Sesti deo

2.2K 56 10
                                    

LUKA P.O.V.

Sedeo sam ne pomerajuci se ni milimetar da je ne bih probudio. Nisam navikao da budem ovako dobar prema zenskom rodu, pa ne znam bas kako da se ponasam u ovoj situaciji. Uglavnom samo iskoristim svaku devojku i to je sve. Sa vremena na vreme joj pomerim koji zalutali pramen kose sa lica. Koristim priliku da joj odmerim svaki delic njenog lica koji sada mirno spava. Andrea je jedna od najlepsih devojaka koje poznajem. Nisam ni primetio da su i ostali zaspali. Kaca je zaspala sa glavom na Stefanovom ramenu, a Lana na Aleksinom koji je zaspao sedeci uspravno. Ne znam kako je to uspeo, ali svaka mu cast.

Marko i Stefan su pricali i ukljucio sam se u njihov razgovor.

-Zasto ovo pre nismo radili?- rekao je Marko sa osmehom na licu.

-Mislis na druzenje sa Andreom, Lanom i Kacom?- pitao ga je Stefan.

-Daa.-rekao je Marko.

-Zato sto su do juce bile klinke.- rekao sam.

-Slazem se.- rekli su Stefan i Marko u isto vreme.

Skrenuo sam pogled na Andreu koja je spavala kao top i na Aleksu koji je zaspao otvorenih usta i doslo mi je da ga slikam. Ali neko me je vec preduhitrio u tome. Ulovio sam Stefanov bezobrazni osmeh i znao sam da nesto sprema. Uzeo je telefon, slikao Aleksu, pa mene i Andreu dok je ona jos spavala sa glavom na mojim grudima.

-O ne, nisi to uradio.- gledao sam ga besno sto je njega zabavljalo.

-Brate mnogo ste mi slatki.- rekao je idalje se smejuci.

-Ja nisam sladak, ja sam zgodan i savrsen-rekao sam ponosno- a ona je sve sem slatka.- rekao sam iako to nisam bas u potpunosti mislio, na sta je on prevrnuo ocima.

Posle desetak minuta, Andrea je naglo skocila i gledala u mene zbunjeno.

ANDREA P.O.V.

Gledala sam ih kako odlaze od mene bez da sam mogla ista da uradim. Noge su mi bile prikovane za tlo i par suza se spustilo na moj obraz. Dozivala sam ih, ali me nisu slusali. Odjednom je naleteo auto...

Skocila sam i gledala oko sebe...jos jedna nocna mora. Vec treca ove nedelje. Ne znam zasto, ali cesto sanjam kako se neke lose stvari desavaju mojim roditeljima i Aleksi.

Okrenula sam se i videla sam kako me Luka gleda kao da mu nista nije jasno. Svi su zurili u mene ocekujuci neko objasnjenje.

-Sta ti bi?- Marko me je pitao sa cudjenjem.

-Jos jedna nocna mora.- rekla sam uzimajuci gutljaj piva sa stola.

-A bas si delovala tako smireno dok si spavala na Luk...-poceo je Stefan, ali se zaustavio kad ga je Luka ostro pogledao. Taj pogled je mogao da ubije, verujte mi.

-Gde sam spavala?!- pitala sam na sta su Stefan i Marko poceli da se smeju kao nenormalni. To je probudilo i ostale.

-Dobro sta se derete, je l ste normalni?- besno je prosiktala Lana.

-Ova dva kretena se deru vec neko vreme.- rekao je Luka dok su se ova dvojica idalje smejala. Nista mi nije bilo jasno niti me je zanimalo iskreno.

-Kad smo vec svi budni, ajde da radimo nesto.- rekla je Kaca puna entuzijazma.

-Pola tri ujutru je.- rekao je Aleksa umorno.

-Nema veze, kao da je to bitno.- rekao je Marko i uzeo pivo sa stola.

Tako smo sedeli, pili i pricali o neobaveznim temama. Kao na primer kako je Luka sa tri godine pao sa ljuljaske i zadobio blagi potres mozga (sto do nekle objasnjava zasto je toliko opicen u glavu) ili Stefanov prvi poljubac koji je urnebesan. Vec je bilo oko pet i vecina je bila pijana. Otisla sam do kupatila jer mi je bilo lose. Jedva sam otvorila vrata i pogledala se u ogledalo. Najblaze receno, izgledala sam kao zombi. Moja duga kosa bila je zamrsena i imala sam ogromne podocnjake. Osetila sam ogromnu mucninu i sela pored wc solje. Povracala sam sve dok nisam ispraznila sve iz sebe. Cula sam lupanje na vratima.

