03 | analizciler [entj]

2.3K 75 39
                                    

ANALİZCİLER

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

ANALİZCİLER

güçlü ve zayıf yönler

. . .


ENTJ | BUYURUCU


Güçlü Yönler:

1- Verimli: Buyurucular verimsizliği sadece kendi başına bir sorun olarak değil, zaman ve enerjiyi gelecekteki tüm hedeflerinden uzaklaştıran bir şey olarak, mantıksızlık ve tembellikten oluşan ayrıntılı bir sabotaj olarak görürler. Buyurucu kişilik tipine sahip insanlar nereye giderse gitsinler böyle bir davranışı köklendireceklerdir.

2- Enerjik: Bu süreci bulmaktan ziyade, vergilendirme, Buyurucular tarafından enerjilendirilir ve planlarını ve hedeflerini uygularken takımlarını ileriye götürmekten zevk alır.

3- Kendine Güvenen: Buyurucular, kendinden şüphe duymaları halinde bunu yapamazlardı - yeteneklerine güveniyorlar, fikirlerini biliyorlar ve lider olarak kapasitelerine inanıyorlar.

4- Güçlü İradeli: Ne zaman işler zorlaştığında vazgeçmezler - Buyurucu kişilikleri hedeflerine ulaşmak için gayret ederler, ama gerçekten hiçbir şey onları bitiş çizgisine kadar koşan her engelin meydan okumasına yükselmek kadar tatmin edici değildir.

5- Stratejik Düşünürler: Buyurucular, andan itibaren kriz yönetimi ile daha büyük bir planın zorlukları ve adımlarında gezinme arasındaki farkı örneklendirir ve bir sorunun her açısını incelemekle kalmaz aynı zamanda tüm sorunları ileriye taşıyarak da bilinirler.

6- Karizmatik ve İlham Verici: Bu nitelikler, başkalarına ilham verebilen ve onları canlandırabilen, gerçekte liderleri olmak isteyen bireyler yaratmak için bir araya gelir ve bu da Komutanların asla tek başına tamamlanamayacak kadar iddialı hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.


Zayıf Yönler:

1- İnatçı ve Baskın: Bazen tüm bu güven ve irade çok ileri gidebilir ve Buyurucuların hepsi topuklarını kazmaya, her tartışmayı kazanmaya ve vizyonlarını ve yalnızlıklarını zorlamaya çalışabilirler.

2- Hoşgörüsüz: "Bu benim yolum ya da otoyol" - Buyurucu kişilik tipine sahip insanlar, birincil hedeflerinden uzaklaşan herhangi bir fikri ve hatta daha çok duygusal düşüncelere dayanan fikirleri desteklemiyorlar. Komutanlar, bu gerçeği çevrelerindeki kişilere açıklamak için bir saniye bile tereddüt etmeyecekler.

3- Sabırsız: Bazı insanlar düşünmek için diğerlerinden daha fazla zamana, hızlı düşünen Buyurucular için dayanılmaz bir gecikmeye ihtiyaç duyarlar. Tefekkürleri acelelerinde aptallık veya ilgisizlik olarak yorumlayabilirler, bu da bir liderin korkunç bir hatasıdır.

4- Kibirli: Buyurucu kişilikleri hızlı düşüncelere ve kesin inançlara, kendi niteliklerine saygı duyar ve uyuşmayanlara bakar. Bu ilişki, belki de kendi başlarına çekingen olmayan, ancak zorlayıcı Buyurucuların yanında görünecek olan diğer birçok kişilik tipi için bir meydan okumadır.

5- Duyguların Kötü Kullanımı: Tüm bu aldatmaca, rasyonalizmin varsayılan üstünlüğünün yanı sıra, Buyurucuları kendi duygusal ifadelerinden uzak ve bazen başkalarının düpedüz küçümsemesini sağlar. Bu kişilik tipine sahip insanlar, özellikle duygusal olarak yüklü durumlarda, yanlışlıkla ortaklarına ve arkadaşlarına zarar vererek başkalarının duygularını çiğniyor.

6- Soğuk ve Acımasız: Özellikle profesyonel olarak rasyonalizmin esasına dair verimlilik ve sarsılmaz inanç takıntıları, Buyurucuları amaçlarını takip etme, kişisel koşulları, hassasiyetleri ve tercihleri ​​mantıksız ve alakasız olarak son derece duyarsız hale getirir.

mbti; types and functionsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin