Mijn beste vriend, een moordenaar?

582 14 7
                                    

Toen Wout het kantoor binnen kwam stormde Jonathan naar Wout en greep hem bij de keel niet wetende dat het niet Hannes is. " Ben je gek geworden? Hiervoor ga je boeten, BOETEN ZEG IK JE! " zegt Jonathan kwaad. De agenten hielden Jonathan en Wout tussen elkaar en 1 van de agenten vertelde dat dit Hannes niet is. " Het spijt me oprecht echt, dit was niet de bedoeling. Het is allemaal een misverstand " zei Jonathan excuserend. Wout zei dat het niet erg was. Jonathan vertelde Wout dat er iets ergs gaande was tussen Hannes en zijn vrienden. " Gaat u alsjeblieft zitten " zegt Stig tegen Wout terwijl hij zijn plaats afgeeft aan hem. Terwijl Sandra nog aan het bekomen was van wat er net was gebeurd, aan de ene kant opgelucht dat het Hannes niet was, aan de andere kant wat bang van Jonathan. Maar gelukkig staat hij aan haar zijde, dacht ze in haarzelf.

Jonathan liet de gesprekken zien aan Wout terwijl Stig een uitleg gaf bij elk bericht. Wout kon zijn eigen ogen niet geloven, 1 van zijn beste vrienden, een moordenaar... Opeens realiseerde Jonathan zich iets, " je laat me denken aan iemand van op de middelbare school " zei Jonathan tegen Wout. Stig bekeek Wout van top tot, " nu je het zegt, hij laat mij denken aan Wout. Hij zat bij ons in de klas in het 2de middelbaar. Goeie kerel " zei hij. " Euh hallo? Ik ben namelijk Wout " zei het tegen de 2 jongens. " Nooo waayyy " zeiden de jongens en omhelsde Wout eens goed. Sandra had echt geen idee van wat er aan de hand was, er was zoveel gebeurd in zo'n korte tijd. Dit was wel 1 van de interessantste werkdagen van haar leven. 1 agent kwam erbij moeien en zei: " Grappig verhaal, Wout herkende jullie maar was niet zeker. Daarom dat hij de hele tijd keek. " Ze waren allemaal aan het lachen en zeveren en waren totaal vergeten over de situatie met Hannes. " Jongens nu serieus, we moeten ons focussen met wat er gaande is met Hannes " onderbrak Stig. En iedereen ging ermee akkoord.

" Weet je toevallig wat Hannes deed gisterenavond? " vroeg Jonathan aan Wout. Maar Wout wist het niet, ze hadden gisteren niet zoveel contact met elkaar. Wout stelde voor om gewoon naar de politie te stappen, maar niemand vond dat een goed idee. Zelfs niet eens de 2 agenten. Opeens kwam Stig me een briljant idee, " hebben jullie toevallig een afluisterapparaat? " vroeg Stig aan de agenten. Jonathan wist al ongeveer wat er ging gebeuren, en hij vond het een top idee. " Ja " beantwoorden de agenten, " waarom? " " Het is simpel, Wout gaat morgen naar Hannes een kort gesprek voeren en gaat vragen wat hij allemaal heeft gedaan deze week. Misschien horen wij wel iets verdachts. " zei Stig. De agenten vonden het een top idee, en Sandra vertelde zelfs dat het vandaag nog kon. " Wout, om hoelaat heeft Hannes gedaan met werken? " vroeg Sandra. " Oh hij heeft pas gedaan om 20 uur. " zei Wout. Sandra keek op de klok waar 16:27 op stond en zei dat het vandaag perfect mogelijk was. De agenten gingen snel naar het politie kantoor om het afluisterapparaat te halen. " Ik voel me wel wat zenuwachtig, wat als hij me door heeft? " zei Wout beangstigend tegen de jongens en Sandra. " Geen zorgen " zei Stig, " de agenten zullen zich ergens dichtbij plaatsen voor het geval van als er iets fout gaat. Vraag gewoon of hij iets interessants heeft gedaan gisteren, omdat jullie toch niet zoveel contact hadden die dag. " Dat maakte Wout al wat geruster, en zeker dat de agenten erbij zullen zijn.

3 kwartier passeerden, de agenten kwamen terug met het afluisterapparaat. In die tijd waren Stig, Jonathan en Wout aan het praten over herinneringen van op het middelbaar, en Sandra ging nog wat verder werken. Zover ze kon. Een toevallige ontmoeting was het zeker. Zo snel mogelijk zetten de 2 agenten het apparaat in elkaar, checken of alles werkt. In nog geen 5 minuten was het al geïnstalleerd. " Yess! " zeiden de agenten van vreugde. Ook installeerde de agenten het apparaat zelf aan Wout. Het moest zo onopvallend mogelijk zijn, maar dat was wel gelukt. Wout wist perfect waar Hannes was. Wout ging naar Hannes zijn kantoor terwijl de agenten een beetje afstand hielden. Maar toch dicht genoeg om alles te zien en te kijken of het vlot verloopt. Sandra, Jonathan en Stig zaten nog in Sandra's kantoor. Hun waren bezig met het luisteren zelf, je kon gelukkig alles opnemen. Je kon niet vertellen wie het zenuwachtigste was, maar Wout had wel duidelijk de moeilijkste taak. Ongeduldig wachten de jongens en Sandra af naar de stem van Hannes. Opeens hoorden ze een man praten waarvan de stem herkenbaar was...

Onbekend NummerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu