De enge starende man

460 13 1
                                    

Jonathan keek op zijn horloge waar 15:52 op stond terwijl Stig kauwgom zat te kauwen van de stress, de 2 agenten wisten ook niet veel te vertellen. Stig zei fluisterend tegen Jonathan: " bro, ik realiseer me nu pas dat Hannes in dit gebouw kan zitten. Hij kan niet zover van hier zijn. " Jonathan keek Stig aan met een bang gezicht maar zei niks verder... Stig liep naar de 2 agenten en zei hetzelfde, " Hannes kan in dit gebouw zitten, wat als dit slecht afloopt? " De ene agent antwoordt erop: " Jullie vermoorden gaat hij niet doen, en zeker niet in een Apple kantoor. " " Dat is waar. " antwoordde Stig en ging terug zitten. Stig keek de hele tijd naar de klok die in de wachtkamer stond, hij ziet de seconden voorbij gaan. Tik, tak, tik, tak,... Toen de secondewijzer het nummer 45 aantikte kwam er een dame binnen. " Goeie namiddag, is Stig hier? " zei ze. Stig stond op en antwoordde: " Hey, ik ben Stig. En dit is Jonathan en de 2 agenten waar ik over sprak. " " Aangenaam " zeiden ze 1 per 1.

Sandra leed de jongens naar haar kantoor, het was een mooi kantoor met doorzichtige ramen. Mooie schilderijen, een Apple computer voor haar, en met veel dossiers op haar bureau. " Ga maar zitten " zei Sandra, er waren maar 2 stoelen. De agenten vertelde de jongens dat ze mochten gaan zitten, de agenten zouden waken voor het geval van dat er iets zou gebeuren. Sandra vroeg de jongens wat er nu precies was gebeurd, Jonathan liet de gesprekken zien terwijl Stig een uitleg gaf bij elk bericht. Sandra vertelde de jongens dat Hannes sowieso een aparte knul was, maar dat hij zoiets zou doen? " Heb nog lachend tegen de collega's gezegd dat Hannes iemand zou vermoorden, blijkt het realiteit te zijn " zei Sandra angstig. Toen vroegen de jongens een paar vragen aan Sandra. " Welke functie heeft Hannes hier? " vroeg Stig. Daarop antwoord Sara: " hij repareert de toestellen. De binnenkant als buitenkant, maar dat is niet zijn hoofdtaak. Hij programmeert veel dingen, wat betekend dat hij de gegevens heeft van iedereen. Dus ook van jullie... "

Opeens merken de agenten iets raars op, er stond een man te staren naar hen terwijl hij een koffie aan het drinken was. " Dees is niet normaal " fluisterde de ene agent tegen de ander. Toen de agenten de mysterieuze man aankeek, kijk hij snel weg alsof er niks aan de hand was. Algauw wisten de agenten dat er iets niet kloptte. 1 agent onderbreekt het gesprek: " sorry voor het onderbreken. Stig, Jonathan kijk niet recht voor je maar er zit een man ons de hele tijd aan te staren. Dit is geen goed teken. " Terwijl Stig en Jonathan elkaar bevreesd aankeken zei Stig tegen Sandra, Jonathan en de 2 agenten dat het waarschijnlijk Hannes is. " Jonathan zei zo zacht mogelijk: " die kut doorzichtige muren, het enigste wat het daarvoor nuttig is is voor Hannes die ons nu ziet. " Stig probeerde Jonathan te kalmeren maar hij was zelf niet op zijn kalmst. Sandra kon niet zien wie het was want ze stond met haar rug tegen de kant waar die enge man stond die Hannes zou moeten voorstellen, en als ze zou kijken weet de man dat ze over hem bezig zijn.

De agenten besloten het kantoor te verlaten en naar de man toe te stappen. " Mag ik je identiteitskaart eens zien? " vroeg 1 van de agenten. " Oke? " zei hij met een vage toon. " Dit kan niet kloppen, hier staat Wout, geen Hannes " zei 1 van de agenten tegen de andere agent. " Wat is er aan de hand, en wat heeft Hannes ermee te maken? " zei Wout. " Dat zijn je zaken niet knul, waarom was jij aan het staren naar ons? " vroeg de agent. Wout antwoordde daarop: " ik ken die jongens, ze noemen Stig en Jonathan. Ik keek omdat ik niet zeker wist of hun dat wel echt waren. " " Wacht eens even, als je Stig en Jonathan kent, ken je ook Hannes? " vroeg de agent. " Ja ", antwoordde Wout, " ik ken hem zelfs persoonlijk. " De agenten wisten dat Wout hun redder in nood was, de agenten vroegen Wout of hij mee naar het kantoor wou gaan. Wout ging ermee akkoord omdat hij zelf ook nieuwschierig was naar de situatie...

Onbekend NummerWhere stories live. Discover now