-Hoces li vise da izadjes?- pitao me je Luka, ali ja nisam imala snage da odgovorim.

-Andrea?- lupio je jos jednom na vrata.

-Je l sve u redu? Otvori, nemoj da razvalim vrata Andrea.- ustala sam i otvorila vrata i uzela da se umijem i isperem usta.

-Sta je, ne ide bas najbolje kad se puno pije?- osmehnuo se i otkrio svoje prelepe bele zube.

-Aha.- promumlala sam i dohvatila peskir da se obrisem. Osetila sam njegov pogled na sebi i videla kako me bestidno odmerava. Na sebi sam imala kratku pidzamu sto je sve objasnjavalo. Pokusala sam da izadjem iz kupatila. Ali me je uhvatio za ruku, okrenuo i povukao ka sebi.

-Sta izvodis Luka?- rekla sam, a on mi se samo nasmejao dok me je idalje drzao za ruku.

-Nista, samo zelim da provedem malo vremena sa tobom bez ostalih.-imao je perverzan osmeh. Koji kreten.

-Pa ja ne zelim nista sa tobom.- i pokusala sam da otrgnem moju ruku iz njegove.

Okrenuo me je tako da sam bila naslonjena ledjima uz hladne plocice. Priblizio mi se toliko da sam osetila njegov dah na mom vratu. Neki cudan osecaj mi je prosao telom, koji ne mogu da opisem.

-Cudno. Ti si prva koja ne zeli nesto sa mnom.- sapnuo mi je na sta sam se najezila.

Odmakao se malo tako da bi me gledao u oci. Na trenutke sam se gubila u tim tamnim ocima. Imale su tako prodoran pogled.

-Ne laskaj sebi. Previse si uobrazen, a premalo zgodan.- rekla sam, na sta se on malo odvojio od mene i napravio mi dovoljno prostora da pobegnem. Prevrnuo je ocima i mangupski se nasmejao. Otrcala sam do dnevne sobe gde se nalazilo nase pijano drustvo, dobro barem deo. Iz mene se stvorio Luka koji se zakucao u mene koja sam nemo stajala na vratima.

-Koji ti je djavo, sto ne udjes?!- rekao je, a ja sam se samo okrenula i glavom pokazala na kauc. Na kaucu su sedeli Kaca i Stefan koji su se strastveno ljubili. Primetivsi nas, Kaca se sklonila iz Stefanovog krila i sela pored. Stefan je nervozno prosao rukom kroz kosu.

-Amm..Gde su o..ostali?- pitala sam smeskajuci se zbog prethodne scene izmedju njih.

-U kuhinji.- rekla je Kaca sa spustenom glavom zbog sramote.

-Dobro je sto smo vas prekinuli, jer ipak ste pijani, a Stefan stvarno nije spreman da postane cale.- rekao je Luka i poceo da se smeje kao lud. Udarila sam ga u rame, Stefan ga je gadjao jastukom, a Kaca? Pa ona je blago receno htela da propadne u zemlju od sramote.

-Dobro, cutim, ne mora da me ubijete zbog sale.- rekao je i otisao u kuhinju. Namignula sam Kaci i posla za Lukom u kuhinju.

.

Cao svima. Htela sam da vam se izvinim sto delovi nisu redovni, ali krenula je skola i pocinjem da imam sto vise obaveza oko nje. Htela sam vas pitati da li vam se svidja kad ubacujem i P.O.V. od drugih osoba, kao sto je Lukin P.O.V.? I znam da dosta njih u svoje price stavlja slike likova, pa sam htela da vam objasnim sto ih ja nisam stavila. Znam da neki ne vole kad neko stavi slike likova, pa im se oni ne svide i ne neki nacin im ukvare utisak price. Ono sto ja licno najvise volim jeste da ja sama likove zamislim , pa sam htela da i vama pruzim tu priliku i sami ih zamislite i da tako ovu pricu jos vise zavolite.

Samo njegovaWhere stories live. Discover now