Woojin botránya

203 7 0
                                    

Egy korábbi részben már megemlítettem Woojint, mivel ő 2019 októberében elhagyta a Stray Kids-et. Mindenképpen szerettem volna reagálni arra az össze-visszaságra ami most kialakult körülötte és több tény alapján is meg szerettem volna vizsgálni az ügyet.

Szeptember 7-én szárnyra kapott egy bizonyos pletyka, miszerint Woojin szexuálisan zaklatott egy nőt egy bárban. Az anonim Twitter posztoló szerint Woojin a hírnevét felhasználva akarta őt felszedni, ám amikor ő visszautasította, akkor dühös lett és elkezdte őt tapogatni. Woojin az Instagram oldalát felhasználva szólalt fel az ügy ellen, amellyel csak méginkább felingerelte a rajongókat.

Na és akkor jöjjenek azok a bizonyos érvek és szempontok amik alapján szeretném összegezni a véleményemet.

▪︎ Az információk hiánya

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

▪︎ Az információk hiánya.
A pletykák terjedésének kezdete óta ugyan valamivel több kézzel fogható információnk van, de ez szerintem még mindig kevés. Értem én, hogy a nőnek nehéz volt meglépnie ezt és nem szívesen adja egy ilyen esethez a nevét, de akkor sem érdemes vakon hinni neki. Számomra furcsa az, hogy kiteszi azt a bizonyos posztot, letörli a fiókját, majd újra visszatér, hogy méginkább szítsa a tüzet és újra eltűnik.
Ezzel azt semmiképp sem szeretném mondani, hogy Woojin ártatlan lenne. A bocsánatkérése enyhén szólva is furcsára sikeredett, hiszen egy önpromó lett az egész és a cége is elég későn reagált az egész ügyre, ráadásul az általuk bizonyítéknak vélt képek (a TenX Entertainment - Woojin cége - közzétett két fotót annak bizonyítására, hogy tudják művészükkel mi történik és hogy ténylegesen a cégük alatt dolgozik) nem igazán bizonyítanak semmit.

▪︎ Bang Chan liveja.
Aki követi a Stray Kidset az biztos tudja, hogy a banda leadere, Bang Chan, egy márciusi livejában nevek használata nélkül beszélt arról, hogy valaki egy nagy hibát követett el és hogy azóta is viseli a következményeit. A fanok rögtön arra a gondoltak, hogy Woojinról beszél, most pedig ismét előtérbe került ez a bizonyos live, amit összekapcsoltak a mostani esettel. Hogy őszinte legyek én inkább tudom Woojinról elképzelni azt, hogy magát JYP-t sértette meg, mintsem azt, hogy erőszaktevő legyen.

 Hogy őszinte legyek én inkább tudom Woojinról elképzelni azt, hogy magát JYP-t sértette meg, mintsem azt, hogy erőszaktevő legyen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

▪︎ Miért pont a Twitter?
Ez számomra az egyik legnagyobb kérdés. Az áldozat miért pont azt választotta, hogy Twitteren fogja megosztani a történetét? Ezen a platformon a maximum ami történhet az az, hogy tönkreteszi az idol hírnevét, gyűlöletet generál ellene és problémát okoz a cégnek. Tudom, hogy mennyire nehéz alapból azt a döntést meghozni, hogy megosztja az emberekkel azt ami vele történt és dicséretre méltó az, hogy megmerte ezt lépni, de akkor sem hiszem, hogy erre a legjobb hely a közösségi média lenne. Sokkal inkább a rendőrséget kellett volna választania, ahol jogi lépéseket is tehetne.

▪︎ A fanok reakciói és az álhírek.
Én egészen eddig három féle reakciót láttam az emberektől. Vannak akik nagyon elfogultan védik Woojint és bármi áron próbálják az ártatlanságát bizonygatni. Ezzel szemben van a másik véglet, akik teljes mellszélességgel gyűlölik őt, összetépik, összefirkálják és elégetik a fotókat amiken ő szerepel. Ezek mellett pedig vannak azok a személyek, akik igyekeznek pártatlanok maradni és logikusan gondolkodni az egész helyzettel kapcsolatban. Azzal természetesen nincs semmi baj, ha az ember állást foglal az érintett nő vagy Woojin mellett, azzal van a baj, ha az emberek álhíreket kezdenek el terjeszteni. Próbálják kitalálni, hogy pontosan mi is történt és annélkül akarják az igazukat bebizonyítani, hogy bármiféle logikus magyarázattal elő tudnának állni (pl: Woojint összefüggésbe hozták egy amerikai céggel és rábizonyították, hogy egy hamis cégnévvel állt elő, ezekre reagált a TenX Entertainment). Mindemellett pedig egyáltalán nem tartom helyesnek azt, hogy más idolokat is belekeverjenek Woojin ügyeibe (már rég nem tagja a Stray Kidsnek, az emberek mégis újra és újra belekeverik őket is).

Összességében véve én azok táborát erősítem akik megpróbálnak pártatlanok maradni és egészben látni az ügyet. Én személy szerint addig nem fogok állást foglalni, ameddig biztos és hitelesíthető információkat nem kapunk.

Nektek mi a véleményetek ezzel az üggyel kapcsolatban? Szerintetek Woojin bűnös vagy ártatlan?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nektek mi a véleményetek ezzel az üggyel kapcsolatban? Szerintetek Woojin bűnös vagy ártatlan?

Mindenféle véleményt szívesen olvasok.

Kpop nézeteimWhere stories live. Discover now