, krupan covek koji je izgledao kao odvaljen od stene. Krupne tamne oci i tamno crna kosa, kao kod Alekse. Da, to su moji mama i tata, Danijela i Vukasin. Skocila sam tati u zagrljaj, sta cu uvek sam bila slaba na njega kao i on na mene. Zatim sam se bacila u nezni i ljupki zagrljaj moje mame.

-Nedostajali ste mi.- rekla sam ne odvajajuci se od mame.

-I vi nama duso.- kraickom oka sam videla Aleksu kako pretura po kesama koje su mama i tata doneli.

-Skote, ostavi to, nije sve za tebe.- isplazio mi se i nastavio je da kopa po stvarima.

-Pa kako je bilo u Parizu?- jedva sam cekala da mi ispricaju kako je bilo, jer je Pariz jedini gard na mojoj listi koji jos uvek nisam posetila.

-Prelepo, ici cemo sigurno jednom zajedno na odmor. Tijana te je puno pozdravila i kreirala je neke haljine samo za tebe, rekla mi je da probas, pa da joj javimo utiske, mozda te ubaci u neke od narednih revija.- nasmejala se i namignula zato sto zna koliko volim modeling. Tijana je mamina bliska drugarica koja ima svoju modnu kucu. Jedva sam cekala da sve probam.

Nina je postavila rucak. Iako nisam bila bas gladna, mama i tata su insistirali da rucamo kao porodica.

-Cula sam se sa Marinom, doci ce veceras na veceru.- o ne. Marina je Lukina mama, jako fina zena kao i njen muz Goran. Nije mi jasno na koga je Luka tako glup i nekulturan.

-Je l ste bas morali? Jos se nisam oporavila od prosle veceri.- prevrnula sam ocima, a oni su krenuli da se smeju. Prosle nedelje, pre nego sto su moji otisli za Pariz, porodica Markovic je bila na veceri kod nas, kao i obicno. Pricali smo neobavezne teme sve dok Luka nije pomenuo da je jedan decko pokusao da me poljubi. Naravno, Aleksa i tata su prebledeli, a ja sam se toliko iznervirala da sam prosula casu soka Luki na glavu.

-Nina, veceras dolaze Marina i Goran. Imaj to u vidu kad budes spremala veceru.- Nina je klimnula glavom i otisla u kuhinju.

-Andrea dete, sto si ti jos u pidzami?- mama me gledala kao da sam pala sa marsa.

Zaculo se zvono na vratima i ja sam ustala da otvorim. Otvaram vrata i vidim Luku. Na sebi je imao crnu nike trenerku i nike patike. Auh jebote. Lagala bih kad bih rekla da ne izgleda predobro. Nabacila sam osmeh i toplo mu se nasmesila.

-Cao!- rekla sam. Samo me je pogledao hladno kao da sam mu ubila hrcka kog cak ni nema. Prosao je pored mene bez reci.

LUKA P.O.V.

Rado bih joj se nasmejao. Tako je bila jebozovna u onoj pidzami. Uprkos mojoj zelji nisam smeo. Ne smem da dozvolim sebi da postanem osecajan. Usao sam u kuhinju i pozdravio se sa Danijelom i Goranom.

-Ninice, sta spremas za veceras?- pitao sam Ninu, jer obozavam njenu hranu.

-Neka to bude iznenadjenje.- rekla je toplo se nasmejavsi.

Sacekao sam Aleksu da se presvuce pa da idemo na trening. Treniramo fudbal od nase sedme godine. Aleksa je sisao i krenuli smo ka mom autu.

-Kako je bilo sinoc?- pitao me je Aleksa dok sam sedao u auto.

-Onako, mala nije losa. Vidi se da ima iskustva.- oboje smo se nasmejali.

-A ti? Da li je neka sinoc vikala tvoje ime?

-Nijedna nije imala tu cast, bar ne sinoc.- imao je onaj perverzni osmeh na licu. Ne mogu da poverujem da je on proveo vece bez ribe u krevetu. Bar sad imam priliku da ga pitam sta se desilo sa Lanom one veceri.

-Brate, sta bi ono sa onom malom Lanom a?- odmah je promenio izraz lica.

-Olesio sam se od alkohola, nije bilo nista bitno i vredno pamcenja.- rekao je hladno i slegao ramenima.

-Dobro brate, kako ti kazes.

ANDREA P.O.V.

Sedela sam na terasi i jela sladoled. Ne mogu da shvatim sta se desilo sa Lukom u tako kratkom periodu. Jedno vece je divan prema meni, a vec sledeci dan se ponasa kao da ne postojim. Mislim sta sam drugo mogla i da ocekujem od bezosecajnog skota kao sto je on.

Cujem zvono na vratima i sidjem da ih otvorim. Iznenadila sam se kad sam zatekla plavusu, sa velikim i verovatno plasticnim sisama. Imala je napumpana i previse sminke na licu.

-Cao.- rekla je odmeravajuci me. Nije ni cudo jer sam bila u pidzami sa cupavom kosom.

-A ti si?- gledala sam u njene visoke stikle u kojima je hodala bez problema.

-Teodora. Je l tu Aleksa?- bilo mi je malo neprijatno, jer cim ga je trazila, znala sam o cemu se radi. Jos jedna njegova seks igracka.

-Nije tu, na treningu je.- rekla sam zeleci da je se sto pre otarasim.

-U redu. Prenesi mu samo da sam ga trazila i da sam... pa... trudna sam, a Aleksa je otac.- u jednom trenutku me je samo nesto preseklo u stomaku, gledala sam je nemo i cekala da mi kaze da se sali.

-Sta si?- idalje sam cekala da mi kaze da se samo salila. Posto sam videla da ne daje nikakvu reakciju, krenula sam da se cepam od smeha.

-Ne stvarno, trudna sam. Vidi moram da idem, samo mu ti reci to i neka mi se obavezno javi.

Samo sam zalupila vrata i sela na pod. Ne mogu da verujem da je toliko glup da ne koristi zastitu. Boze, kome sam ja sestra? Sta sam ti Boze zgresila. Ko zna da li je ovo jedina kojoj je napravio dete.

..

Izvinite sto nije bilo delova neko vreme, imam previse obaveza oko skole. Ostavite vote ako vam se dopada. ❤

Samo njegovaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin