3.Accidentul de la cafenea

189 14 1
                                    

-De acum,povestea va fi din perspectiva lui Sam-

~Dupa 14 ani~

Stau in camera mea,invatand la mate.Sunt in primul an de facultate si vreau sa iau o nota buna.Colin mi-a lasat o ceasca cu cafea be birou ca sa invat mai bine,iar Martha,sotia lui,mi-a lasat cina pe noptiera pentru ca nu mai era loc pe birou din cauza cartilor.

Jennifer mi-a spus ca o sa faca cinste maine dupa test si sunt sigura ca ma va duce la noua cafenea care apartine fratelui ei.

-Sam,cred ca e timpul sa faci o pauza.

Martha statea langa mine si imi zambi usor.Nici nu realizasem ca este in camera.Martha a venit in casa de la rapirea parintilor mei.Cum Colin a avut grija de mine pe parcursul acestor ani,Martha a fost nevoita sa se mute aici.Oricum a venit imediat cum a auzit ce s-a intamplat.Este o femeie buna care ma iubeste ca propria fiica,iar ea imi este mereu alaturi...asa cum era mama mea.

-Sunt bine.Doar vreau sa iau o nota mare,ii spun pe un ton plictisit.

-Daca continui asa,o sa adormi si nu o sa-ti fie prea bine.

Ma ridic de la birou si atunci imi dau seama ca ma dureau ingrozitor picioarele.Cu ajutorul Marthei,ma asez in pat,iar ea imi ia tava de pe noptiera.Imi zambeste si iese din camera.Sunt obosita si am citit doua zile numai la mate.Cred ca am invatat destul.Ma indrept catre baie si ma pregatesc pentru culcare.

A doua zi,ma intalnesc cu Jennifer la facultate si discutam despre testul nostru.Stia despre trecutul meu si ea e singura in care am incredere.Ea mi-a fost singura prietena si ii multumesc pentru asta.Ne stim de la gimnaziu si pe atunci inca eram afectata din cauza rapirii parintilor mei.Nu prea aveam cu cine vorbi,iar ea a fost singura care a incercat si se pare ca am devenit cele mai bune prietene.Desi e diferita fata de mine,ma intelege si ma pot baza pe ea.

-Ai adus proiectul?o intreb,in timp ce ne asezam la banca.

-Am uitat...

Dar in unele momente,imi vine sa o omor pentru neglijenta ei.Cand am vrut sa-i spun ceva,profesorul de mate intra si ne imparte fisele pentru test.

La finalul zilei,eram cea mai bucuroasa fiinta de pe planeta.Se pare ca cele doua zile cu nasul in carti a dat roade.Pentru Jenn nu a fost asa de bine.A gresit la cateva exerciti,dar am incurajat-o,spunandu-i ca va fi bine.

-Ei bine,stii ce am promis,nu?spune ea pe un ton vesel.

-Da,dar mai intai trebuie sa ajung pana acasa.

-Sigur.Daca vrei,pot veni si eu.Vreau sa vad ce mai face Martha si Colin.

Jenn intra in masina si imi spune ca a trecut pe langa cafenea si este chiar minunata.Cu cativa bani care mi-a lasat tata,mi-am luat o masina nu prea scumpa,dar una cu care sa ma descurc.Este rosie,culoarea mea preferata,iar in interior este cald si comod ceea ce m-a facut sa iubesc la nebunie masina.

Cand am ajuns acasa,Martha pregatea pranzul,iar Colin punea farfuriile pe masa.Le-am spus ca m-am descurcat la teste si ei m-au felicitat.Mereu ma gandesc ca daca era tata,m-ar fi imbratisat si mi-ar fi spus "Bravo,ingerasul meu!".Dar nu e aici si asta ma intristeaza.Cat eu mi-am schimbat hainele,Jenn discuta cu Martha si Colin despre scoala si chestii personale.Un lucru in comun intre mine si Jenn ar fi ca parintii ei au murit si ca traieste alaturi de matusa sa,Ambar.Si ei i-a fost greu si de asta m-a sprijinit pentru ca stia prin ce trec eu,iar Colin si Martha au placut-o din prima si i-a oferit de multe ori sa se mute la noi.

-Si...ai gasit un loc de munca?intreba Jenn cand intram in cafenea.

-Nu si chiar cred ca am ghinion.La orice firma ma duc,imi spune ca locul s-a ocupat sau sa revin peste o saptamana sau o luna.

Get BackDonde viven las historias. Descúbrelo ahora