05 | diplomatlar [infj]

2.5K 92 55
                                    

Sıradaki tip benimki... O kadar çok uyuyorum ki korkutucu...

Not: Site Savunucu olarak geçse de ISFJ (Savunmacı) ile karışmaması için Danışman olarak geçecek INFJ'ler.

Not: Site Savunucu olarak geçse de ISFJ (Savunmacı) ile karışmaması için Danışman olarak geçecek INFJ'ler

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

DİPLOMATLAR

güçlü ve zayıf yönler

. . .


INFJ | Danışman


Güçlü Yönler:

1- Yaratıcı: Canlı hayal gücünü güçlü bir şefkat duygusuyla birleştiren Danışmanlar, yaratıcılıklarını teknik zorlukları değil, insanı çözmek için kullanırlar. Danışman kişilik tipine sahip insanlar, önem verdikleri biri için mükemmel çözümü bulmanın keyfini çıkarır.

2- Anlayışlı: Sahtekârlık ve sahtekarlık güdülerini gören Danışmanlar, manipülasyon ve satış taktiklerini geride bırakarak daha dürüst bir tartışmaya girer. Danışman kişilikleri, insanların ve olayların birbirine nasıl bağlı olduğunu görür. Daha sonra bu içgörü, maddenin kalbine ulaşmak için kullanabilirler.

3- İlham Verici ve İkna Edici: Teknik değil insani terimlerle konuşan Danışmanlar, dinleyicilerinde iç idealistlere hitap eden akıcı, ilham verici bir yazı stiline sahiptir. Danışmanlar, sıcaklık ve tutku ile konuşan şaşırtıcı derecede iyi hatipler bile olabilir. Bu, konuştukları şeyle gurur duyuyorlarsa özellikle doğrudur.

4- Kararlı: Danışmanların yaratıcılığı, içgörüleri ve ilhamları dünya üzerinde gerçek bir etkiye sahip olabilir. Bunun nedeni, fikirlerini inanç, irade ve karmaşık projeleri sonuna kadar görmek için gerekli planlama ile takip edebilmeleridir. Danışman kişilik tipine sahip insanlar sadece işlerin nasıl olması gerektiğini görmezler; bu anlayışlar üzerinde hareket ederler.

5- Azimli ve Tutkulu: Danışmanlar bir şeyin önemli olduğuna inandıklarında, bu hedefi başkalarını gözetimsiz kılabilecek bir inanç ve enerjiyle takip ederler. Avukatlar gerektiğinde tekneyi sallayacaklar. Herkes bunu görmekten hoşlanmaz, ancak seçtiği nedenlere olan tutkuları Danışman kişiliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.

6- Özgecilik: Bu güçlü yönler iyilik için kullanırlar. Danışmanlar herhangi bir eylemde bulunmayacak veya sadece kendilerine fayda sağlamak için inançları desteklemeyecektir. Güçlü inançları var ve yaptıkları eylemleri gerçekleştiriyorlar çünkü dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğine gerçekten inandıkları bir fikir geliştirmeye çalışıyorlar.


Zayıf Yönler:

1- Hassas: Birisi Danışmanların ilkelerine veya değerlerine meydan okuduğunda veya eleştirdiğinde, endişe verici derecede güçlü bir yanıt alacaktır. Avukat kişilik tipine sahip insanlar eleştiri ve çatışmaya karşı oldukça savunmasızdır. Güdülerini sorgulamak, kötü taraflarına giden en hızlı yoldur.

2- Son Derece Özel: Danışmanlar kendilerini bir fikrin doruk noktası olarak sunma eğilimindedir. Bu kısmen bu fikre inandıkları için değil, aynı zamanda Danışmanlar kişisel yaşamları söz konusu olduğunda son derece özel oldukları için. Yeni bir arkadaşa güvenmek Danışmanlar için daha da zor olabilir.

3- Mükemmeliyetçi: Danışman kişilikler, ideallerin peşinde koşmalarıyla tanımlanır. Bu birçok açıdan harika bir kalite olsa da, politikada, iş dünyasında, romantizmde ideal bir durum her zaman mümkün değildir. 

4- Her Zaman Bir Neden İhtiyacı: Danışman kişilikler, arayışlarında o kadar yakalanırlar ki, aralarında gelen ideal görevlerden herhangi biri ve ideal vizyonu derinden hoş karşılanmaz. Danışmanlar, hedeflerine doğru somut adımlar attıklarını bilmek ister. Eğer rutin görevler yoluna giriyormuş gibi hissediyorsa - ya da daha da kötüsü, hiçbir hedef yoktur - huzursuz ve hayal kırıklığına uğramış hissedeceklerdir.

5- Kolayca Yanabilir: Tutkuları, rutin bakım için sabırsızlıkları, idealizmi ve aşırı gizliliği terk etme eğilimindedir. Bu kişilik tipine sahip kişilerin, ideallerini günlük yaşamın gerçekleriyle dengelemenin bir yolunu bulamazlarsa, kendilerini kısa sürede tüketmeleri muhtemeldir.

mbti; types and functionsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin