Poglavlje sedamnaesto: Prošlost

1.2K 55 0
                                    

Piščev POV.






Bilo je sunčano jutro. Tople, pozlaćene zrake sunca su se probijali kroz balkonski prozor i čitav dnevni boravak obojali u tople kasne ljetne boje. Posljednji dani ljeta su kradoumice pokucali na vrata Londona. Melina je u svojoj blijedoj plavoj spavaćici šetala u Damonovom stanu koji je postao njen drugi dom i bosonoga plesala po sivim pločicama u kuhinji. Dok je kuhala kafu sebi i Damonu osjetila je nježne dodire Damonovih snažnih ruku oko svoga struka. Zagrlio ju je sa leđa dok ga nije primjetila i utisnuo poljubac u njenom potiljku znajući da će joj probuditi njeno tijelo i natjerati da se naježi. 

"Dobro jutro", pomrmljao je svojim hrapavim jutarnjim glasom kojeg je Melina tako rado voljela čuti. Nasmiješila se, kratko bacivši pogled na sitni bijeli dragulj na njenoj lijevoj ruci znajući da će uskoro biti u mogućnosti to uvijek slušati. Jedva je čekala da za samo mjesec dana svakog jutra iznova doživi sa njim ove lijepe trenutke. Okrenula se prema njemu i nježno utisnula poljubac na njegov obraz. 

"Danas dolazi tvoja mama?" Upitao ju je, a Melina potvrdno klimne glavom iz police uzimajući dvije velike bijele šalice za kahvu. 

"Da, želi da ide sa mnom tražiti vjenčanicu."

"Šteta što ne mogu i ja da se pridružim."

"Ne smiješ, donosi nesreću", prevrnula je očima na zadnju riječ jer joj je majka uvijek govorila o tim starim tradicijama i raznim nesrećama ukoliko ih se ne poštuju. Damon se nasmiješio posmatrajući svoju zaručnicu kako se mršti nad svim pripremama oko vjenčanja, ali znao je da kada se sve ovo završi da će je imati za sebe zauvijek. 

"Onda ću sa nestrpljenjem čekati dan našeg vjenčanja."

"Ne spominji mi, već me hvata blaga trema."

"Biće sve u redu, obećavam", uzeo je šalice iz njenih ruku u kratko je poljubio na usne te ih odložio za trepezarijskim stolom. Melina je odmahnula rukom, kao da je pokušavala da zaboravi na razgovor koji ju je svaki put unervozio. Popili su svoju jutarnju kahvu koju je Melina tako rado pila, a Damon je zbog toga počeo i sam da je voli piti. Tiho su razgovarali dok je Damon palcem kružio po njenom dlanu i upućivao joj topli osmijeh. Još trideset dana i njegova je.

Kupovina vjenčanice sa majkom i Alice nije bio naporan koliko samo razmišljanje da li je vjenčanica pogodna, da li ne otkriva previše kože, da li je previše teška na tijelu i slično. Majka je pažljivo pomotrila svaku i dala komentar nakon čega bi i Alice rekla svoje. Melina je jedino priželjkivala da bilo kakvu uzme i završi sa tom temom, ali uz prisustvo svoje majke koja je željela da njeno vjenčanje bude upamćeno bilo je prosto nemoguće. 

Već na rubu živaca i strpljenja navukla je posljednju vjenčanicu koju su joj izdvojili da isproba. Skrojena je kao A kroj dok je gornji dio bio prekriven luksuznom bijelom čipkom. Blagi V rez nije otkrivao previše, a opet je naglašavao grudi sa svojom zaigranom čipkom boje mlijeka. Čipka je padala i sve do poda, ali kako je išla od struka pa na dalje bila je sve rijeđa pružajući više prostoru lepršavom tilu iste mliječne boje. Melina se osjećala ne samo udobno, nego poput neke princeze u haljini. Izašla je iz svlačionice dok se haljina vukla za njom blago. Majka se zagledala, oduševljena sa haljinom koju je kćerka nosila, a Alice je prekrila usta od ugodnog iznenađenja.

"Prelijepa si!" Ciknula je, a Melina se široko osmijehnula.

"Lijepo ti naglašava figuru i izgleda dovoljno bogato", potvrdi majka.

"Uzimam ju", kaže odlučno.

"Da li si sigurna, što ne pričekaš još malo sa odlukom?" Upita majka.

"Ne želim, ne vjerujem da ću bolju moći naći." 

Ono što je Melini ziasta trebalo jeste povratak nazad u dom koji se sastojao od Damonovog širokog zagrljaja. Nježno je pogledala u bijeli dijamant na prstu i oko srca joj postane toplo sjetivši se ugodnog izenađenja kojeg joj je priuštio dvije sedmice unazad. Zaruke na njihovom tajnom skrovištu je bila savršena ideja i još ljepša uspomena na njihov novi početak. Nije mogla vjerovati da je ovo sad njen život i da će ga uskoro moći dijeliti sa njim. Kada se vratila doma Damon ju je dočekao u zagrljaju, a potom su skupa sjeli dok je Damon skuhao čajeve, a Melina pripremila čajne keksiće. Čitav mjesec im je postao stresan što zbog nadolazećeg vjenčanja što zbog samih priprema za novu kuću koju su planirali izgraditi. Još jedna uspomena Melinu natjera na smješak kada je prije mjesec dana išla sa Damonom i našla jednu prostranu livadu nedaleko od Londona gdje se u daljini nalazilo jedno malo jezero i šumica, tu joj je Damon saopštio kako je kupio zemlju i da će tu svoju budućnost da izgrade. Nije ni naslutila da je sve to bio dio plana prije samih zaruka, a sad vraćajući film unazad shvatala je koliko je Damon bio spreman ući u rizik. Mogla ga je odbiti, reći da nije spremna i da je previše rano, a svejedno je odlučio svotu novca dati na zemlju i zaručnički prsten koji je sad boravio na njenom tankom blijedom prstu.

"Našao sam par slika na pinterestu za dnevni boravak i kuhinju", rekao joj je Damon dok je na laptopu listao slike koje je našao. Skupa su odlučili da će kuća biti u bijelim i zemljanim tonovima te da će imati jedan pomalo moderan, pomalo porodični ugođaj.

"Ovo mi se dopada", rekla je Melina pokazujući na dnevni boravak čiji je interijer bio očarajuć. Jedan od zidova je bio visok i od stakla pružajući dnevnu svijetlost da ulazi u prostranu sobu, namještaj je bio smećkasto-zelene boje dok je pod obložen bijelim pločama, minijaturni crni stol se nalazio pored namještaja dok je tepih iste crne boje dodavao kontrast bijelom podu. Drugi zid je bio bijel i sa umjetničkim slikama uokviren zlatnim okvirima dok je oko njih bio obješen vijenac sa zelenim listovima.

"Znači da dodamo u album?"

"Obavezno!"

Svakim završetkom dana bi tako sjedili u dnevnom boravku sa laptopom i velikim blokovima papira skicirajući i mjenjajući njihov budući dom, vrijeme bi im brzo prošlo kroz prste dok su uz smijeh i veselje, ali i napora sklapali nove ideje o kući. Naposljetku bi u jedanaest sati navečer ugasili laptop i pripremali se za spavanje. Melina se presvukla u pidžamu i raspustila svilenu kosu iz punđe, padala je bujno niz njena ramena u širokim loknama. Prstima je nježno prošla kroz iste kako bi se barem malo poravnala, a potom bi se smjestila na svojoj strani u krevetu čekajući svog zaručnika da joj se pridruži.

Damon se presvukao i pogasio svijetla u spavaćoj ostavljajući da jedini izvor svijetlosti bude noćna lampa koja je isijavala jarkom narandžastom bojom. Legao je pored Meline i nježno joj se osmijehnuo. Dlanom je prošao po njenoj kosi i na obrazu, palcem nježno pogladivši njenu glatku blijedu kožu posmatrajući kako polako sklapa oči opuštajući se pored njega i njegovog dodira. Nastavio je da je gladi sve dok nije osjetio kako je počela da tone u san. Pustio je njen obraz i nježno je poljubio na čelo prije nego što se okrenuo na leđa i sâm sklopio oči kako bi zaspao, ali ih je otvorio kada je primjetio da se Melina pomjerila bliže njemu i obgrlila njegov struk. Ponovo se nasmijao, bivajući potpuno očaran njenom pojavom, nikad zasićen njenih dodira i same pojave. Ponovo ju je poljubio u tjeme kose dok je miris vanilije ispunjavao njegove nosnice. Sklopio je oči i osluškivao njeno ujednačeno disanje koje je, naposljetku, i njega sâmog uspavalo.


A/N

Poslije ovog poglavlja slijede ona zbog kojih se iskreno najviše osjećam nervozno jer su vrhunci cijele priče i moram da se potrudim da budu što bolje napisani. Ukoliko ne budem izbacivala redovno poglavlja molim na razumijevanje jer mi je stalo do priče i do toga da vam ostavi dobar dojam o cjelokupnoj radnji.

Hvala na čitanju i razumijevanju 🥰❤

Naše zauvijek [✔]Where stories live. Discover now