61 | genel bilgiler

2.3K 70 114
                                    

INTJ | Mimar

1. Yükseklerde yalnız yaşamak, az rastlanır olmak ve kişilik özelliği olarak en stratejik kapasiteyi bulundurmak...

2. Mimar kişilik özelliği taşıyan insanlar bir yandan hem hayalperest hem de kararlı, öte yandan hem hırslı hem de kendilerine özeldirler; şaşırtıcı derecede meraklı olmalarına rağmen enerjilerini israf etmezler.

3. Mimarlar ne biliyorlarsa, bunu paylaşmaktan hoşlanırlar ve kendi seçtikleri konular üzerindeki ustalıkları konusunda kendinden emindirler, ancak bu kişilikler dedikodu gibi "ilgi çekici olmayan" dikkat dağıtıcı meseleler üzerine fikir beyan etmektense kendi alanları dahilinde zekice bir plan tasarlamayı ve hayata geçirmeyi tercih ederler.

4. Mimarlar haddinden fazla ileriye giderek birçok toplum geleneğini aleni ahmaklık olarak görürler.

INTP | Mantıkçı

1. Mantıkçı kişiliğe sahip insanlar kalıplara bayılırlar ve ifadeler arasında çelişkiler bulmak onlar için neredeyse bir hobi olarak tanımlanabilir, bu yüzden bir Mantıkçıya yalan söylemek kötü bir fikirdir.

2. Sürekli düşünme hali onların dalgın ve mesafeli görünmesi üzerinde etkili olabilir, çünkü onlar genelde kafalarının içinde tam teşekküllü tartışmalar yaparlar; ama gerçekte Mantıkçılar, bildikleri ve benzer çıkarları paylaştıkları insanlar arasındayken oldukça rahat ve arkadaş canlısıdırlar.

3. Duygusal şikayetleri muhtemelen hiç anlamazlar ve arkadaşları onlarda duygusal destek kökeni bulamazlar.

4. Onları frenleyen tek şey, iflah olmaz ve her tarafa yayılmış başarısızlık korkularıdır

ENTJ | Buyurucu

5. Buyurucular doğuştan liderdirler. Bu kişilik tipine sahip olanlar karizma ve güven yeteneklerini somutlaştırırlar ve kalabalıkların ortak bir hedef arkasında birleşmesini sağlayan bir otorite yansıtırlar.

6. Sevdiği herhangi bir şey varsa, o da küçük ya da büyük iyi bir meydan okumadır ve yeterli zamanla birlikte kaynaklar olduğu sürece, herhangi bir hedefe ulaşabileceklerine inanırlar.

7. Müzakere masasında dominant, insafsız ve affetmezdir.

8. Başkalarının hatalarını yüzlerine vurma konusunda da tüyler ürpertici derecede bir kayıtsızlıkları vardır ve bu noktada Buyurucular kendilerini gerçekten belaya sürüklenirken bulurlar.

ENTP | Tartışmacı

9. Tartışmacılar bilgi için sürekli bir arayış halindedirler ve bir fikri kazanmak için ona her yön ile cepheden saldırmak ve savunmaktan daha iyi bir yol var mıdır?

10. Tartışmacı kişilikler beyin fırtınasına bayılırlar ve büyük düşünürler, ancak "angarya işleri" yaparken yakalanmayı ne pahasına olursa olsun pas geçerler.

11. Tartışmacıların iflah olmaz dürüstlükleriyle daha karmaşık bir duruma dönüşebilir, çünkü bu tip, kibar laflar kullanmaz ve diğerleri tarafından duyarsız veya merhametli görünmeyi çok fazla önemsemez.

12. Tartışmacıların pohpohlanmaya hiç tahammülleri yoktur ve diğer insanların, özellikle iyilik istedikleri zaman, lafı eveleyip gevelemelerinden hoşlanmazlar.

13. Bu kişilik tipine sahip insanlar şeytanın avukatını çok iyi oynar, en karışık ve aynı zamanda ödüllendirici entelektüel zorluğun, daha duygusal bakış açılarını anlamak ve mantık ile ilerlemenin yanında, izan ve taviz vermeyi müzakere etmek olduğunu görebilirler.

mbti; types and functionsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin