☯0.5☯

1.6K 169 216
                                    

Marinette kulağının dibinde çalıp duran telefonuna lanet ederek gözlerini araladı. Gözlerini zar zor aralayarak telefonunu buldu. Garip bir şekilde çalan alarmı değildi, Luka arıyordu.

"Alo?" dedi Marinette uyku sersemi sesiyle. Sabah çok erken bir saatti ve Marinette'in tek istediği yorucu bir okul gününden önce biraz uyumaktı.

"Hey Marinette, günaydın. Biraz erken aradım üzgünüm." dedi Luka gerçekten mahcup gelen sesiyle. Birazda telaşlı gibiydi.

"Sorun yok Luka-" derken Marinette'in konuşması kendi esnemesiyle kesildi.

Luka güldü. "Sana bugün okuldan sonra bir şeyler içmeye gidip gidemeyeceğimizi soracaktım."

Marinette yatakta ters döndü ve telefonu yastığına doğru koyup zar zor açık kalan gözlerini kapattı. "Olabilir."

"Tamam o zaman, okul çıkışı seni almaya gelirim."

"Tamamdır, iyi geceler." dedi Marinette ne dediğini bilmeden. Çok geçmeden uykuya daldığında Luka gülerek aramayı sonlandırdı.

Gülüşünden sonra gelen vicdan azabı günlerdir gitmediği gibi yeniden kendini gösterdi. Gerçi, vicdan azabı olup olmadığından emin bile değildi. Tek düşündüğü bunu ne kadar devam ettirebileceğiydi.

Marinette'e beş saniye gibi gelen bir saatlik uyku sonrası alarm çalmış ve Marinette bu sefer uyanmak zorunda kalmıştı. Saçını taramış, dişlerini fırçalamış, beyaz gömleğini giyip, pembe uzun hırkasını üstüne geçirip, kot pantolonunu giyerek siyah uzun çizmelerini ayağına geçirmişti. Uzun zaman sonra kol çantasını taktı ve uyuyan Tikki'yi uyandırmamaya dikkat ederek içine yerleştirdi. Okul çantasını da alınca ilk derse yetişebilmek için koşmaya başladı.

ꨄ︎☾︎♫︎☽︎ꨄ︎☾︎♫︎☽︎ꨄ︎☾︎♫︎☽︎ꨄ︎☾︎♫︎☽︎ꨄ︎☾︎♫︎☽︎ꨄ︎

"Bize gelmek ister misin? Biraz Just Dance oynarız." dedi Alya, Marinette'i daha iyi görmenin verdiği mutlulukla.

Okul bitmiş, çıkış saati gelmişti. Marinette tüm gün gülümsemeye çalışmış ve son günlerdeki hallerinden öte, çevresiyle ilgilenmişti. Herkes bu gelişimden memnundu.

"Çok isterdim ancak olmaz Alya. Luka'ya çıkışta buluşacağımıza söz verdim- hatta geldi bile." dedi Marinette, ileride yeni aldığı motorsikletiyle görünen Luka'ya bakarak.

Alya gözlerini kıstı ve minik bir gülümsemeyle "Hıhım." tarzı bir ses çıkardı.

Marinette bunu duymazdan gelerek Luka'ya ilerledi. Alya da bunu ciddi yapmamıştı, Luka ve Chloé arasındaki çekim barizdi.

"Selam Luka, n'aber?" dedi Marinette gülümseyerek.

Luka kaskını çıkartıp gülümsedi. "İyi ya siz?" diye sordu son anda Alya'yı fark ederek.

"Harika." dedi Alya ve Nino'nun seslenmesi üzerine yanlarından ayrıldı.

"Eee, gidelim mi?" diyerek Marinette'e yedek kaskını uzattı Luka. Marinette başıyla onaylayıp kaskı taktı ve Luka'nın arkasına geçerek sıkıca sırtına tutundu.

"Dikkatli ol."

Luka'nın son kez uyarması ile yola çıktılar. İkisi de Kara Kedi'nin onları izlediğinin farkında değildi.

Kedi çatılardan çatılara atlayarak ifadesiz bir suratla onları takip etmeye devam etti. Uyuşmuştu, kalbini hissedemiyordu. Kafasının içinde onlarca soru onu rahat bırakmıyordu ancak biliyordu ki, Marinette'in mavi gözlerine bir kez bakabilirse tüm bunlar yok olurdu.

Princesse Et Chaton 2: Sous La Pleine LunaWhere stories live. Discover now